Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά...

Το να είσαι φαβορί πολλές φορές λειτουργεί υπέρ του... αντιπάλου, αφού το άγχος μεταφέρεται στη δική σου πλευρά. Ο Σωτήρης Γεωργίου πιστεύει πως ο Ολυμπιακός είναι πιο... ομάδα από τον Παναθηναϊκό, όμως οι πράσινοι αν... ξυπνήσουν μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
spanoulis singleton EUROKINISSI SPORTS

Αν και σε τελικούς κανονικά δεν υπάρχει φαβορί μιας και το επίπεδο αυτών των ομάδων είναι πολύ υψηλό, εν τούτοις δεν παύει μερικές φορές η ζυγαριά να γέρνει προς μια πλευρά. Όσο και αν μην ξεχνάμε, έχουμε δει πολλές φορές ανατροπές στα προγνωστικά μιας και επί της ουσίας προγνωστικά στα ντέρμπι των "αιωνίων" είναι σαν να κάνεις προγνωστικά στην ρουλέτα. Παρόλα αυτά η πρεμιέρα των τελικών στην STOIXIMAN.GR Basket League έχει λόγω συνθηκών φαβορί τον Ολυμπιακό.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για δύο λόγους. Για την έδρα και την κατάσταση που είναι ο ίδιος, αλλά βασικά για την κατάσταση του ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της έδρας που πάντως δεν έχει την ισχύ περασμένων ετών και πλέον τα διπλά στα Ελληνικά ντέρμπι "αιωνίων" και τα σπασίματα της έδρας είναι σύνηθες φαινόμενο. Παρόλα αυτά στην ζυγαριά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι ο καθαρός νικητής, αφού έχει αλώσει πολλές φορές το άλλοτε τοπίο φαντασμάτων γι αυτόν, το ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα είναι σε καλή φόρμα και ψυχολογία έχοντας τις εμφανίσεις από την Πόλη και το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και παρά την απουσία Χάκετ - Λοτζέσκι, έχει βρει την χημεία του. Είναι μια ομάδα που και φέτος με εξαίρεση το ματς νοκ άουτ του ΣΕΦ στο Κύπελλο, πήρε τον αέρα και τις νίκες απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο του.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟ είναι προβληματισμένος με τον εαυτό, το μέλλον του και σε μια μίζερη κατάσταση. Ακόμα και με την ΑΕΚ είχε τρεις άσχημες εμφανίσεις όπου δυσκολεύθηκε ακόμα και να κάνει το 2-1 με πλεονέκτημα, τυπικά, έδρας και μόνο στο 4ο παιχνίδι της σειράς (τυπικά εκτός) έκανε μια μεγάλη εμφάνιση και προκρίθηκε πανηγυρικά με το 3-1. Ο Παναθηναϊκός έχει εσωστρέφεια και χαλασμένη ψυχολογία. Το σοκ με το 0-3 και τον τρόπο που ήρθε αυτό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα με την Φενέρ και κυρίως τα όσα επακολούθησαν με την επιστροφή με το πούλμαν και τον κίνδυνο τιμωρίας των "επαναστατών" χάλασε το κλίμα για τα καλά. Η ομάδα βυθίστηκε σε περιδίνηση και μιζέρια και ανησυχία για το μέλλον. Οι μέρες που μεσολάβησαν δεν λειτούργησαν ως βάλσαμο και η εικόνα με την ΑΕΚ με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι έδειξε ότι υπάρχουν βαθιά προβλήματα και πολύ χαλασμένο κλίμα με πολλούς παίκτες να ξέρουν ότι το καλοκαίρι φεύγουν.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν βεβαίως μέσα από την ροή των αγώνων. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι με την έλλειψη και του άγχους που είναι το όπλο του. Κανείς δεν θα πει τίποτα αν χαθεί ο τίτλος, αφού το κλίμα είναι τέτοιο που ελάχιστοι πιστεύουν στην ομάδα αυτή και περιμένουν το καλοκαίρι. Συνεπώς χωρίς το άγχος και αν πράγματι βάσει του τελευταίου ματς με την ΑΕΚ ηρέμησε κάπως η κατάσταση, ο ΠΑΟ είναι σε θέση να αναγεννηθεί και οι παίκτες να παίξουν για τα συμβόλαια τους. Είναι δύσκολο βέβαια να αλλάξει άρδην όλη η κατάσταση, αλλά το γόητρο και οι ειδικές συνθήκες των αγώνων αυτών μπορεί να τα αλλάξουν όλα. Αν και ο ΠΑΟ δεν στηρίζεται στο Ελληνικό στοιχείο για να παίξει με την ψυχολογία και να συσπειρώσει την ομάδα. Και δεν υπάρχει ο Πεδουλάκης που ανέλαβε στο τέλος την ομάδα πέρσι και με τα τρικ του λίγο έλειψε να πάρει τον τίτλο, έχοντας πετάξει εκτός το μισό του ρόστερ. Ο Πασκουάλ δεν είναι ικανός σε τέτοιες συνθήκες κλεφτοπόλεμου.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ

Πάντως αν και ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, ο καλός Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι μπορεί όπως έκανε και στο κύπελλο να περάσει από το ΣΕΦ και μετά να πάρει την ψυχολογία με το μέρος του και να σημάνει συναγερμός. Θέλει κοινώς ένα μεγάλο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός σαν πιο δεμένος,με την έδρα και την άμυνα και το πάθος των Ελλήνων και την χημεία του έχει προβάδισμα. Ο ΠΑΟ θα ελπίζει σε ένα μεγάλο παιχνίδι βασικά από την περιφέρεια με την έλλειψη άγχους. Αλλά αν και έχει πιο πρωτοκλασάτο για μένα ρόστερ, υστερεί σημαντικά σε ρόλους που ο Ολυμπιακός έχει και τους 12 σχεδόν παίκτες του σε ρόλους κλειδιά και παίρνει απ όλους κάτι.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα και βασικά στο τρίποντο καθώς όλοι οι ψηλοί του ΠΑΟ σουτάρουν από μακρυά. Με τον Μπουρούση μέσα θα κτυπήσει στο πικ εν ρολ τον Έλληνα σέντερ και στο σετ μπάσκετ θα πρέπει να έχει και αυτός καλά ποσοστά από μακρυά. Λογικά θα επιχειρήσει να βάλει την μπάλα μέσα στην ρακέτα και να παίξει πολύ με τον Πρίντεζη μιας και ο Γκιστ δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα. Κλειδί θα είναι η άμυνα στον Ρίβερς που έχει κάνει τρομερά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και μάλλον ο Μάντζαρης θα είναι ο παίκτης κλειδί που θα τον αναλάβει.

Επίσης ο Ολυμπιακός έχει δυσκολευθεί να διαβάσει το τρελό παιχνίδι του Τζέιμς που δεν έχει αμυντικό με γρήγορα πόδια και ειδικά όταν είναι μέσα ο Σπανούλης και βεβαίως θα δώσει πολλά σουτ πάλι στον Καλάθη παίζοντας με την ψυχολογία του. Ερωτηματικό τι άμυνα θα ακολουθήσει ο Πασκουάλ με τον Σπανούλη. Θα του δώσει σουτ και θα του κόψει την δημιουργία ή το αντίθετο; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η σειρά λοιπόν και ο καλύτερος ας κερδίσει μα πάνω απ όλα να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες στα δύο γήπεδα και λίγα λόγια για την διαιτησία και τα παρελκόμενα από τους συμμετέχοντες και διοικούντες

News 24/7

24MEDIA NETWORK