Διάθεση, άμυνα, αλλά και δουλειά για τα κρίσιμα

Το παιχνίδι με το Ιράν τελικά μόνο πονηρό δεν αποδείχθηκε για την Εθνική μας, στην πρεμιέρα του Προoλυμπιακού του Τορίνο. Σχολιάζει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Διάθεση, άμυνα, αλλά και δουλειά για τα κρίσιμα

Σαφέστατα δεν υπήρχε ποτέ θέμα νίκης ή άνετης νίκης κόντρα στο Ιράν. Υπήρχε επιφυλακτικότητα όμως, λόγω των σημαντικών απουσιών και το άγχος της πρεμιέρας. Μην ξεχνάμε άλλωστε και τα ...φαντάσματα της Νιγηρίας, καθώς το Ιράν έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι πονηρή και σκληροτράχηλη ομάδα και δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς. Πρόσφατα λίγο έλειψε να κάνει το μπαμ με τη Γαλλία, ενώ στον πάγκο έχει τον Μπάουερμαν, έναν προπονητή πανέμπειρο και γνώστη της πατρίδας μας από την θητεία του στην Ελλάδα.

Συνεπής και ορεξάτη

Τελικά, όλα αυτά πήγαν περίπατο και η Ελλάδα μας μετά το 29-25 πάτησε το Ιράν στο ...κεφάλι και αν ήθελε κέρδιζε και με 40 πόντους. Συνεπώς είναι σημαντικό ότι μια νέα ομάδα με απουσίες, ήταν συνεπής, ορεξάτη, με διάθεση και ειδικά στην άμυνα, που είναι και το βασικό σημείο αναφοράς της.

Μπορεί να φάγαμε κάποια μακρινά σουτ 3 πόντων από τους Ιρανούς, αλλά τους είχαμε κλείσει όλη τη ρακέτα και κάθε διάδρομο και όποιος έκανε το λάθος να μπει ή έχανε την μπάλα ή έτρωγε μια μεγαλοπρεπή τάπα. Ειδικά μάλιστα μόλις έφυγε με 3 φάουλ ο πρώην ΝΒΑερ Χαντάντι, το Ιράν δεν μπορούσε καν να ακουμπήσει την μπάλα στην ρακέτα μας και έτσι το παιχνίδι τελείωσε από το ημίχρονο.

Μάλιστα με τη διαφορά στους 20 πόντους και παρά το ροτέισον του Κατσικάρη, η ομάδα μας είχε διάθεση και συνέπεια συνέχεια στην άμυνα και αυτό είναι το σημαντικότερο. Από εκεί και πέρα το ματς δεν αντέχει σε κριτική πέραν αυτών, καθώς το Ιράν ήταν πολύ κακό και δεν έδειξε ότι έχει την ικανότητα να μειώσει τη διαφορά. Γι' αυτό και δεν θα πούμε πολλά πράματα. Σαφώς αυτά που είχαμε επισημάνει, φάνηκαν πάλι. Η ομάδα μας παίζει με πανύψηλα σχήματα με 5 παίκτες δίμετρους και θα πρέπει να ψάξει περισσότερο τα μις ματς, κάτι που δεν έκανε.

Με τον Περπέρογλου και τον Παπαπέτρου στο 3-4 ανεβαίνουν και οι δύο στο 4αρι και καλύπτουν το κενό του Πρίντεζη που είναι τεράστιο. Κουφός -Μπουρούσης μοιράζονται άψογα την θέση του σέντερ και η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Θανάσης Αντετοκούμπο, που μοιράστηκε την θεση "2" με τον αδελφό του και ήταν εξαιρετικός στην άμυνα. Στην επίθεση είναι εντελώς ανέτοιμος και εκτός κλίματος και θέλει πάρα πολλή δουλειά, αλλά έχει τρομακτικά προσόντα για την άμυνα.

ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΠΟΪΝΤ

Σε άλλες παρατηρήσεις έχουμε ένα θεματάκι στο πόιντ όταν είναι έξω ο Καλάθης, καθώς ο Μάντζαρης συνεχίζει να μην πατάει καλά και έχουμε πρόβλημα στο σετ μπάσκετ, που δεν έχουμε δημιουργία και η ομάδα είναι στατική. Πρέπει να διαβάζουμε καλύτερα εδώ το ματς και τα μις ματς για να εκμεταλλευόμαστε τα σωματικά προσόντα των παικτών μας και την υψομετρική διαφορά. Όμως σκορ ,εύκολα χωρίς τρανζίσιον, δεν έχουμε και φάνηκε και με μικρό αντίπαλο. Η μπάλα πρέπει να κυκλοφορεί πιο γρήγορα. Δουλειά θέλει η ομάδα και στο σουτ το μακρινό στις προϋποθέσεις, καθώς μετά τα 5/6 είχαμε συνολικά 4/18 και είναι κακό ποσοστό και το συνολικό 9/24, με εύκολη ομάδα αντίπαλο και σε ματς των 20 πόντων που σουτάρεις με άνεση.

Θετικός ο Αθηναίου που έχει στο πετσί του τους μικρούς ρόλους. Πρέπει να βρει αυτοπεποίθηση το μεγάλο μας ταλέντο, ο Χαραλαμπόπουλος που θα έπρεπε να έχει το θράσος του Αγραβάνη που για ...πλάκα έκανε 5τρίποντα, ενώ ο πρώτος ήταν πολύ διστακτικός, αν και σαν ταλέντο δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη του Ολυμπιακού.

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μεγάλη δουλειά η πίεση συνέχεια στην άμυνα που οδήγησε σε 27 λάθη και 17 δικά μας κλεψίματα, μια ομάδα που δεν έχει διασυρθεί από κανένα ουσιαστικά. Όμως η συνέχεια μας ενδιαφέρει και ενώ η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν μας μην ξεχνάμε πως θα βάλουμε την μπάλα στο καλάθι και ειδικά όταν αυτή καίει και δεν υπάρχουν Σπανούλης, Πρίντεζης και Σλούκας, δηλαδή οι παίκτες που βγάζουν παραδοσιακά τα κάστανα από την φωτιά... Προχωράμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημη... χαρούμενη
Τα παιδιά να γίνουν άντρες
Ελλάδα - Ιράν 78-53

News 24/7

24MEDIA NETWORK