Η μάχη της Α1 στην τελική ευθεία

Ο Σωτήρης Γεωργίου βάζει κάτω όλα τα δεδομένα και αναλύει τι θα γίνει σε κορυφή, πλέι οφ και... ουρά. Ποια τα φαβορί για την... διαφορετική πρώτη εξάδα και η σκληρή μάχη για την παραμονή με την Δόξα Λευκάδας να χρειάζεται ένα... θαύμα.

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (MOTION TEAM)
bala MOTIONTEAM

Μπήκαμε στην τελική ευθεία της STOIXIMAN.GR Basket League και η μάχη κορυφώνεται σε όλα τα επίπεδα. Με αφορμή την εμβόλιμη αγωνιστική που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και την διακοπή λόγω του κυπέλλου, πάμε να δούμε τι περιμένουμε στην συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται στην μάχη της παραμονής βασικά, που όλα είναι ανοιχτά και ακόμα και οι 8 νίκες δεν σε εξασφαλίζουν 100%.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή μαζί με μια ήττα ο καθένας από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Με την ισοβαθμία στους "ερυθρόλευκους" που όμως έχουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι όπως άλλωστε και οι "πράσινοι". Και οι δύο ομάδες έχουν εκτός την 3η ΑΕΚ, αν και ο ΠΑΟ είναι ουσιαστικά και εντός αφού έχει κοινή έδρα με την Ένωση. Ο Ολυμπιακός έχει στις 11/3 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έτσι εκτιμάται ότι εκεί θα κριθεί η πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να το χάσει.

ΚΛΕΙΔΩΜΕΜΗ Η ΕΞΑΔΑ-ΜΑΧΗ ΤΕΤΡΑΔΑΣ

Η εξάδα που είναι φέτος τα πλέι οφ, καθώς άλλαξε από φέτος το σύστημα και δεν μπαίνουν οι 8 αλλά οι πρώτες έξι ομάδες, έχει κλειδώσει. Καθώς με το διπλό του Κολοσσού στην Αμαλιάδα, ο ΑΓΟΡ που έμεινε ζωντανός καθώς κέρδισε την ΑΕΚ, μπορεί να ελπίζει, αλλά οι Ροδίτες έχουν καθαρό προβάδισμα. Αν και οι Κρήτες έχουν την ισοβαθμία να προσέξουμε. Είναι και η μοναδική εκρεμμότητα. Ο ΑΓΟΡ με τον Βετούλα στον πάγκο συμμαζεύτηκε και θα δώσει την μάχη για την εξάδα αν και ο Κολοσσός που είναι σοβαρός έχει αγκαλιάσει τα πλέι οφ με το +2 σε νίκες. Κατά τα άλλα η ΑΕΚ παρά τις γκέλες της και τον προβληματισμό, καθώς είναι ακριβή ομάδα, έχει εξασφαλίσει με άνεση την 3η θέση. Μάχη θα έχουμε για την τετράδα με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που έχει την ισοβαθμία ο δεύτερος. Ο Άρης έχει πάθει ζημιές και ο ΠΑΟΚ έχει χάσει εκτός από όλους τους μικρούς!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ

Η νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά με νίκη με τον ΠΑΟΚ και χάνοντας στο... μηδέν από τον Ολυμπιακό, είναι σχεδόν καταδικασμένη, καθώς πληρώνει τις απώλειες βασικών της παικτών. Με μια νίκη από τις 12/11 και με μόλις 3 στο σύνολο, έχοντας μάλιστα έξω Άρη και ΑΕΚ μέσα, θα πρέπει να κυνηγήσει το απόλυτο στα άλλα έξι παιχνίδια ή 5/6 για να ελπίζει βάσιμα. Πάντως έχει μέσα ΑΓΟΡ, Κολοσσό, Απόλλων, Λαύριο και έξω Κύμη και Τρίκαλα. Αν δηλαδή βελτιωθεί θα ελπίζει, αλλά θέλει μόνο νίκες και ένα διπλό τουλάχιστον.

ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ Ο ΕΝΑΣ ΧΑΝΕΙ

Έξι ομάδες παλεύουν να αποφύγουν την προτελευταία θέση, αν υποθέσουμε ότι η Λευκάδα είναι καταδικασμένη. Σε καλύτερη θέση είναι Λαύριο, Προμηθέας και Τρίκαλα. Ο Προμηθέας είναι σε καλή κατάσταση και ακριβή ομάδα για τα κυβικά αυτά. Πάντως δεν έχει εύκολο πρόγραμμα, καθώς μέσα έχει ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ακόμα ΑΓΟΡ, Κύμη. Λογικά θα πάει 9-10 νίκες άνετα. Το Λαύριο με τις 7 νίκες έχει μέσα Προμηθέα, Κόροιβο, Άρη και θέλει 2/3 για να πάει 9 και να καθαρίσει. Καθώς εκτός έχει δύσκολα ματς και μπορεί να κτυπήσει μόνο Απόλλωνα και Λευκάδα, ίσως και Κολοσσό. Τα Τρίκαλα έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Πάλεψαν με την ΑΕΚ στα ίσα στο ΟΑΚΑ, κέρδισαν άνετα μέσα Άρη και ΠΑΟΚ. Έχουν μέσα ΑΓΟΡ, Προμηθέα, Κόροιβο και Λευκάδα και μπορούν λογικά με ένα 3/4 να πάνε στις 10 νίκες και τέλος. Αλλά και με 9 αγκαλιάζουν την σωτηρία. Εκτός λογικά δεν έχουν καν ματς να παλέψουν με εξαίρεση τον Κολοσσό στο φινάλε ίσως.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Πάμε στις ομάδες που καίγονται. Ο Κόροιβος έκανε τα διπλά του και αναθάρρησε. Παρά τα προβλήματα. Αν έπαιρνε και τον Κολοσσό στην Αμαλιάδα θα είχε εξασφαλιστεί. Πλέον έχει 6 νίκες και μέσα ΑΕΚ, τα δύο ματς με τις Πατρινές ομάδες και τον ΑΓΟΡ. Εκτός ελπίζει με Τρίκαλα και Λαύριο. Το λογικό σενάριο λέει θέλει 2/2 με τους Πατρινούς για να πάει στις 8 και με νίκη με τον ΑΓΟΡ να πάει στις 9. Πάμε στον Απόλλωνα που έκανε πολλές αλλαγές. Είναι στις 5 νίκες. Μέσα έχει Λαύριο, Κολοσσό και τους ΠΑΟ, Ολυμπιακό. Άρα αν χάσει από τους πρώτους καληνύχτα. Πάει στις 7 έτσι και λογικά θα παίξει την κατηγορία στην Χαλκίδα με την Κύμη που έχει επίσης 5 νίκες. Αλλά έχει εκτός και Λευκάδα και Κόροιβο και ελπίζει σε ένα διπλό.

Λογικό σενάριο να πάει στις 7 νίκες και να κάνει ένα διπλό στα τρία απόλυτα βατά παιχνίδια. Η Κύμη που έγινε άνω κάτω με τα θέματα παικτών της και έκανε αλλαγές, μετρά ήδη 7 συνεχόμενες ήττες. Πλέον είναι σε δύσκολη θέση. Με 5 νίκες επίσης έχει μέσα Λευκάδα, Απόλλωνα, Κολοσσό και τον Άρη. Άρα θέλει να πάει στις 8 νίκες που μπορεί, αλλά αν ισοβαθμήσει με τον Απόλλωνα έχει χάσει με 15π στην Πάτρα! Εξω έχει Ολυμπιακό, Προμηθέα και ΑΓΟΡ, ΠΑΟΚ και δύσκολα θα ελπίζει. Πιο βασικό σενάριο με ένα διπλό του Απόλλωνα να παιχθεί στις 8 νίκες η παραμονή με Απόλλωνα και Κύμη και ίσως και Κόροιβο μαζί. Αν πάνε στις 9 νίκες μέχρι και πενταπλή ισοβαθμία θα έχουμε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK