Γιατί ο Σφαιρόπουλος διάλεξε τον Μπόγρη

Ο Γιώργος Μπόγρης έχει, ίσως, την τελευταία ευκαιρία στην καριέρα του να αγωνιστεί με επιτυχία σε ομάδα υψηλού επιπέδου. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα δεδομένα και καταλήγει στο γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να... τρέχει και να μην φτάνει στα μέσα της νέας περιόδου, ψάχνοντας μία πιο ποιοτική λύση...

Γιατί ο Σφαιρόπουλος διάλεξε τον Μπόγρη

Και ξαφνικά Μπόγρης ( μένει μόνο η ανακοίνωση) στον Ολυμπιακό. Πώς έγινε αυτό; Είναι καλή λύση; Πολλά ακόμη ερωτήματα για τον τρίτο σέντερ στη φροντ λάιν των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας περιόδου. Πάμε να δούμε πως ήρθε αυτή η επιλογή και τι μπορεί να προσφέρει ο Έλληνας σέντερ.

ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΝΤΑΡΙΑ

Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια σεζόν θα έχει τρία κλασικά 5αρια στη φροντ λάιν. Μιλουτίνοφ, Μπιρτς (που λογικά μένει), Μπόγρης και η ομάδα έχει πάλι κλασικό σέντερ και αθλητικό σέντερ (Μπιρτς). Το θέμα είναι, όμως, ότι φέτος κανείς δεν κατεβαίνει στη θέση "4" κι αυτό αποδυναμώνει την τελευταία θεωρητικά. Αλλά φέτος δεν θα έχει τρεις ξένους σε μια θέση η ομάδα και αναπόφευκτα δεν θα χάσει τις μισές θέσεις ξένων για να καλύψει μια στην πεντάδα.

ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΙΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ

Το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού είναι ότι βάζει έναν Έλληνα στη μηχανή του και δεν χρειάζεται να θυσιάσει τρεις επιλογές για μια θέση. Από την άλλη πλευρά όμως αποδυναμώνεται εμφανώς.

Πέρσι είχε Γιανγκ, Μιλουτίνοφ, Μπιρτς και φέτος αντί του πρώτου τον Μπόγρη. Κοινώς φεύγει ένας παίκτης του 1.000.000€ που περίμεναν πολλά από αυτόν στην ομάδα και έρχεται ένας Έλληνας με 300.000€ πάνω κάτω. Με την πρώτη ματιά υπάρχει έλλειμμα αξίας στη θέση σε σχέση με πέρσι, αν και ο Σφαιρόπουλος δεν το πιστεύει αυτό, καθώς ο Γιανγκ δεν προσέφερε τίποτα, περιμένει κάτι περισσότερο σαφώς από τον Μπόγρη. Ασφαλώς και από τον εξελίξιμο πια Μιλουτίνοφ που κερδίζει θέση βασικά με την νέα χρονιά.

ΜΕΤΡΗΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο Μπόγρης όπως όλοι οι Έλληνες μπασκετμπολίστες διαφημίζεται πολύ από μικρός. Μέλος της χρυσής ομάδας των Νέων στη Ρόδο δεν έκανε ποτέ την καριέρα που περίμεναν οι ειδικοί. Πήγε στον ΠΑΟ, αλλά δεν... ακούμπησε (3π), πέρασε από Περιστέρι, Άρη, Πανιώνιο με χαμηλά νούμερα (5π στην ομάδα της Ν.Σμύρνης). Στον ΠΑΟΚ το 2014 στα 25 του όταν είδε ότι η καριέρα του μπορεί να χαθεί, άρπαξε την ευκαιρία με 12π. και έδειξε ότι άρχισε να δουλεύει. Μετά πήγε στην Ισπανία σε Ανδόρα, Μπιλμπάο και φέτος Τενερίφη.

Ο Μπόγρης αρχικά δεν έδειξε ότι αγαπά τη σκληρή δουλειά και δεν βελτίωσε το παιχνίδι του. Μάλιστα θεωρείταο ένας παίκτης που δεν είχε όρεξη για να δουλέψει πολύ, αλλά ήξερε ότι θα παίξει σε μεγάλη ομάδα με κύριο προσόν το ύψος του. Και απασχόλησε για τη σχέση του με την γνωστή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου! Πολλοί δεν το πήραν με καλό μάτι. Πάντως στην Ισπανία, αν και διατήρησε τη σχέση του, βελτίωσε την εικόνα του πολύ και έγινε ένας καλός ρολίστας σε μεσαίες ομάδες. Ο Μπόγρης φέτος είχε 8,5π και 4ρ. σχεδόν σε 20' στην Τενερίφη που ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην Ισπανία για πολύ καιρό ήταν και 1η με την καλύτερη άμυνα!

ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ

Στην Ισπανία ο Μπόγρης, λένε οι δικοί του, έκλεισε τα αυτιά του, έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε σκληρά. Μάλιστα και από την Τενερίφη λένε ότι δεν περίμεναν πως ένας Έλληνας θα έχει τόση συνέπεια και γι αυτό εξελίχθηκε. Μάλιστα και ο Σανθ, ο γυμναστής της ισπανικής ομάδας, είπε τα καλύτερα για τον Μπόγρη, ο οποίος -όπως λένε από την ομάδα- δούλεψε πολύ στο κορμί του και πλέον το χρησιμοποιεί και δεν είναι ο σοφτ παίκτης που ξέραμε που έβρισκε συμβόλαιο με το ύψος του. Επίσης λένε ότι έχει βάλει όγκο, δύναμη και παίζει πια με το μυαλό. Άλλωστε, όπως είπαν και από την προηγούμενη πλέον ομάδα του, ο Μπόγρης ήταν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες και δεν θα μπορούσε να παίζει αν δεν ήταν, αφού η Τενερίφη αρέσκονταν στο σκληρό μπάσκετ με την άμυνα

ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ

Παρότι ο Μπόγρης είναι σε ανοδική πορεία και στα 28 του δείχνει ώριμος και σοβαρός, δεν πείθει πολύ για το επίπεδο της Ευρωλίγκα. Στην Ισπανία δεν έκανε και κάτι τρομερό και σε μέτριες μάλιστα ουσιαστικά ομάδες. Πάντως μπήκε στη λειτουργία της επαγγελματικής ομάδας παίζοντας αρκετά. Και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό ειδάλλως θα μένει στο ράφι από τα μεγάλα κλαμπ.

Στον Ολυμπιακό θα βρει ένα 10λεπτο με 15λεπτο ως τρίτος σέντερ. Αλλά δεν περιμένουμε πολλά. Θα δώσει μάχες και θα περιμένει να τελειώσει φάσεις του Σπανούλη, αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν είναι και αθλητικός ψηλός να τις αξιοποιεί.

Θα πρέπει να δουλέψει σκληρά στην άμυνα ( πείστηκε ο Σφαιρόπουλος ότι δουλεύει πια και γι' αυτό τον πήρε) και να μάθει να παίζει με ρόλους. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα κάνει κάτι ιδιαίτερο με ένα χρόνο 15' και συνεπώς δύσκολα θα προσφέρει κάτι παραπάνω από 5-6π και 2-3ρ που ασφαλώς δεν είναι καλά νούμερα για την διαφήμιση που γίνεται.

Αν ο Ολυμπιακός έχει ένα τραυματισμό, θα τρέχει και δεν θα φτάνει και θα ψάχνει παίκτη, καθώς προτίμησε να δώσει θέση ξένου και λεφτά για παίκτη πίσω από τον Πρίντεζη. Ο Μπόγρης απλά θα είναι ένας συμπαθής ρολίστας, εκτός αν αρπάξει την ευκαιρία με πολλή δουλειά και το κεφάλι κάτω.

News 24/7

24MEDIA NETWORK