Η ειδική βαθμολογία της Ευρωλίγκας

Μία τελείως διαφορετική προσέγγιση του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας από τα...κιτάπια του Σωτήρη Γεωργίου. Τι έχουν κάνει οι ελληνικές ομάδες βάσει των προσδοκιών που είχαν, ποια ομάδα έχει κάνει τις περισσότερες γκέλες και ποια χρειάζεται την υπέρβαση στο δεύτερο γύρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( EUROLEAGUE ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΦΑΣΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( EUROLEAGUE ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΦΑΣΗ EUROKINISSI

Στο ταμπλό της Ευρωλίγκα έχουμε την επίσημη βαθμολογία της διοργάνωσης. Όμως στα κιτάπια των ομάδων να είστε σίγουροι ότι έχουν μια δική τους ειδική βαθμολογία, όπως γίνεται και στο πρωτάθλημα και έχει να κάνει με τις γκέλες και τις υπερβάσεις πάνω στο πρόγραμμα κάθε ομάδας. Ανάλογα όσες υπερβάσεις ή λιγότερες γκέλες έχει κάνει κάποιος, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να πετύχει το στόχο του και δη το πλεονέκτημα της έδρας μέσα από την πρώτη τετράδα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει κάνει η κάθε ομάδα. Γκέλα είναι κυρίως οι ήττες εκτός έδρας από μικρούς αν και πλέον δεν υπάρχει μικρός στην ουσία αλλά κοιτάμε και τις νίκες στα 50-50 και τις ήττες εντός. Και το κλειδί είναι ασφαλώς ποιές γκέλες έχουν ρεφάρει και τι κάνουν στα 50-50 που θα κρίνουν και τα πάντα ίσως.

Επίσης, προσέχουμε ότι όλα αυτά αλλάζουν ανάλογα με τη δυναμικότητα της ομάδας και το γκρουπ. Πχ άλλο λέβελ, βάση και μπάτζετ, είναι ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Φενέρ, Μπαρτσελόνα. Και αναφερόμαστε στις ομάδες με τα μεγάλα brands που θα παλέψουν λογικά για τετράδα και πλέι οφ, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη όπως πχ από τον Ερυθρό Αστέρα με τις μεγάλες νίκες μέσα με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ. Δεν έχει το ειδικό βάρος και βάθος για να τον θεωρήσουμε στα φαβορί ή να περιμένουμε επιστροφή της Μακάμπι που έχει πάρει τον κατήφορο..

ΤΣΣΚΑ -2 ΑΛΛΑ 3/3 ΣΤΑ 50-50

Η ΤΣΣΚΑ θεωρείται εκτός συναγωνισμού σαν ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά, παρότι κάνει τις γκέλες της σε Βελιγράδι και με τη Φενέρ μέσα. Όμως έχει διπλό στο ΣΕΦ, στην Εφές, στην Μακάμπι. Η αλήθεια είναι ότι είχε καλό πρόγραμμα και είναι κάτω από τις προσδοκίες της αφού δεν περίμενε πάνω από μια ήττα και όσο και αν φαίνεται απίστευτο είναι στο -1 αλλά επειδή παίρνει όλα μα όλα σχεδόν τα 50-50 και χάνει σπάνια μέσα, δεν έχει θέμα.

ΡΕΑΛ - 1 ΚΑΙ 3/4 ΣΤΑ 50-50

Η Ρεάλ με τις διακυμάνσεις της κουβαλά τις ήττες από Μπασκόνια μέσα και από τον Αστέρα στο Βελιγράδι. Εχει ρεφάρει την πρώτη με το παραπάνω με το διπλό στην Βαρκελώνη σε ματς ειδικών συνθηκών πάντως και έχει περάσει από Μιλάνο, Μακάμπι, Εφές .Εχει μια ήττα σε ματς 50-50 στην Νταρουσάφακα και έχει χάσει στον πόντο για ισοβαθμία σε Φενέρ και ΤΣΣΚΑ. Και έχει 2/3 εκτός στα 50-50 (Μακάμπι,Εφές, Νταρουσάφακα )

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -3 ΣΤΑ 3/3 ΣΤΑ 50-50

Ο Ολυμπιακός έχει μια περίεργη συμπεριφορά. Στα ντέρμπι μέσα επιτρέπεται βασικά να χάσεις ένα ματς και έχει την ήττα από την ΤΣΣΚΑ αλλά έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα και την Φενέρ. Στα 50-50 εκτός έχει τις νίκες σε Μπασκόνια, Νταρουσάφακα, Παναθηναϊκό. Και άρα έχει το εντυπωσιακό 3/3! Αλλά στα ματς του πρέπει εκτός με Ζαλγκίρις, Γαλατά, Μπάμπεργκ έχει 1/3, τον πονά η ήττα κυρίως στην Τουρκία. Επίσης, έχει και την κακή ήττα από την Μακάμπι μέσα. Συνεπώς έχει κάνει ήδη μια ήττα πονηρή εντός (όριο 1-2) και μια στα ντέρμπι. Τον σώζουν τα 3 καλά διπλά αλλά τον πονάνε κάποιες γκέλες όπως στη Γαλατά. Εχει δύσκολο πρόγραμμα μετά και δεν έχει περιθώρια.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ -2

Η Μπασκόνια έιναι μια περίεργη ομάδα. Εχει μια ήττα μόνο από τον Ολυμπιακό μέσα έχοντας πάρει δύσκολα ματς με Μπαρτσελόνα και Φενέρ.Εκτός στα ματς του πρέπει, έχει χάσει σε Κάουνας, Μιλάνο, πέρασε από Βελιγράδι, Καζάν και έχει το διπλό στην Μαδρίτη (Ρεάλ). Συνεπώς πάει καλύτερα του αναμενόμενου σαφώς έχοντας χάσει στον πόντο μάλιστα στο ΟΑΚΑ που δεν είναι καν ματς 50-50 για τα δεδομένα της. Την πονάνε οι ήττες σε Κάουνας και Μιλάνο αλλά είναι σε καλό δρόμο έχοντας πάρει και μεγάλα ματς.

ΦΕΝΕΡ 0 αλλά -4 στα 50-50

Η πανάκριβη Φενέρ του Ομπράντοβιτς και του Σλούκα έχει θέματα .Κουβαλά την γκέλα με την Καζάν μέσα που την ρέφαρε όμως με το μπαμ στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ. Αλλά έχει και άλλη γκέλα μέσα με την Νταρουσάφακα που πάντως και αυτή την ρεφάρισε με το διπλό στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα και τα διπλά αυτά την σώνουν κυριολεκτικά. Πάντως έχει 0/2 εκτός στα 50-50 με Μπασκόνια και Μακάμπι και τις ήττες σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, που είνα μια σκάλα πάνω από τους άλλους αλλά στο σούμα πάμε στο 0/4 και αυτό μπορεί να κοστίσει ακριβά....Εχει 2/2 στα πρέπει εκτός με Μιλάνο και Γαλατά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ -2 ΚΑΙ 0/1 ΣΤΑ 50-50

Ο ΠΑΟ αν δεν έχανε στο Καζάν θα ήταν ιδανικός σχεδόν... Πάντως έχει μια ήττα έστω ειδικών συνθηκών μέσα από τον Ολυμπιακό που είναι και η μοναδική. Εκτός πάλεψε σε Μόσχα, Μαδρίτη, έχασε εύκολα στην Μπαρτσελόνα.Στα πρέπει πέρασε από Μιλάνο, Μπάμπεργκ, έχασε στο Καζάν και έχει στα 50-50 το 0/1 με την Εφές. Συνεπώς τον πονά η ήττα στο Καζάν και το κλειδί ειναι η έδρα στα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο και τι ποσοστό θα έχει στα 50-50 εκτός που είναι πολλά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -3 ΚΑΙ 0/3 ΣΤΑ 50-50

Η Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα ήταν νοσοκομείο και πλέον πρέπει να πάρει τον ...τίτλο στον 2ο γύρο για να διεκδικήσει τετράδα και να προσέξει για τα πλέι οφ καθώς έχει κακές ήττες . Εχει τις απώλειες μέσα από Φενέρ και Ρεάλ που στο επίπεδο αυτό επιτρέπεται μία. Και εκτός στα ματς με πρέπει έχει χάσει στο Βελιγράδι, στην Γαλατά και πέρασε από το Καζάν (1/3). Στα 50-50 έχει 0/3 σε Μακάμπι, Εφές,Μπασκόνια. Πολύ κακός απολογισμός σαφώς και χωρίς νίκη εκτός προγράμματος.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ -2 ΚΑΙ 0/1 ΣΤΑ 50-50

Η φρέσκια και πλούσια Νταρουσάφακα του εξαίρετου κόουτς Μπλατ είναι μια ανερχόμενη και περίεργη ομάδα. Που δεν έχει δυνατή έδρα. Έτσι εντός έχει τις ήττες από Μιλάνο, Εφές, Ολυμπιακό αλλά για τα κυβικά της ρεφάρει ουσιαστικά με τις νίκες με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Εκτός έχει το μπαμ στην Φενέρ, έχασε όμως στα ματς με πρέπει στην Γαλατά, αλλά πήρε αυτά σε Καζάν, Κάουνας, Βελιγράδι και αυτές οι νίκες της δίνουν μεγάλη ώθηση. Στα 50-50 έχασε στην Μπασκόνια. Συνεπώς της δίνουμε μια αβάντα παρά τις κακές ήττες μέσα επειδή πήρε δύο ντέρμπι και έχει την ήττα στην Γαλατά. Αλλά βλέπουμε ότι και εδώ έχει καθαρίσει με τα ματς εκτός που πρέπει να κερδίσει έχοντας το Μιλάνο και το Μπάμπεργκ πλέον, που μαζί με τα 50-50 θα είναι τα κλειδιά της. Μπορεί να πάει και πολύ ψηλά.

ΕΦΕΣ -3 και 2/3 ΣΤΟ 50-50

Η Εφές είναι μια ροκ και σοφτ ομάδα. Μέσα έχασε λογικά από ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ έκανε όμως μεγάλες νίκες με Μπαρτσελόνα και ΠΑΟ. Σοκ που κοστίζει η ήττα μέσα από την Ζαλγκίρις. Εκτός στα πρέπει έχασε σε Μιλάνο και Μπάμπεργκ και πέρασε από την Γαλατά. Στα 50-50 έχει νίκες σε Νταρουσάφακα, Μακάμπι και έχασε στην Μπασκόνια. Βλέπουμε λοιπόν ότι αν και δεν της φαίνεται, έχει πολλές πιθανότητες να μπει δυνατά στη μάχη στο 2ο γύρο ακόμα και για πλασάρισμα αν ρεφάρει με ένα μεγάλο διπλό πχ τις γκέλες με την Ζαλγκίρις μέσα και τις ήττες σε Ιταλία-Γερμανία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Αυτή είναι μια ειδική προσέγγιση που δείχνει που απέτυχε και που πέτυχε η κάθε ομάδα.Βλέπουμε ότι όλοι έχουν ήττες εκτός προγράμματος καθώς υπάρχουν διακυμάνσεις.Το βασικό είναι να αποφύγεις να χάσεις από ομάδες της μέσης και κάτω εντός έδρας και να έχεις πάνω από 75% στα ματς του πρέπει εκτός και να είσαι στο 50% στα ματς του 50-50 εκτός.

Τότε έχεις και σοβαρές πιθανότητες να πάρεις το πλεονέκτημα της έδρας. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός σώζεται με τις νίκες του στα ματς του 50-50 εκτός και ας έχει 3 κακές ήττες. Ο ΠΑΟ από την πλευρά του θα είχε ιδανική ευκαιρία αν δεν είχε χάσει στο Καζάν αλλά πρέπει να τον δούμε στα 50-50 εκτός που δεν έχει δώσει ουσιαστικά μιας και έπαιξε πολύ τα μικρά και τα μεγάλα στον 1ο γύρο.

Από τα μεγάλα ονόματα σε πιο δύσκολη θέση είναι η Μπαρτσελόνα που δεν έχει περιθώρια για άλλες γκέλες, ενώ την Φενέρ έσωσαν τα διπλά της σε Μόσχα και Βαρκελώνη αλλά το πλεονέκτημα δυσκολεύει με τις γκέλες μέσα και το 0 στα ματς του 50-50! Η ΤΣΣΚΑ έχει κακές ήττες αλλά είναι ΤΣΣΚΑ και παίρνει τα ντέρμπι. Η Ρεάλ πάει πιο βατά απ όλους και δεν έχει θέμα εκτός αν πάθει καθίζηση. Η Μπασκόνια εντυπωσιάζει σε μεγάλο βαθμό αλλά έχει όλα τα 50-50 στον 2ο γύρο, ενώ Εφές και Νταρουσάφακα αν κάνουν καλά διπλά πάνε δυνατά στην πρόκριση και κοιτάνε και εξάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κατάταξη της Ευρωλίγκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK