Επιτέλους, δώστε τα κλειδιά στον Παππά!

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο, αφήνοντας τα πειράματα και το αχρείαστο ροτέισον. Τι μένει για να... εκτοξευτεί ο φετινός Παναθηναϊκός; Να βρει ομοιογένεια και, επιτέλους, ο Ισπανός να δώσει τα κλειδιά στον φυσικό ηγέτη της ομάδας. Νίκο Παππά. Σχολιάζει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
pappas EUROKINISSI

Μετά την συντριβή στην Μόσχα στην εκπομπή μου στον Sport24radio 103,3 καθημερινά,επισήμανα το "μην βιάζεστε", έχουμε δρόμο. Και όντως έχουμε δρόμο, καθώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες και γι' αυτό έβλεπα πιο πολύ Παναθηναϊκό. Αν και τελικά χρειάστηκε και η τύχη στο τέλος στο θρίλερ του ΟΑΚΑ. Όποιος και να κέρδιζε δίκαιο θα ήταν.

ΝΙΚΗ ΒΑΛΣΑΜΟ

Όχι ότι θα γινόταν και τίποτα κακό αν έχανε πάλι ο Παναθηναϊκός. Μην ξεχνάμε ότι έχει μακράν το χειρότερο πρόγραμμα και είτε χάνεις με 3 είτε με 23 πόντους, το κίτρινο φύλλο ένα χρώμα έχει. Βεβαίως παίζει ρόλο τι προσπαθείς να παίξεις. Έτσι φαίνεται η κατεύθυνση της ομάδας. Ο ΠΑΟ ψάχνεται ακόμα.

Αλλά πήρε ανάσα βασικά ψυχολογική και έφυγε πάνω από το ΟΑΚΑ η βαρυχειμωνιά, κυρίως από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που παίζει κυρίαρχο ρόλο σε τέτοια κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μπροστά του πάλι δύσκολα παιχνίδια, αλλά αν περάσει από την Μπασκόνια. Νομίζω δεν θα έχει να ανησυχεί για κάτι και θα περιμένει το χρόνο να δουλέψει γι' αυτόν εφόσον κάνει τις σωστές επιλογές.

ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ

Εδώ και καιρό λέω μερικά πράματα. Χημεία το βασικό στοιχείο. Ο Πασκουάλ προσπαθεί να βρει δίδυμα και δυάδες στην περιφέρεια και σχήματα. Στο ματς της Παρασκευής στο δεύτερο ημίχρονο κοουτσάρισε αριστοτεχνικά, καθώς έκοψε το πολύ ροτέισον, διόρθωσε γρήγορα λάθη όπως κάποιες περίεργες άσφαιρες πεντάδες και με την βοήθεια του ΟΑΚΑ, που μεταμορφώνει πάντα την ομάδα του, έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ που διατήρησε την αρνητική της παράδοση σε ρέγκιουλαρ σίζον.

Ο ΠΑΟ παίζει με πάθος και τσαμπουκά στο ΟΑΚΑ σε αντίθεση με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην τελευταία περίοδο απέναντι στον πανύψηλο Βέσελι έπεφταν κορμιά και δεν υπήρχε φάση να βάλει καλάθι, αφού θα είχαμε ή άστοχο σουτ ή φάουλ πάνω του. Ποτέ καλάθι όμως. Τι άλλο έκανε όμως ο Παναθηναϊκός; Απλά πράγματα. Έπαιξε άμυνα και έδωσε τα κλειδιά στον Παππά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ

Ο Παππάς μπορεί να είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά στο γήπεδο θέλεις τέτοιους μάγκες, με καρύδια. Όταν στο τέλος παίρνει με το έτσι θέλω την μπάλα και την επίθεση, λες αυτός θα αφήσει εποχή και ας το χάσει 10 φορές. Ο ΠΑΟ θέλει έναν ηγέτη και ο Παππάς είναι αυτός, αρκεί να το νοιώσει και να καταλάβει ότι έτσι τον βλέπουν. Και να του δώσουν ένα 25λεπτο με τα κλειδιά στο χέρι. Τα λέμε ένα χρόνο τώρα. Το θέμα είναι ότι ο Πασκουάλ κατάλαβε ότι πρέπει να βάζει μέσα τους Έλληνες που έχουν το πάθος. Ο Θανάσης Αντετονκούμπο είναι ο δεύτερος MVP με τρομερές άμυνες στις αλλαγές ειδικά που μπλόκαραν την πανάκριβη Φενέρ και την υποχρέωσαν να σκοράρει 24π και αυτούς με αίμα στο δεύτερο ημίχρονο. Μεγάλη δουλειά επίσης ότι ο ΠΑΟ κέρδισε με 1/9τρ των Ρίβερς-Σίνγκλετον.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο ΠΑΟ έχουμε πει ότι θέλει δουλειά στο κομμάτι της χημείας, του δεσίματος και πάνω απ' όλα να δοθούν ξεκάθαροι ρόλοι και να πάψει το ροτέισον για το ροτέισον. Και να παίζει η ομάδα με πάθος,έμφαση στην άμυνα και αλληλοκάλυψη στην φροντ λάιν που λείπει ο κλασικός σέντερ. Καλός ήταν και ο Καλάθης, αλλά έκανε μεγάλο λάθος που πήρε την επίθεση στα 31'' με σουτ 3π.

Ο Παππάς ήταν συγκλονιστικός σε όλη την διάρκεια. Για τον Θανάση τα είπαμε. Γκιστ και Σίνγκλετον έδωσαν μάχες, ο Καλάθης θετικός. Ο Λοτζέσκι μέτριος. Ο Ντένμον απλά ένα τρίποντο. Ο Λεκαβίτσιους απλά πράματα, ο Γκάμπριελ τίποτα. Ο Όγκαστ προσπάθησε, απλά άστοχος ο Ρίβερς με 0/5τρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK