Εικόνα... διάλυσης και μπάσκετ αλάνας!

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν χάνει απλά, αλλά χάνει με κάτω τα χέρια, με εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης και με μπάσκετ στον γάμο του ....καραγκιόζη! Μπάσκετ αλάνας χωρίς κανένα σύστημα. Ο Σωτήρης Γεωργίου ξεσπάει και... βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Εικόνα... διάλυσης και μπάσκετ αλάνας!

Στο προ ημερών άρθρο μου εδώ επισήμανα τα λάθη του Πασκουάλ και την κρίση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός από τις 17/1 με τις μαζεμένες ήττες και τις κακές εμφανίσεις. Στην Μαδρίτη δεν άλλαξε κάτι με τον ΠΑΟ να γυρίζει με μια βαριά και ασήκωτη ήττα που καληνυχτίζει την υπόθεση πλεονέκτημα έδρας...

ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ

Ο ΠΑΟ πήγε στην Μαδρίτη για να παίξει ένα τελικό για το πλεονέκτημα της έδρας. Αν κέρδιζε θα ήταν φαβορί για την 4η θέση και το μπόνους. Αν έχανε θα έμπλεκε. Περίμενε ένα μεγάλο παιχνίδι και περίμενε ένα μεγάλο διπλό βρίσκοντας την "βασίλισσα" τελικά χωρίς τους Ντόνσιτς -Γιουλ!Δηλαδή χωρίς τους δύο σταρ της που κοστίζουν πάνω από 7εκ, όσο δηλαδή ολόκληρη η Ελληνική ομάδα σχεδόν και που είναι η μισή δύναμη πυρός!

Κι όμως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν τέτοια που μετέτρεψε τους ρολίστες Κοσέρ και Καμπάσο σε σούπερ σταρ με τον Γάλλο να θυμιζει Ντε Κολό και βάλε σπάζοντας τα κοντέρ με 26π! Και τον μικροκαμωμένο Καμπάτσο να κάνει πάρτι με άλλους 15π και άμυνες και φυσικά να απορεί κανείς π.χ. πως προτιμήθηκε ο Λεκαβίτσιους από άλλους παίκτες τύπου του Αργεντίνου.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟ βρήκε μια χρυσή ευκαιρία με την Ρεάλ να έχει και μεγαλύτερη πίεση και άγχος. Και δεν το εκμεταλλεύθηκε ποτέ! Μάλιστα έχασε αμαχητί στο δεύτερο μέρος και με εικόνα διάλυσης. Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟ συνεχίζει να είναι μια κακή ομάδα εκτός έδρας με μόλις 3 νίκες και με πολλές συντριβές και ήττες εκτός προγράμματος. Συνεχίζει όμως γράψαμε προ ημερών να έχει και επιθετικό πρόβλημα από τις 17/1 που έχει άκουσον-άκουσον 6 ήττες στα 8 παιχνίδια και έτσι δεν πας Βελιγράδι!

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΑΝΑΣ ΚΑI... ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν χάνει απλά, αλλά χάνει με κάτω τα χέρια, με εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης και με μπάσκετ στον γάμο του ....καραγκιόζη! Μπάσκετ αλάνας χωρίς κανένα σύστημα.

Σόρυ, αλλά όποιος δει τα παιχνίδια του ΠΑΟ με Ολυμπιακό και Ρεάλ μέσα σε ένα 10ημερο δεν θα δει τα περίφημα 100 συστήματα του Πασκουάλ αλλά ούτε τα 10! Ποιά 10 για την ακρίβεια;

Ο ΠΑΟ δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ σύστημα. Παίζει μπάσκετ αλάνας εδώ και ένα μήνα και μπάσκετ... Μπρονξ απ' όταν ήρθε ο Τζέιμς.

Ο καθένας κάνει ότι θέλει με τον Τζέιμς να κάνει τον πυροβολητή! Κι επειδή το μπάσκετ δεν απευθύνεται σε όλους μπορεί πολλοί να περάσουν την πορτοκαλί μπάλα για κολοκύθα... Οπότε ας διαβάσουν εκεί που πρέπει. Φταίει για όλα ο Τζέιμς; Όχι ασφαλώς Αλλά αν πριν γυρίσει ο Αμερικανός ο ΠΑΟ προβλημάτιζε με το μπάσκετ που έπαιζε, με τον Τζέιμς παίζει ρουλέτα.

Ο Αμερικανός είχε 23π με 7/7δ. Κανείς δεν θα πει όμως από τους αμπάσκετους ειδικούς, μη ειδικούς και οπαδούς, ότι είχε 1/9τρ σουτάροντας μάλιστα για... χαβαλέ που λέμε από το σπίτι του,ότι στην άμυνα έκανε τους Κοσέρ-Καμπάτσο ΝΒΑερς και έπαιζε "λούκινγκ" και φυσικά ότι όταν μπήκε στο 13'ο ΠΑΟ ήταν στο 23-25 και μετά έφαγε 20 στο κεφάλι και 69π σε 27'! Καθότι ο Τζέιμς βγήκε μόλις για ένα τρίλεπτο.

Ο ΤΣΑΒΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο ΠΑΟ ήταν κάκιστος από πλευράς ψυχολογίας και διαβάσματος. Ξεκίνησε με 10-2 και έφαγε και ένα 15-5 στο δεύτερο ημίχρονο στην αρχή. Πήρε 15 επιθετικά ριμπάουντς ,έβαλε 9τρ,αλλά με αεράμυνα και την Ρεάλ να έχει 70% σχεδόν στα δίποντα κάνοντας σουλάτσο στην ρακέτα του,δεν πας πουθενά!

Ο Πασκουάλ σωστά έβαλε στο 13' τον Τζέιμς αλλά τον έβαλε για να παίξει σερί μετά. Κλασικά σε χαμηλή πτήση παίζοντας μαζί του ειδικά ο Καλάθης. Ο ΠΑΟ δεν είχε στόχευση στην επίθεση ούτε με τα μις ματς που είχε ο Καλάθης και δεν τα εκμεταλλεύθηκε ποτέ. Αυτοσχεδίαζε.

Ο Ρίβερς με 4 τρίποντα διασώθηκε και μετά τα 4 κολλητά τρίποντα και το 10-16 από το10-2 ο ΠΑΟ ειδικά στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε.Έχανε όλες τις φάσεις στην άμυα και το ματς έγινε ΝΒΑ και αλάνα. Η τσαμπουκαλού Ρεάλ δεν είχε πρόβλημα παίζοντας και εντός έδρας.

Ο Πασκουάλ δεν είχε καμία αντίδραση από τον πάγκο ενώ ασφαλώς έχουν ευθύνες μεγάλες για την άμυνα ειδικά και οι πάικτες. Πάλεψε ο Θανάσης Αντετοκούμπο στην άμυνα και τον έβγαλε και στο δεύτερο μέρος τον έβγαλε στο λεπτό! Αν έβαζε κιόλας, Τσάβι, θα έπαιζε στην Ν.Υόρκη ο Θανάσης. Άρα πάρε από τον παίκτη αυτό που έχει να δώσει και δεν έχεις άλλον με ενέργεια.

Έβαζε τον Βουγιούκα 10-15'όταν δεν έπρεπε και με τον Ταβάρες με τον όγκο του και το ύψος του δεν έβαλε καθόλου τον Ελληνα σέντερ που ταίριαζε.' Και φυσικά ο Πέιν ταίριαζε περισσότερο και ας είναι άτεχνος έπρεπε να τον αφήσει περισσότερο.

Ο Ισπανός παραδέχθηκε και το λάθος του με τον Ντένμον που πάλεψε και τον είχε εκτός με τον Ολυμπιακό που θα είχε δώσει λύσεις. Επέμενε στον τραγικό Λοτζέσκι που είναι σκιά του εαυτού του και στο "2" με κοντά πόιντ μόνο έβλεπε. Ο Σίγκλετον είχε 2/10σ, ο Παππας ήταν τραυματίας και αντίο ζωή...

Ειδικά στην άμυνα όταν ήταν μέσα και οι Λεκαβίτσιους ,Γκάμπριελ ήταν λες και πυροβολούσες από το ένα μέτρο!Και στην επίθεση όταν δεν μπάινει το τρίποντο,προβλέψιμη ομάδα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Ο Τσάβι φυσικά θα μείνει ακλόνητος αν και η ομάδα του δεν στρίβει δύο μήνες σχεδόν και έχει τεράστιες ευθύνες. Τομές δεν θα κάνει μιας και δεν έχει το σθένος να ξηλώσει πράματα ή να ταρακουνήσει την ομάδα.

Η ομάδα αν χάσει τα ματς εκτός με Μακάμπι, Μάλαγα, Μιλάνο θα κινδυνέψει να χάσει και την οκτάδα από την Μπασκόνια που μπορεί 5/5. Όπως και να έχει κινδυνεύει να μείνει και 8ος και πάνω στην ΤΣΣΚΑ. Πάνω απ' όλα όμως πρέπει να ξαναγίνει Παναθηναϊκός. Για να ελπίζει. Και να ελπίζει να βρει τον Ολυμπιακό λόγω συνθηκών για να... ελπίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK