Η πρώτη εικόνα των ομάδων στη νέα Ευρωλίγκα

Ο Σωτήρης Γεωργίου κάνει τον πρώτο έλεγχο των ομάδων της νέας Euroleague. Ποιος ενισχύθηκε και ποιος αποδυναμώθηκε.

Η πρώτη εικόνα των ομάδων στη νέα Ευρωλίγκα

Εν όψει της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα που όλα αλλάζουν και θα έχουμε πλέον κανονικό πρωτάθλημα, αρκετές ομάδες είναι ακόμα στην αναζήτηση και μάλιστα με προβλήματα. Κάποιες, βέβαια, κράτησαν τον κορμό ή μεγάλο μέρος αυτού.

Από την άλλη, πολλοί παίκτες την... έκαναν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ΝΒΑ που αυξήθηκε το Σάλαρι Καπ, δημιουργήθηκαν πολλά κενά σε πολλές μεγάλες ομάδες και τρέχουν και δεν φτάνουν για τα κλείσουν. Και γι' αυτό αναγκαστικά πια θα δούμε μετά από καιρό από τις πλούσιες ομάδες μεταγραφές -όπως η Μπαρτσελόνα που πλήρωσε αδρά τη Βαλένθια για να πάρει τον Κλαβέρ, καθώς έχασε πολλούς παίκτες της.

Γενικά πάντως έχουμε δρόμο για να έχουμε σοβαρή εκτίμηση για την εικόνα των ομάδων στην νέα Ευρωλίγκα. Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, χωρίς να έχουν τα πολλά λεφτά άλλων, έχουν κάνει εξαιρετικές κινήσεις και σε ποσοστό 80-90% έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα ρόστερ τους.

ΙΔΙΕΣ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΦΕΝΕΡ

Η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ κάνει ελάχιστες αλλαγές. Κράτησε τον κορμό της, πήρε και τον σέντερ Ογκουστίν από τη Χίμκι για να έχει καλό μπακ απ για τους τραυματισμούς του Φρίλαντ και ψάχνει κάτι καλύτερο για την θέση του Νίκολς στο 3αρι.

Η φιναλίστ Φενέρ κράτησε όλη την ομάδα σχεδόν. Ερωτηματικό είναι ο Βέσελι που εμφανίστηκε να δηλώνει ελεύθερος, ενώ αρχικά είχαμε ενημερωθεί ότι ανανέωσε. Πήρε τον φόργουορντ Νάναλι από την Αβελίνο που είναι καλός σουτέρ. Και λογικά δεν ψάχνει κάτι άλλο σε πρώτη γραμμή, αφού έμεινε και ο Ούντοχ.

Πάμε στους Ισπανούς. Η Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα έχει πολύ δρόμο, καθώς αλλάζουν πολλά. Πήρε τον Κλαβέρ, είναι ερωτηματικό αν μείνει και με τι ρόλο πια ο 36αρης σχεδόν Ναβάρο. Λογικά μένουν Περπέρογλου και Ντόλμαν, που μαζί με τον Κλαβέρ, τον Τόμιτς και τον Ντόρσεϊ -που θα είναι ο αθλητικός ψηλός του Έλληνα προπονητή- φτιάχνουν την φροντ λάιν και ψάχνει ένα αθλητικό 3αρι. Ισως μείνει και ο Σάμιουελς στο 5, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η περιφέρεια που έμειναν Όλεσον και Ρίμπας και θέλει τον Γκρέιτζερ της Εφές, τον Ράις της Χίμκι ή ένα ακόμα καλό πόιντ ή ασόδυο, ενώ θέλει και ένα αθλητικό περιφερειακό όπως ο Χάνγκα. Γενικά μπερδεμένη η Μπαρτσελόνα ακόμα και όλα αυτά με τις εξελίξεις των αποχωρήσεων για ΝΒΑ των Σατοράνσκι-Αρμπρίνες και του Αρόγιο.

ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΦΡΟΝΤ ΛΑΪΝ Η ΡΕΑΛ

Πάμε και στην Ρεάλ. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας φτιάχνει μια πανίσχυρη φροντ λάιν καθώς έμεινε ο Αγιόν στο σέντερ και πήρε ακόμα τους Χάντερ και Ράντολφ από την Κούμπαν! Στο 4αρι έχει Ρέγες, Νοσιόνι και Τόμπικνς που έμειναν, όπως και Τέιλορ-Μασιούλις και φυσικά Ρούντι και Γιουλ. Ομως έχασε τον Ροντρίγκεθ για το ΝΒΑ και ψάχνει σπουδαίο πόιντ γκαρντ (Ράις, Γκρέιντζερ).

Η Λαμποράλ στήνεται από την αρχή, καθώς δεν θα έχει υψηλό μπάτζετ παρότι ειπώθηκε ότι θ' ανέβει. Εφυγαν Μπουρούσης, Τζέιμς και μάλλον θα φύγει και ο Άνταμς (Μπάρτσα;) αλλά και ο Χάνγκα κι ας έχει συμβόλαιο. Νέος προπονητής ο Σίτο Αλόνσο.

Στην Εφές πήγε στον πάγκο ο Περάσοβιτς της Λαμποράλ, αλλά μάλλον δεν θα έχει υψηλό μπάτζετ. Φεύγει ο Γκρέιντζερ, έφυγε για ΝΒΑ ο Σάριτς και αναχώρησαν και οι Τάιους, Μπατούκ, Ντίμπλερ. Πήρε τους Όμιτς, Ντεζουάν Τόμας, αλλά πέφτει το επίπεδό της.

Η ιστορική Μακάμπι πήρε τον Κουίνσι Μίλερ που όμως θα χάσει με το καλημέρα 6 μήνες με τραυματισμό στις διακοπές! Η ομάδα του λαού μετά το περσινό κάζο θα έχει στον πάγκο τον Εντελστάιν. Κάνει κινήσεις καθώς πήρε τον εξαιρετικό πέρσι Γερμανό σέντερ Τσίρμπες του Αστέρα, τον Σίλεϊ στην περιφέρεια από Μανρέσα και Μπεσίκτας και η "βόμβα" ήταν η απόκτηση του Σόνι Ουίμς που γυρίζει από το ΝΒΑ στην Ευρώπη και θα είναι ο ηγέτης.

Η ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Η ζάπλουτη Νταρουσάφακα φτιάχνει ομάδα από την αρχή με τον σπουδαίο Μπλατ στον πάγκο. Αλλά θέλει δουλειά. Πήρε τους Μπατούκ, Γουαναμέικερ, Αντερσον, Μοερμάν, Μπερτάνς και δεν ξέρουμε ποιούς ακόμα θα κρατήσει και ποιούς θέλει ο Μπλατ που έχει 25εκ στην διάθεσή του. Συνεπώς ακόμα αίνιγμα.

Πάμε και στις άλλες ομάδες. Το Μιλάνο πήρε Ραντούλιτσα και Ζόραν Ντράγκιτς και έμεινε τελικά ο αρχηγός και σκόρερ Τζεντίλε. Και πάλι όμως δεν δείχνει ικανό για κάτι τρομερό καθώς παραμένει σοφτ, αλλά έχει ακόμα 1-2 κινήσεις.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Η Γαλατά που επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, πήρε Τάιους, Ντίμπλερ, Κρίστιτς και τους Ντέι, Ντον Τόμπσον, ενώ έφυγε ο Μακόλουμ που μάλλον είναι περιζήτητος για όσους ψάχνουν πόιντ σκόρερ. Θα κάνει και άλλες κινήσεις για να γεμίσει το ρόστερ της.

Η Μπάμπεργκ ψάχνει να καλύψει το κενό του Γουαναμέικερ, καθώς έμεινε ο Τρινκέρι στον πάγκο και όλη η ομάδα. Η Ουνίξ Καζάν του Καϊμακόγλου επιστρέφει και λογικά θα είναι ίδια ομάδα με πέρσι, καθώς δεν είχε σημαντικές απώλειες και ψάχνει 1-2 καλούς παίκτες ακόμα, αλλά δεν δείχνει ότι θα σκορπίσει χρήματα, αν και έχει κενά στον πάγκο.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε βασικά στελέχη όπως ο Τσίρμπες και ο Κουίνσι Μίλερ και πήρε τον Κούζμιτς του ΠΑΟ, γύρισε ο περιφερειακός Τζένκινς από το Μιλάνο, ενώ φεύγει και ο Κίνσεϊ. Τέλος στην Ζαλγκίρις, έμεινε στον πάγκο ο Σάρας και πήρε τον Πάνγκος στην περιφέρεια από την Κανάρια που ήθελε ο Παναθηναϊκός και τον Βεστερμάν, μιας και έχει κενά από πέρσι στο 1-2. Αρκετά ακόμα τα ερωτηματικά όμως καθώς έφυγε ο Βουγιούκας, αλλά και ο Χάνλαν, ο σκόρερ που πήγε στους Σπερς και θέλει ακόμα 1-2 καλές κινήσεις. Δύσκολα θα βρεθούν τα χρήματα και μάλλον θα προωθηθούν οι πιτσιρικάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζητείται κοντός που να τα κάνει όλα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK