Φάκελος ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο Μάκης Αγγελόπουλος πρέπει να πάρει... σκούπα με μεγάλο σκουπόξυλο! Να διώξει όλους εκείνους που συμβουλεύτηκε τα τελευταία χρόνια και τώρα κλαίει τα χρήματα του. Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ.

Φάκελος ΑΕΚ: Η επόμενη μέρα
aggelopoulos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από την αρχή της σεζόν έχουμε εγκαίρως όπως πάντα επισημάνει τα λάθη στο στήσιμο της ΑΕΚ και έχουμε πει ότι με τον Ζντοβτς δεν πας πουθενά. Ο Σλοβένος διέψευσε τους πάντες, αλλά όταν παραβλέπεις τις πολλαπλές ενδείξεις πληρώνεις και το αντίστοιχο κόστος. Η ΑΕΚ απέτυχε πλήρως σε όλα τα επίπεδα φέτος, εκτός αν με την αλλαγή πλέον στην τεχνική της ηγεσία πάει στον τελικό της STOIXIMAN.GRBasket League! Επί της ουσίας ο Μάκης Αγγελόπουλος έριξε μαύρη πέτρα στην χρονιά και θέλει με ηρεμία να πορευθεί η ομάδα μέχρι το φινάλε...

ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ

Τι έφταιξε και γιατί η ΑΕΚ έμεινε εκτός τελικού κυπέλλου και αποκλείστηκε νωρίς νωρίς από το νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ, που ήθελε να πάει στο Final Four, τα έχουμε αναλύσει όχι κατόπιν εορτής όπως θα κάνουν οι άλλοι στις αναλύσεις τους. Εμείς πάμε στην επόμενη μέρα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Ζντοβτς στο τιμόνι της, καθώς ο άνθρωπος όπως έγραψα είναι για καμία Α2 και όχι για τα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα έπρεπε να ηρεμήσει και επειδή δεν έχεις λόγο να πας σε προπονητή τώρα και να πληρώνεις και άλλα λεφτά, προβιβάζεις δικαίως τον δουλευταρά Σωτήρη Μανωλόπουλο που θέλει 2-3 Ζντοβτς στην καθισιά του. Και περιμένεις να δεις πως θα πάει. Όσο παλέψεις με τους μεγάλους στα πλέι οφ, καθώς η σεζόν είναι χαμένη και ακόμα και 5ος να βγεις δεν χάλασε ο κόσμος, αφού η χρονιά είναι χαλασμένη.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

Η ΑΕΚ σκότωνε τους... πεθαμένους με 30αρες και ο Σλοβένος προπονητής νόμιζε ότι η ομάδα του έγινε Λέικερς. Έπαιζε μπάσκετ σχολής του 90', έχανε τον έλεγχο και τα αποδυτήρια, μανούριαζε παντού και τσακωνόταν με όλους. Κάκιστες επιλογές. Βάφτισε Ντιλέινι τον Ντίξον, που είναι παίκτης για το Ρέθυμνο και την Πάτρα και στα δύσκολα του έφταιγαν όλα και όλοι εκτός από το κεφάλι του. Πάρε και άλλα λεφτά και αλλαγές, αλλά αυτά μπέρδεψαν τον Ζντοβτς πιο πολύ και με την Μονακό νόμιζε ότι έχει ομάδα Ευρωλίγκα για να μοιράζει τον χρόνο και έπαιζε η ΑΕΚ σαν σταματημένη. Κοουστάρισμα επίπεδο πλην ούτε καν 5. Λάθος πλάνο εξ αρχής, λάθος επιλογές,παρωχημένο μπάσκετ, κακό κλίμα και πανικός μόλις ήρθαν τα δύσκολα. Καληνύχτα κοινώς...

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Το ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας που την έφερε βασικά στο προσκήνιο και έχει τρέλα με την ομάδα αναγκάστηκε να βάλει και άλλο ζεστό χρήμα για να διορθώσει τις ανορθρογραφίες του Σλοβένου προπονητή, είναι το κρίμα. Τέσσερις νέους παίκτες του έφερε μέσα στην σεζόν και για πρώτη φορά καλές σχετικά επιλογές και ούτε με αυτούς ο Ζντοβτς έπαιξε μπάσκετ. Το θέμα στην ΑΕΚ είναι να μην απογοητευτεί ο Μάκης Αγγελόπουλος που βλέπει τα χρήματα του να μην πιάνουν τόπο. Αλλά για να είμαστε σωστοί και ο πρόεδρος έχει τις ευθύνες του. Διώχνει με καθυστέρηση τον Σάκοτα από τον πάγκο, γιατί αποδείχθηκε ότι έχει μείνει πίσω από το σύγχρονο μπάσκετ και γιατί ήταν καλύτερο να διαλέγει ο ίδιος με... προσωπική κλήρωση(!) τους Αμερικανούς και ξένους, αφού η ΑΕΚ έχει σπάσει όλα τα κοντέρ αποτυχίας και αλλαγών και τον κρατά σαν τεχνικό διευθυντή! Να κάνει τι; Έχει δίπλα του μια στρατιά από συμβούλους, παρασυμβούλους, ειδικούς, παραειδικούς και μη.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν ξέρουν αν η μπάλα έχει μέσα στρωματέξ ή αέρα! Και εκεί να λιβανίζουν με τα κλασικά "προεδράρα χωρίς εσένα θα ήμασταν ένα τίποτα", "είσαι γίγαντας,τεράστιος, θα τους καταπιούμε" και τα γνωστά παπατζιλίκια για να εξασφαλίζουν την θέση, το μισθό και τα ταξιδάκια. Και στις στραβές μια θα φταίει η διαιτησία, μια κάποιοι παίκτες, μια τα άστρα. Και ο πρόεδρος θα πληρώνει. Και μετά του φέρνουν και θα του φέρνουν πρώην παίκτες και μπλα μπλα. Που μπορεί να μην έχουν άμεσα καμία σχέση με το άθλημα. Τι σημαίνει φόρεσε την φανέλα; Μπάσκετ βλέπει σήμερα, είναι γάτος; Ξέρει την αγορά; Αλλιώς πάρτον, δώστου ένα χιλιάρικο και βάλτον στις ακαδημίες και άμα θέλει.

Αυτός είναι και ο μεγάλος κίνδυνος της ΑΕΚ. Να πάρει ανάποδες μια μέρα ο Αγγελόπουλος και να πει ότι είπαν και άλλοι επενδυτές "σας βαρέθηκα". Να βαρεθεί να τον τρώνε, να τον δουλεύουν, να δουλεύουν χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αλλά να πληρώνει αυτός. Εδώ όμως είναι και ευθύνη του. Στην ΑΕΚ χρειάζεται όχι λίφτινγκ, αλλά ξήλωμα γενικό. Άντε να μείνουν 2-3 άνθρωποι. Αμα θέλει και ο ίδιος ο Αγγελόπουλος να μην κλαίει τα λεφτά του, τους διώχνει όλους. Βρίσκει 2-3 σωστούς και καθαρούς γνώστες του χώρου ( όχι παλιούς παίκτες, διαιτητές, παράγοντες κτλ ντε και καλά) και στήνει το μαγαζί από την αρχή. Με νέο πλάνο και σε όποιον αρέσει. Αυτά θα τα πούμε το καλοκαίρι όμως. Προς το παρόν η ΑΕΚ θέλει ηρεμία, έπραξε με καθυστέρηση σωστά, όλοι οι φίλαθλοι και οπαδοί της πρέπει να είναι δίπλα στον πρόεδρο-μεγαλομέτοχο και αυτός με την σειρά του να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να πάρει σκούπα με μεγάλο σκουπόξυλο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK