Ένα... 4άρι παρακαλώ!

O Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το ρόστερ των "αιωνίων", εντοπίζει τις θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση και στέκεται ιδιαίτερα στην παρουσία των Αγραβάνη και Ραντούλιτσα.

Ένα... 4άρι παρακαλώ!

Το βλέπουμε, το συζητάμε. Μπορεί να μην έχει γίνει κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ από τους δύο "αιωνίους" ακόμα, αλλά είναι στο πλάνο. Και μπορεί επίσημα να μην μιλάει κανείς για αλλαγές σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αλλά αμφότεροι κάνουν πλάνα όπως κάνουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και του κόσμου. Έχουν ανοιχτά τα μάτια τους για ενίσχυση και μάλιστα στην ίδια θέση πάνω κάτω.

Τι χρειάζονται και τι κοιτάζουν οι "αιώνιοι"

Και οι δύο χρειάζονται και -όπως λένε οι πληροφορίες- κοιτάζουν βασικά έναν παίκτη στο "4" που, ανάλογα και την περίπτωση, παίζει και σε δύο θέσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι στον Ολυμπιακό αναζητείται ένας παίκτης με βάση στο "4" κι ας είναι και... 4-3αρο που λέμε. Επιπλέον, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν ο πρωταθλητής ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τον Παπανικολάου. Κατά πάσα πιθανότητα δεν έγινε αυτό, καθώς οι απαιτήσεις του Έλληνα παίκτη ήταν αρκετά υψηλές και επίσης θεωρήθηκε ότι η ομάδα είναι θωρακισμένη στο "3" με τον έμπειρο και φορμαρισμένο Λοτζέσκι και τον εξελίξιμο Παπαπέτρου. Ο Παπανικολάου δεν παίζει πολύ πια στο "4" κι έτσι ο Ολυμπιακός μάλλον δεν κοίταξε ποτέ την περίπτωσή του.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει ξεκαθαρίσει επίσημα ότι η ομάδα δεν κοιτάει για αλλαγές, αλλά είναι γνωστό ότι οι ομάδες δεν βγαίνουν στη γύρα να λένε "ψάχνουμε" παίκτη κι ας... φωνάζει αυτό. Όλα γίνονται διακριτικά και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την αγορά για πιθανές αλλαγές, ειδικά αν υπάρξουν τραυματισμοί. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν έχει τραυματισμό στο "4" και ειδικά αν τραυματιστεί ο Πρίντεζης. Ο τελευταίος κάθε χρόνο βγάζει κάποιο τραυματισμό και φέτος έχει και την επιβάρυνση από την Εθνική. Και τραυματισμούς να μην έχει όμως, θα έχει λογικότατα ένα ντεφορμάρισμα κάποια στιγμή.

Ο Ολυμπιακός πίσω από τον Πρίντεζη δεν έχει σοβαρές λύσεις. Τα 5αρια του δεν κατεβαίνουν στο "4" και εγχειρήματα τύπου Χάντερ είναι ανεπιτυχή. Τα 3αρια του επίσης δεν ανεβαίνουν και μόνο ο Παπαπέτρου μπορεί να πάρει χρόνο στη θέση αυτή, αλλά δεν έχει τις εμπειρίες, ειδικά αν μιλάμε για σοβαρά και κρίσιμα ματς. Αντίθετα στο "3" μπορεί να ανέβει ο Χάκετ ή οι "ερυθρόλευκοι" να παίξουν με χαμηλά σχήματα, συνεπώς δεν έχουν σοβαρό θέμα.

Το στοίχημα με τον στάσιμο Αγραβάνη

Στα 4άρια του Ολυμπιακού είναι ο Αγραβάνης, ο οποίος όμως δεν έχει αρπάξει την ευκαιρία. Ο νεαρός Έλληνας φόργουορντ είναι "στοίχημα" της διοίκησης που τον πιστεύει πολύ, αλλά ακόμα δεν έχει την εξέλιξη που θα έπρεπε. Είναι παλικάρι στο παρκέ, τα δίνει όλα, παίζει με πάθος, αλλά ακόμα είναι άτεχνος και πολλές φορές εκτός συστήματος. Έχει ακούσει πολλές φορές και τις φωνές του προπονητή του για την... γκρίνια του για τον χρόνο συμμετοχής του.

Ένα... 4άρι παρακαλώ!
INTIME SPORTS

Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι σε ματς με τον Άρη στο Παλέ ο Σφαιρόπουλος τον είχε στείλει στα αποδυτήρια μετά από αντίδρασή του σε αλλαγή. Γενικά ο Αγραβάνης δείχνει να έχει μείνει στάσιμος, να γκρινιάζει πολύ (τα ίδια ακούστηκαν και για την Εθνική στην προετοιμασία) και να ασχολείται με τα σφυρίγματα. Όταν είσαι νεαρός αυτά δεν είναι θετικά σημάδια για την εξέλιξή σου. Άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν πήρε παίκτη μπροστά του για να του δώσει τον χρόνο του Πέτγουεϊ. Και προς το παρόν στην Ευρωλίγκα, που λόγω σοβαρότητας είναι και το κριτήριο, έχει 11' συμμετοχής με 2 πόντους, 2 ριμπάουντ και ελάχιστη προσφορά.

Συνεπώς είναι σαφές ότι ο παίκτης δεν μπορεί να καλύψει το κενό εντός ντεφορμαρίσματος και πολύ περισσότερο ενός τραυματισμού του Πρίντεζη κι έτσι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει για ενίσχυση εκεί. Πάντως στο Λιμάνι επιμένουν στην αξιοποίηση του αθλητή για να προχωρήσει και η επένδυσή τους. Όμως παρακολουθούν παράλληλα και την αγορά για την θέση αυτή για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Ο παλιός γνωστός Έρτσεγκ λέγεται ότι δεν συγκινεί και δεν ενδιαφέρει και λόγω κασέ αλλά και επειδή δεν αγαπά πολύ την άμυνα που είναι βασικό κριτήριο για τον Σφαιρόπουλο.

Ο Ολυμπιακός κοιτά πιο πολύ περιπτώσεις παικτών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που είναι σε εξέλιξη για να τους πάρει μόλις έχει το δικαίωμα, καθώς και από το ΝΒΑ και δεν υπάρχει κάτι καλό. Είναι αργός πια ο χρόνος προσαρμογής όταν "τρέχουν" εδώ οι απαιτήσεις και οι αγώνες. Όλα αυτά την ώρα που στην ομάδα είναι επίσης και ο Τσαιρέλης που είναι πιο έμπειρος από τον Αγραβάνη, αλλά όχι με την ποιότητα που απαιτεί ο πρωταθλητισμός

Τα "θέλω" του Παναθηναϊκού

Στον ΠΑΟ είναι λίγο διαφορετικά τα δεδομένα. Εκεί όλοι μιλούν από το καλοκαίρι για το αθλητικό 5αρι που δεν αποκτήθηκε και είναι δύσκολο να βρεθεί με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Και τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν έτοιμοι παίκτες στην Ευρώπη για την θέση αυτή που έχει μεγάλη ζήτηση με τα συγκεκριμένα προσόντα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει θέμα όπως και ο Ολυμπιακός, όχι όμως άμεσο. Όταν θες Final Four πρέπει να είσαι έτοιμος για τις... κακουχίες, πιθανούς τραυματισμούς δηλαδή. Ήδη είδαμε τι ανισορροπία έφερε ο τραυματισμός του Γκιστ και είδαμε και την εμφάνιση στην Πολωνία που συνδυάστηκε με ήττα από την Ζιελόνα. Εκεί οι "πράσινοι" αναγκάστηκαν να παίξουν με τον Πάβλοβιτς στο "4" για πολύ ώρα.

Ένα... 4άρι παρακαλώ!
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιο θέμα στην άμυνα με τον Ραντούλιτσα που πιο πολύ δείχνει ότι... περπατά παρά τρέχει και όλοι τον "χτυπάνε" στα πόδια στο πικ εν ρολ. Ο Κούζμιτς κρύβει κάπως το πρόβλημα αλλά την καλύτερη λύση δίνει ο Γκιστ που κατά συνθήκην είναι πια το αθλητικό 5αρι που δεν αποκτήθηκε από τη στιγμή που ο Παπαγιάννης έχει ίδια χαρακτηριστικά με τους Σέρβους συν την απειρία. Συνεπώς αν ο Γκιστ πηγαίνει ένα δεκάλεπτο στο 5αρι και ποιοτικό ένα δεκάλεπτο στο "4" για τα 20-25' συμμετοχής, μένουν 25-30' για τον Φώτση. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Φώτσης πλέον μεγάλωσε.

Ένα πεντάλεπτο και κάτι παραπάνω πάει στον νεαρό αλλά άπειρο ακόμα για σημαντικά ματς Χαραλαμπόπουλο που είδαμε ότι δεν τον εμπιστεύθηκε ο Τζόρτζεβιτς στο ματς με την Ζιελόνα. Αν μάλιστα υπάρχει τραυματισμός και δεν αποκτηθεί άλλος παίκτης ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να παίζει με σχήματα ανάγκης. Για παράδειγμα να μην ανεβάζει τον Γκιστ στο σέντερ και αν λείψει ο Αμερικανός να μην έχει καν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του για την έκρηξη, την ενέργεια αλλά και τις τρύπες στο πικ εν ρολ που του κόστισαν ήδη ακριβά και με τον μικρότερο δυνατό αντίπαλο, τη Ζιελόνα.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει ένα παίκτη στο 4-5 με τα χαρακτηριστικά του Γκιστ, αν όχι σε ποιότητα που είναι πολύ δύσκολο, σε έκρηξη και σωματικά προσόντα. Τέτοιο παίκτη στο σέντερ δεν βρίσκει τώρα, στο 4 επίσης δεν είναι εύκολο να βρει και ακούγεται και το όνομα του Έρτσεγκ. Είναι ένας Σέρβος που τον ξέρει καλά ο Τζόρτζεβιτς και λέγεται ότι έχει ήδη προταθεί, Είναι μια ποιοτική λύση αλλά πιο πολύ θα βοηθήσει σαν μπακ απ του Φώτση ή να μοιραστεί την θέση και όχι να καλύψει ένα κενό του Γκιστ.

Είναι ακόμα άγνωστο τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός αν προχωρήσει για παράδειγμα με τον Σέρβο, χωρίς να ακούγεται τίποτα επί του παρόντος. Ή θα ψάξει δυναμικά έναν παίκτη στο 4-5 με αθλητικά προσόντα περιμένοντας και αυτός τις αλλαγές στην Ευρώπη ή κάποιο κόψιμο από το ΝΒΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός-Λαύριο 108-39

News 24/7

24MEDIA NETWORK