Η ευκαιρία (;) και πρόκληση για Παπαγιάννη

Ο Παπαγιάννης θέλει το ΝΒΑ, αλλά θα πρέπει να έχει στο άκρο του μυαλού του και την Ευρώπη. Αν δεν του... βγει είναι σίγουρο πως η μισή Ευρώπη θα ασχοληθεί με ένα 21χρονο ύψους 2.17μ που καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι κι έχει έφεση στο σκορ. Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την... ευκαιρία του Έλληνα άσου.

Η ευκαιρία (;) και πρόκληση για Παπαγιάννη

Ο Γιώργος Παπαγιάννης συνεχίζει την καριέρα του στο ΝΒΑ, αλλάζοντας πολιτεία και μετακομίζοντας -τουλάχιστον για λίγο - στο Πόρτλαντ και στους Μπλέιζερς.

Ο Έλληνας διεθνής σέντερ έχει μπροστά του μια μεγάλη (;) ευκαιρία αλλά και πρόκληση επιλογής για το μέλλον ανάλογα της εξέλιξης στην νέα του ομάδα.

Αν και με τους Ντίβατς και Στογιάκοβιτς στο Σακραμέντο φάνηκε αρχικά ότι οι "βασιλιάδες" επενδύουν πάνω του, θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και θα εξελιχθεί στο δεύτερο χρόνο του στο ΝΒΑ,τελικά έσκασε διαζύγιο με πολλά ερωτηματικά, καθώς δεν άρεσαν και τα όσα ακούστηκαν ή διέρρευσαν από την προηγούμενη ομάδα του.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΛΑΝΤ

Ο Παπαγιάννης παρά το ξαφνιασμά του, δεν αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη αλλά ψάχθηκε για την επόμενη ομάδα του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και δεν άργησε και πολύ να την βρει καθώς προ ολίγων ημερών ανακοινώθηκε για 10ημερο αρχικά συμβόλαιο από το Πόρτλαντ.

Μια καλή ομάδα της Δύσης που έχει βλέψεις ακόμα και για τετράδα στην δύσκολη αυτή Περιφέρεια.Ο Έλληνας σέντερ θα έχει όμως λογικά την ευκαιρία του επειδή θα βρει χρόνο αν δουλέψει σωστά ,να πάιξει.Είτε σε άλλη ομάδα αν δεν μείνει στο Όρεγκον.

Το Πόρτλαντ δεν έχει βάθος στους ψηλούς του. Και έχει νέα παιδιά. Βασικός είναι ο Βόσνιος Νούρκτιτς που πάει πολύ καλά και χτες είχε για παράδειγμα με το Μαιάμι 27 πόντους και 16 ριμπάουντς και έχει μ.ο 14 πόντους φέτος.

Από πίσω του είναι ο νεαρός λευκός και ίδιας ηλικίας με τον Παπαγιάννη ο Κόλινς που έχει 4 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντς με ένα οκτάλεπτο και ανάλογο χρόνο παίρνει και ο 25αρης Λέοναρντ που δεν είχε ανάλογη εξέλιξη με τις προσδοκίες. Λευκός και 2,17 και αυτός ,απόφοιτος του Ιλινόις με 14π και 8 ριμπάουντς, μετά από δύο σεζόν στο κολέγιο έγινε Νο 11 ντραφτ από τους Μπλέιζερς αλλά δεν είχε την πορεία που έπρεπε.

Μάλιστα πέρσι πενταδάτος με συμβόλαιο 9εκ (!) όσα και φέτος είχε μόλις 5π και 3ρ σε 76αγ (!) και την τωρινή περίοδο είναι ακόμα χειρότερος .Δείχνοντας στάσιμος και ότι έκατσε στο συμβόλαιο πάνω όπως λέμε. Συνεπώς ο Παπαγιάννης θα πάρει την ευκαιρία του αργά ή γρήγορα και θα παλέψει για την πρώτη αλλαγή στο σέντερ με δύο ίδιους αντιπάλους που είναι στάσιμοι.

Ο Έλληνας σέντερ δεν πήγε άσχημα στο Σακραμέντο για αρχή και θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία του φέτος και την νέα λογικά σεζόν αν μείνει στις ΗΠΑ .Μπορεί άλλωστε στο ΝΒΑ εφόσον μπει ακόμα περισσότερο στο πνεύμα και δουλέψει στις αδυναμίες του,να γίνει ένας χρήσιμος ρολίστας αρχικά των 10π και 5-6ριμπ και να έχει καλό συμβόλαιο.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Παπαγιάννης θέλει το ΝΒΑ, αλλά θα πρέπει να έχει στο άκρο του μυαλού του και την Ευρώπη. Στα 17-18 του έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο παίρνοντας κάποιο χρόνο και σε σημαντικά ματς με επιτυχία με τον ΠΑΟ.

Αν δεν μπει στο πνεύμα του ΝΒΑ και δεν ταιριάξει αγωνιστικά, έχει μπροστά του την επιστροφή του στην Ευρώπη που μπορεί να βρει συμβόλαια των 2εκ άνετα. Πάνω κάτω όσα παίρνει και στο ΝΒΑ αν αφαιρέσουμε την εφορία. Για παράδειγμα στον ΠΑΟ ο Παπαγιάννης θα μπορούσε και φέτος να είναι πενταδάτος και να παίρνει αρχικά π.χ. τα λεφτά του Σίνγκλετον και να έχει από τώρα στα 20 προς 21 ,άνετα ένα μ.ο 10-12 πόντους και 5-6 ριμπάουντς που με την πάροδο του χρόνου θα ανέβαζε συνεχώς.

Μην ξεχνάμε ότι αν αποφασίσει να γυρίσει θα ασχοληθεί μαζί του και ο Ολυμπιακός που είναι ιδανικός αντικαταστάτης του Μιλουτίνοφ που αργά ή γρήγορα θα πάει στο ΝΒΑ και αυτός. Και φυσικά υπάρχει η μισή Ευρώπη να ασχοληθεί με ένα 21χρονο ύψους 2.17μ που καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι ειδικά εδώ, έχει έφεση στο σκορ και τρέχει καλά για το μπόι του.

Ο Παπαγιάννης έχει μπροστά του το μέλλον ορθάνοιχτο να διαπρέψει είτε στο ΝΒΑ, είτε στην Ευρώπη. Και στην δική μας ήπειρο θα είναι και βασιλιάς, με ρόλο πρωταγωνιστή. Ανάλογα πως θα του βγει αρκεί να παίρνει τις σωστές αποφάσεις και να μην χάσει το χρόνο του βολοδέρνοντας στο ΝΒΑ αν δει ότι δεν θα πάρει τον χρόνο που θέλει εκεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK