Ενισχυμένη, αλλά και μπερδεμένη η νέα ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Γεωργίου ξεψαχνίζει τη νέα ΑΕΚ και αναλύει όλα τα δεδομένα.

Ενισχυμένη, αλλά και μπερδεμένη η νέα ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ετοιμάζει το νέο της ρόστερ και βασικά ετοιμάζει το μέλλον της. Μέχρι στιγμής και αφού έμεινε ο Γιούρι Ζντοβτς, που σαφώς κάθε άλλο παρά κακό όνομα είναι για το μπάτζετ της και το τρέχον επίπεδο της Ένωσης -αν και είχε κακή συμπεριφορά και απόδοση στο πάγκο της- οι κινήσεις δεν είναι κάτι τρομερό άμεσα, αλλά είναι καλές για το μέλλον.

Επενδύει σε Έλληνες και μέλλον

Η ΑΕΚ επενδύει στο μέλλον και το ελληνικό στοιχείο και έτσι πήρε τον Λαρεντζάκη που είναι από τους καλύτερους σουτέρ στην πατρίδα μας και αν και δεν έχει παίξει ακόμα το μπάσκετ που περιμέναμε έρχεται από καλή σεζόν με τον Κολοσσό, ωστόσο θα πρέπει να παίξει και άμυνα σε αυτό το επίπεδο πια. Ακόμα απέκτησε τον έμπειρο Κώστα Βασιλειάδη που είναι πολύ καλή λύση για το 2-3 και τον ταλαντούχο πόιντ Ιβάνοβιτς από την Μέγκα. Για το μέλλον πήρε τον νεαρό Χατζηδάκη, ενώ πήρε και τους Αμερικανούς Ουίλιαμς στο 4αρι και Όουενς στο σέντερ. Παράλληλα απέκτησε και τον Μάικλ Ντίξον στο πόιντ.

Στην ομάδα έμεινε ο Μιλόσεβιτς και ίσως μείνει ο Μαυροειδής, ενώ δεν φεύγει ο Μαυροκεφαλίδης φυσικά που είναι το μεγάλο όνομα. Το θέμα είναι ότι η νέα ΑΕΚ θα έχει πολύ ελληνικό στοιχείο και γεμίζει το ρόστερ, ενώ έχει και πολλά ταλέντα καθώς, θυμίζουμε ότι υπάρχουν παιδιά όπως ο Μωραίτης και ο Τσαλμπούρης.

ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Έχω την αίσθηση ότι η Ενωση και ο Ζντοβτς κινούνται λίγο περίεργα. Η ομάδα βασικά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μπάτζετ και στόχους θα έχει. Σαφώς ο Μάκης Αγγελόπουλος βάζει πολλά χρήματα αλλά το ερώτημα είναι πόσα και τι στόχους θα έχει για να ξέρουμε τι ψάχνει από ξένους. Οι Αμερικανοί της ΑΕΚ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Πιο πολύ ρολίστες. Λογικά η φροντ λάιν θα είναι με Τ.Ουίλιαμς, Όουενς, Μαυροκεφαλίδη, Μιλόσεβιτς και Έρικ ή Μαυροειδή και από πίσω τα Ελληνόπουλα όπως ο Σαρικόπουλος ή ο Τσαλμπούρης για τους οποίους υπάρχει απορία για το πότε θα παίξουν;

Και γιατί για παράδειγμα να φύγει ο Μαυροειδής, ένας εξαιρετικός και με καλή παρουσία και πέρσι Έλληνας. για να μείνει ο Έρικ; Στην περιφέρεια η ΑΕΚ με τον Ντίξον που είναι δεύτερης διαλογής δεν έχουμε καταλάβει τι θέλει. Λογικά στο "2" με Βασιλειάδη και Λαρεντζάκη η ομάδα έκλεισε. Και στον πόιντ θα πάρει άλλο Αμερικανό με δεύτερο τον Ντίξον και τον ταλαντούχο Ιβάνοβιτς ή θα προωθήσει άμεσα τον Μαυροβούνιο. Χρειάζεται όμως και άλλος πλέι μέικερ, καθώς αν έχει τραυματισμό δεν υπάρχει έτοιμος τρίτος.

Σαφώς δεν παίρνει όπως φαίνεται άλλο πόιντ Αμερικανό, καθώς δεν βγαίνει το νούμερο που έχει δικαίωμα κρατώντας και τον Έρικ. Υπάρχουν και οι Κατσίβελης-Μωραΐτης ασφαλώς, με τον δεύτερο είναι μεγάλο ταλέντο. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πάρει Αμερικανό 3αρι και θα φέρει από πίσω παίκτες από το "2" ή θα κατεβάζει και από το "4" αν μείνει ο Σάκοτα.

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΡΟΣΤΕΡ

Άρα μάλλον η ΑΕΚ πάει να φτιάξει μια ομάδα που χωρίς να έχει πάρει τους σούπερ ξένους, γέμισε το ρόστερ και έχει πολλούς ταλαντούχους Έλληνες που δεν ξέρουμε όμως πόσο θα παίξουν και πόσο θα αξιοποιηθούν και είναι κρίμα να μην βγουν τα ταλέντα.

Και είναι μια ομάδα αρχικά ψιλομπερδεμένη στο ρόστερ της. Πάντως έχει προοπτικές, αλλά θέλει πολλή και σωστή δουλειά από τον Ζντοβτς, καθώς η διοίκηση στήριξε τον Σλοβένο που με τη σειρά του πρέπει να αναδείξει και Έλληνες, αλλά και να έχει μια καλή παρουσία.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έβαλε και φέτος το χέρι βαθιά στην τσέπη. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει η νέα ΑΕΚ, καθώς δεν έχει καταλάβει τι φιλοσοφία ακριβώς έχει ο Σλοβένος προπονητής της. Θέλει να αναδείξει νεαρούς ή να κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς όμως να έχει πάρει έτοιμους Αμερικανούς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

FIBA σε ΕΟΚ: "Αποκλείστε την ΑΕΚ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK