Ο Ντιλέινι και το παρασκήνιο με τον Ολυμπιακό

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Μάλκομ Ντιλέινι, την εκτόξευση του κασέ του και το παρασκήνιο με την πρόταση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2014.

Ο Ντιλέινι και το παρασκήνιο με τον Ολυμπιακό

Και όμως.... Ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι αυτή την στιγμή (κάνοντας θαύματα με την Κούμπαν του Μπαρτζώκα) το πιο καυτό όνομα στην Ευρώπη. Κάτι βέβαια που είχε φανεί προ διετίας όταν είχε ακουστεί το όνομά του εντόνως για τον Ολυμπιακό (και όπως φαίνεται θα ακουστεί και το εφετινό καλοκαίρι).

Ο Αμερικανός κόμπο γκαρντ είναι η ψηλή (1.91μ) έκδοση του χαρακτηρισμού αυτού, καθώς είναι ένας παίκτης που παίζει στο 1-2 και είναι καλός χειριστής, καλός σκόρερ, αλλά και δημιουργός. Πλέον έχει αρχίσει και παίζει και άμυνα σε καλό βαθμό σχετικά και σταδιακά έχει μπει στο πνεύμα της μεγάλης ομάδας.

Το "καυτό" καλοκαίρι του '14

Ο απόφοιτος του Βιρτζίνια Τεκ πρωτοήρθε στην Ευρώπη -μιας και δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ- για την γαλλική Σαλόν Σαονέ και στην συνέχεια πήγε στην Μπουντιβέλνικ στο Κίεβο. Από εκεί το 2013-2014 πήγε στην Μπάγερν Μονάχου που έριξε χρήμα και έβγαλε μάτια. Εκείνο το καλοκαίρι, του 2014, έπαιξε για Ολυμπιακό έντονα, ενώ τον "κοίταζε" η μισή Ευρώπη. Τελικά τον κέρδισε η Λοκομοτίβ Κούμπαν καθώς υπήρξαν ενστάσεις από πολλές μεγάλες ομάδες για το κατά πόσον είναι έτοιμος να μπει στο καλούπι μιας μεγάλης ομάδας προερχόμενος από σοφτ διοργανώσεις που το μπάσκετ που παιζόταν του ταίριαζε. Στην ουσία οι μεγάλες ομάδες τότε τον είχαν βάλει στα υπόψιν τους αναμένοντας να κινηθούν στην συνέχεια ανάλογα με την πορεία της καριέρας του.

Πάμε λίγο πίσω στο καλοκαίρι του 2014 με τον Μπαρτζώκα να φτιάχνει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν. Ο Αμερικανός παίκτης δέχθηκε μια προσφορά διετούς διάρκειας, με ετήσιες οικονομικές αποδοχές στο 1,4 εκ. δολάρια, όταν είχε με την Μπάγερν εκείνη την σεζόν στην Ευρωλίγκα 3.9π, 3.4ρ, 4.5ασ, 1κλ, 17.5 rkg και ήταν ελεύθερος από τους Βαυαρούς. Ενώ υπήρχε έντονη τότε φημολογία πως ο παίκτης έχει ήδη "κλείσει" στους "ερυθρόλευκους" για να πάρει την θέση του Έισι Λο και μέσα σε μια περίοδο με τις διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο του Μάντζαρη, το deal δεν έγινε τελικά ποτέ.

ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΓΙΑ

O ίδιος ο παίκτης πριν από λίγες μέρες αποκάλυψε ότι είχε από το μέσο της σεζόν του στην Μπάγερν πρόταση του Ολυμπιακού που δεν την έκανε δεκτή για πολλούς λόγους και μεταξύ άλλων τόνισε ότι έπαιξε ρόλο στην απόφασή του το γεγονός ότι είχε ακούσει πως υπήρχαν κάποια θέματα στην ελληνική ομάδα με τις πληρωμές! Βεβαίως τι και πως και ποιοί επηρέασαν τον Μάλκολμ Ντιλέινι είναι μια άλλη ιστορία καθώς οι ομάδες αυτού του βεληνεκούς, όπως ο Ολυμπιακός, είναι εγγύηση στα οικονομικά τους.

Οι φήμες λένε ότι το καλοκαίρι πάει πακέτο με τον Μπαρτζώκα στην Εφές, αλλά και ότι θα ασχοληθεί σοβαρά ο Ολυμπιακός μαζί του.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ντιλέινι δεν ήθελε να έρθει τότε γιατί δεν επιθυμούσε να μπει στην πίεση που ήξερε ότι υπάρχει στην Ελλάδα για το αποτέλεσμα. Επίσης, πίστευε ότι με τον Σπανούλη δίπλα του δεν θα ήταν αυτός ο ηγέτης της ομάδας και υπήρχε ο κίνδυνος να μπει σε άλλο καλούπι η καριέρα του. Μάλλον κάπου εκεί είναι η αλήθεια. Ο Αμερικανός πήγε με λίγο καλύτερα χρήματα στην Ρωσία που όμως θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να βελτιωθεί. Στη δεύτερη χρονιά παίζει τρομερό μπάσκετ με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο!

Το βέβαιο είναι ότι οι δύο τους ταιριάζουν απόλυτα. Ο Μπαρτζώκας τον χαρακτήρισε καλύτερο παίκτη του κόσμου και ο ίδιος ο Ντιλέινι στάζει μέλι για τον προπονητή του, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πάει όπου πάει ο κόουτς (αν φύγει). Ποιό είναι το μέλλον του Ντιλέινι όμως;

ΕΦΕΣ Ή ΝΒΑ;

Στην Λόκο είναι δύσκολο να μείνει καθώς θα έχει μεγάλες προτάσεις. Ο ίδιος θέλει να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο καθώς έχει μπερδεμένη θέση, δεν θα πάρει μεγάλο συμβόλαιο και μπορεί να χαθεί όταν εδώ η καριέρα του κάνει άλματα και μπορεί να βρει εξαιρετικό συμβόλαιο.

Οι φήμες λένε ότι πάει πακέτο με τον Μπαρτζώκα στην Εφές, αλλά και ότι θα ασχοληθεί σοβαρά ο Ολυμπιακός μαζί του (ειδικά στην περίπτωση που δεν μείνει τελικά ο Σπανούλης). Οπως και να έχει ο Ντιλέινι με τους 16π και 6ας φέτος και 40% στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα έχει εκτοξεύσει την αξία του στα (σχεδόν) 2 εκ. το χρόνο και πολλές ομάδες θα δώσουν μάχη για την απόκτησή του, αφού ακούγεται ήδη και η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να προδικάσουμε τι θα είχε κάνει και ο ίδιος και ο Ολυμπιακός αν είχε έρθει εδώ πριν δύο χρόνια, αν θα είχε κάνει "χωριό" με τον Σπανούλη (νομίζω, πάντως, ότι θα ταίριαζαν) και τι πορεία θα είχαν όλοι. Με τα "αν" δεν γράφεται η ιστορία και περιμένουμε, πλέον, το "θερμό" καλοκαίρι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Φέραμε απ' την Αμερική τον Έντι το πιστόλι!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK