Γιατί είναι κρίσιμη η εβδομάδα για τον Ολυμπιακό

Η ήττα από την Γαλατά στην Πόλη φέρνει πίεση στο Λιμάνι και στον Ολυμπιακό για την εβδομάδα που βρισκόμαστε. Κακά τα ψέματα αν μπορούσε να διαλέξει θα επέλεγε διπλό στο ΟΑΚΑ. Τι γίνεται όμως με δύο ήττες; Πολλά πιθανώς... Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Γιατί είναι κρίσιμη η εβδομάδα για τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ήττα από την Γαλατά στην Πόλη και ο τρόπος που έγινε αυτός βασικά φέρνει πίεση στο Λιμάνι και στον Ολυμπιακό για την εβδομάδα που βρισκόμαστε. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν όλα διαφορετικά.

Αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε στην Πόλη και έβρισκε πλήρη την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ θα ήταν πολύ πιο ήρεμος και άνετος. Καθώς και να έχανε δεν θα ήταν μια καταστροφική ήττα και στην συνέχεια με το ματς στο ΟΑΚΑ θα πήγαινε χωρίς μεγάλο άγχος και πίεση μιας και ακόμα και δύο ήττες κολλητές (αν δεν ήταν βαριά στο Ολυμπιακό Στάδιο) θα ήταν εύκολα διαχειρίσιμες και με μεγάλες δικαιολογίες για το γεγονός ότι θα είχε δύο ντέρμπι σε 48 ώρες και του Παναθηναϊκού θα ήταν εκτός.

Τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Η ήττα στην Πόλη με ανατροπή από +14 στην αρχή (6-20), το καταστροφικό σερί 2-27 (!) που δέχθηκε και η γκρίνια στην συνέχεια εσωτερικά με την τιμωρία του Γκριν για 48 ώρες (όλα καλά τώρα τουλάχιστον εξωτερικά) μάλιστα για να δοθεί και το μήνυμα, αλλά και το ντεφορμάρισμα πολλών παικτών (Χάκετ, Γιανγκ για το δικό του θέμα, Αγραβάνης), φέρνουν πίεση στο Λιμάνι!

Καθώς και βαθμολογικά πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττα από την Μπάρτσα. Ο Ολυμπιακός θέλει τουλάχιστον μια νίκη. Με δύο ρεφάρει για τα καλά την γκέλα στην Τουρκία, ηρεμεί απόλυτα και μπαίνει φορτσάτος από όλες τις απόψεις για την συνέχεια μετά το δύσκολο 10ημερο. Αν κάνει μια νίκη μέσα με την Μπάρτσα απλά θα ηρεμήσει. Αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην μια αυτή νίκη θα φτιαχτεί ψυχολογικά ακόμα περισσότερο.

ΜΕ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Γι' αυτό κακά τα ψέματα αν μπορούσε να διαλέξει θα επέλεγε διπλό στο ΟΑΚΑ. Τι γίνεται όμως με δύο ήττες; Πολλά πιθανώς. Οχι βέβαια σε τεχνικό επίπεδο, αλλά προφανώς θα τεθεί θέμα αλλαγών στο ρόστερ. Άλλωστε ήδη ο Γιανγκ που συνεχίζει να μην μπορεί να επιστρέψει καν σε υποφερτό επίπεδο και ενώ ιατρικά είναι καλά φέρνει προβληματισμό.

Καθώς αν για παράδειγμα υπάρξει ένας τραυματισμός του τρομερού μέχρι τώρα Μπιρτς, ο Ολυμπιακός μένει κανονικά από πενταδάτο και κλασάτο σέντερ! Και φυσικά αν έρθουν δύο ήττες μέσα στην εβδομάδα θα αυξηθεί η γκρίνια και από τον κόσμο και θα παγώσει εντελώς το κλίμα με την ομάδα να είναι σε μεγάλη πίεση σε όλα τα επίπεδα.

Και όλα αυτά καθώς στην αναμέτρηση του ΣΕΦ μπαίνει και το "πρέπει", όχι μόνο επειδή είναι η βαθμολογική ανάγκη πια, αλλά επειδή βασικά έρχεται μισή η Μπάρτσα στην Αθήνα. Βέβαια μισή πέρασε με 20 πόντους ουσιαστικά από την Μακάμπι και καθάρισε εύκολα στην Βαρκελώνη με 85-75 το Κλάσικο με την Ρεάλ.

Και είναι και ένα ματς ειδικών συνθηκών με την επιστροφή Μπαρτζώκα. Οι απουσίες της Μπάρτσα φέρνουν και την ετικέτα του φαβορί στον Ολυμπιακό και αυξάνουν την πίεση και μαζί και την κούραση για το ντέρμπι 48 ώρες μετά στο ΟΑΚΑ που εκεί είναι ένα παιχνίδι που υπάρχει το "πρέπει όχι λόγω συνθηκών ή βαθμολογίας αλλά λόγω αντιπάλου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK