Φάκελος: "Γιώργος Παπαγιάννης"

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει το φάκελο "Γιώργος Παπαγιάννης".

Φάκελος: "Γιώργος Παπαγιάννης"

Και τελικά ο Παπαγιάννης έγινε ξαφνικά ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη θέση σε ντραφτ του ΝΒΑ και όχι και άδικα. Καθώς δεν υπάρχουν πολλά παιδιά με το ύψος του στην Ευρώπη που να μπορούν και να τρέξουν και να βάλουν την μπάλα στο καλαθάκι ακόμα και από μακρυά.

Έλεγαν ότι δεν τον ενδιέφερε

Ο Έλληνας σέντερ αν και πήγε γυμνάσιο στην Φιλαδέλφεια εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή του να υπογράψει στον ΠΑΟ και να μην πάει σε κολέγιο. Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι δεν τον ενδιέφερε το ΝΒΑ και ότι έβλεπε ότι μπορεί να γίνει βασιλιάς στην Ευρώπη και να πάρει και πολλά λεφτά και βασικά και γρήγορα. Τελικά αυτό δεν το είχε στο μυαλό του όπως φαίνεται από την προτίμησή του να πάει φέτος στο ντραφτ.

Και ενώ όλοι συμφωνούσαν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πάει πέρσι σε καλό μάλιστα κολέγιο και να είναι 1ο γύρο χαλαρά φέτος. Οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι θα είναι επιτυχία να είναι στον 2ο γύρο, καθώς δεν είχε πάει σε κολέγιο και δεν είχε κάνει και τίποτα τρομερό στην λίγκα μας και στην Ευρωλίγκα που έπαιζε σχεδόν καθόλου.

ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ΚΑΛΩΝ ΨΗΛΩΝ

Όμως η λειψανδρία καλών ψηλών αλλά και η διορατικότητα που έχουν όλο και περισσότερο πλέον οι Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους παίκτες άλλαξαν άρδην τα δεδομένα. Οι εμφανίσεις του Παπαγιάννη στους τελικούς που τον εμπιστεύθηκε ο μέντοράς του Πεδουλάκης κίνησαν το ενδιαφέρον και τα δοκιμαστικά του στις ΗΠΑ και ειδικά όταν έβλεπαν ένα νεαρό γίγαντα να σουτάρει και τρίποντα, άλλαξαν τα δεδομένα.

Σε μια περίεργη περίπτωση παίκτη που είχαμε και τρομερό με την ανακοίνωση της ομάδας του της ΚΑΕ ΠΑΟ που πέταξε την μπηχτή και πολύ σωστά στους δύο προηγούμενους κόουτς Ιβάνοβιτς και ειδικά Τζόρτζεβιτς που δεν τον πίστεψαν ποτέ. Πως έγινε αυτό; Μα ο Σάσα έφερε τα δικά του παιδιά. Και καλά ο Ραντούλιτσα με το όνομα. Τι διαφορά είχε όμως ο Παπαγιάννης με τον Κούζμιτς αν συνυπολογίσουμε και την διαφορά ηλικίας και ότι είναι Έλληνας ο πρώτος;

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ

Σαφώς ο Κούζμιτς ήταν πιο έμπειρος για την Ευρωλίγκα αλλά σαφώς ο Παπαγιάννης έπρεπε να παίζει στα εύκολα ματς στην Ελλάδα 15΄χαλαρά και αμέσως όπως φάνηκε και στους τελικούς θα ήταν επίσης φανερό ότι είναι μια κλάση πάνω από τον Σέρβο που τότε όμως θα έπρεπε να φύγει. Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι ήθελε να στηρίξει την νέα ομάδα σε ένα σέντερ καλύτερης προοπτικής και από τον Βράνκοβιτς και μαζί του δίπλα τον Χαραλαμπόπουλο.

ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Το ΝΒΑ του χαλάει τα σχέδια όμως . Θα πάρει 500χιλ για το μπάι άουτ και στην ουσία πήρε τον Παπαγιάννη, έβγαλε και μερικά χρήματα από αυτόν αλλά δεν πήρε τίποτα ουσιαστικά αγωνιστικά από τον νεαρό σέντερ. Αλλά έτσι είναι και θα είναι ακόμα περισσότερο με την αύξηση του Σάλαρι Καπ στο ΝΒΑ τα πράματα για τις ομάδες μας και όχι μόνο. Ο ΠΑΟ θα περιμένει βέβαια αν θα παίξει άμεσα όπως είναι και το πιθανότερο ο Παπαγιάννης στο ΝΒΑ αν και θα κρατούσα μικρό καλάθι καθώς Ντίβατς και Στογιάκοβιτς ξέρουν καλά ότι στην ηλικία αυτή ψήνεται καλύτερα στην Ευρώπη ένας αθλητής και έτσι ίσως τον αφήσουν και ένα αλλά και δύο χρόνια εδώ. Και να πάει στα 21 έτοιμος να κάνει την διαφορά εκεί, ή έστω του χρόνου. Θα δείξει. Καθώς και ο ΠΑΟ αν ξέρει ότι θα έχει μόλις για ένα χρόνο τον παίκτη στην διάθεσή του δεν μπορεί να επενδύσει πάνω του και είναι πρόβλημα αυτό.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΝΒΑ

Οπως και να έχει ο Παπαγιάννης μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ στο ΝΒΑ. Είναι έξυπνος, γρήγορος,πανύψηλος, σουτάρει πολύ καλά από την γραμμή του φάουλ και εξαιρετικά για το ύψος του. Σαφώς έχει αδυναμίες όπως στον όγκο και στην δύναμη για το ΝΒΑ, είναι αργός στα πόδια, θέλει δουλειά σε πολλούς τομείς αλλά δεν είναι και ο Τσαμπερλέιν! Όταν παίζουν κάτι Γάλλοι και Τούρκοι μόνο με τα σωματικά προσόντα, ο Παπαγιάννης μπορεί σε 2-3 χρόνια να τους κάνει ..πλάκα στο ΝΒΑ. Το ερώτημα είναι όμως πως θα χωρέσουν μαζί στο μέλλον έστω Παπαγιάννης και Κουφός πίσω από τον Κάζινς των 35'40'! Και ενώ υπάρχει και ο Στάιν. Θα δείξει. Το μέλλον όμως ανήκει στον Παπαγιάννη που στα 23-24 μπορεί να είναι παίκτης των 8-10π. και 5-6ριμπ. χαλαρά και άρα και πολύ καλών συμβολαίων των 5-6εκ. και να μην τον ξαναδούμε καν στα μέρη μας εκτός από τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τόσα θα πάρει από Κινγκς!
To VIDEO των Κινγκς για Παπαγιάννη
Ντίβατς: "Θα ήμασταν τρελοί να μην πάρουμε τον Παπαγιάννη από τώρα, θα γίνει All Star"
ΒΟΜΒΑ: Στο Νο.13 και τους Κινγκς ο Παπαγιάννης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK