Κι όμως, η τριαντάρα ήταν... αναμενόμενη!

Μπορεί η τριαντάρα από την Μπασκόνια να μην ήχησε καλά στα αυτιά των οπαδών και να χάλασε τη... μόστρα, όμως ο Σωτήρης Γεωργίου δεν... ανησυχεί για τον Ολυμπιακό. Όχι ακόμα δηλαδή. Και οι Ρεάλ, Φενέρ διασύρθηκαν με τους δεύτερους να σηκώνουν στο τέλος της κούπα! Συνεπώς... ψυχραιμία!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / BASKONIA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
olympiakos omadiki EUROKINISSI

Δεν έχουμε λοιπόν και πολλά λόγια να πούμε για το ντέρμπι -στα χαρτιά τελικά- της Βιτόρια. Ο Ολυμπιακός πήγε με τσαρτεράκι, αλλά δεν σημαίνει ότι όποτε πας άνετος και με τσάρτερ στο δύσκολο αυτό ταξίδι θα καθαρίσεις. Άλλωστε με τα αεροπλάνα της γραμμής άλλες φορές έφυγε ροζέ(νικητής) από το μέρος των Βάσκων.

Θα περιμέναμε να γράψουμε για ένα σπουδαίο και δραματικό ματς στην Βιτόρια και τελικά δεν έχουμε να γράψουμε πολλά μιας και η Μπασκόνια διέλυσε τους "ερυθρόλευκους".

ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ

Θα πει κανείς τι μπόμπα ήταν αυτή. Τι διασυρμός, τι ήττα. Καθόλου. Η φετινή Ευρωλίγκα έχει πολλές μπόμπες, έχει πολλές ζημιές και πολλές συντριβές. Αυτό είναι και που την κάνει και πιο όμορφη. Η αλήθεια είναι ότι ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του προτιμούν αν τους ρωτούσαν να φάνε μια 30αρα στην Βιτόρια παρά να χάσουν μέσα από τον Αστέρα όπως έχασε η Ρεάλ ή από την Ζαλγκίρις όπως έχασε στην Πόλη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ.

Αυτή που να θυμίσω ότι τέτοια εποχή διασύρθηκε με σχεδόν πανομοιότυπο σκορ(86-52!!) από τους Βάσκους και στο τέλος πήρε την κούπα! Συνεπώς μην βιαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχασε ματς από αυτά που είναι του 50-50 εκτός και δεν τρέχει τίποτα βαθμολογικά. Οκ, χαλάει τον κόσμο η συντριβή αλλά όλες οι ομάδες έχουν και πολύ κακές βραδιές. Το πρόβλημα είναι αν θα επαναλαβάνονται.

ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ

Θα πει κανείς " Ρε Γεωργίου εσύ που όλο κράζεις τους βγάζεις λάδι"; Η σωστή προσέγγιση αναμένει και τέτοια βράδια. Και άλλωστε οι αδυναμίες προϋπήρχαν και απλά κουλουλώνονται σε κάποια ματς. Ακόμα και έτσι όμως ο Ολυμπιακός έχει πολύ περισσότερα συν από πλην που πολλαπλασιάζονται θετικά αν συνυπολογίσουμε και τα μπάτζετ. Οι "ερυθρόλευκοι" έβγαλαν με μισή ομάδα μια τριάδα αγώνων πονηρή και δύσκολη κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ μέσα και την Εφές στην Πόλη.

Αυτή η υπέρβαση έφερε επιβάρυνση στους παίκτες που τράβηξαν το κουπί και αυτό θα έβγαινε Φάνηκε και με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή. Με την λογική αυτή δεν προκαλεί εντύπωση η μηδαμινή αντίδραση και κατάρρευση σε ένα παιχνίδι που δεν προδίκαζε στην αρχή του τίποτα τέτοιο. Η Ελληνική ομάδα μπήκε φουριόζα με 0-8 και 7-13 με 3τρ. Με 4/6τρ πέρασε και με 14-21 και είχε τον έλεγχο με το 27-30 στο 15'! Και μετά πλήρης κατάρρευση. Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για τα τελευταία 5' και στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 36-30 με ένα 9-0.

Πέτυχε μόλις ένα τρίποντο από το 8' και μετά. Έτσι μετά τα 4/6τρ στην αρχή μέτρησε το απίστευτο 1/24τρ! Ο Σπανούλης δεν ξανασκόραρε εντός παιδιά, η ομάδα έσκασε από δυνάμεις και δέχθηκε 36π στην 3η περίοδο. Νούμερο ασύλληπτο για την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Το σερί της Μπασκόνια έφτασε στο 15-0 και έγινε το 42-30 από το α' μέρος και στο 48-32 στο 25'. Καμία αντίδραση από τους "ερυθρόλευκους" που δεν είχαν δυνάμεις και σκοράρισαν μόλις 24π σε 25' και έτσι δεν έχεις καμία τύχη σε τίποτα. Τα ριμπάουντ χωρίς δυνάμεις ήταν χαμένη υπόθεση(46-31) και έτσι τελείωσαν όλα. Πλην του Πρίντεζη για τα 15' δεν διασώθηκε κανείς.

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες κακές εβδομάδες όπως με την συντριβή στην Βαρκελώνη, την ήττα από τον ΠΑΟ μέσα και την αγχωτικη πρόκριση με τον Άρη σε ένα 7ημερο που σκόραρε σχεδόν 56π! Αλλά δεν έχει κάνει ποτέ "κοιλιά" ουσιαστική και αυτό είναι επίτευγμα. Μένει να φανεί αν θα παραμείνει να διαχειρίζεται έτσι την κόπωση, δηλαδή με πολύ κακές εμφανίσεις όπως οι 3 ήττες ήδη στην Ελλάδα αλλά χωρίς παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.

Ήδη έχει τις κακές ήττες και εμφανίσεις με τραγική επιθετική συγκομιδή με ΠΑΟΚ και Μπασκόνια εκτός. Πλέον έχει στην διπλή αγωνιστική μέσα την Μακάμπι που την βρίσκει με απουσίες, την Χίμκι έξω και την μεθεπόμενη εβδομάδα τον φίλο Αστέρα στο Βελιγράδι. Με 2/3 θα έχει περάσει την "κοιλιά" χωρίς απώλειες. Αν η ομάδα όμως βγάλει κακό πρόσωπο διαρκείας μπορεί να χάσει ματς εκτός προγράμματος και να μπλέξει.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΣΗ

Ασφαλώς δεν υπάρχει λόγος αφορισμών. Η ίδια ομάδα μισή προ 20ημέρου καθάρισε την ΤΣΣΚΑ και τα πονηρά παιχνίδια. Ούτε ο Σφαιρόπουλος φταίει. Ούτε ο Σπανούλης μιας και όσοι βλέπουν μπάσκετ και όχι... κολοκύθα ξέρουν ότι ο αρχηγός είναι απλά ένας καλός παίκτης πλέον και όχι σταρ στο παρκέ ( αγωνιστικά όχι σαν προσωπικότητα που θα είναι πάντα).

Ασφαλώς οι Αμερικανοί και ξένοι της ομάδας είναι ρολίστες με τους Τόμπσον και Ρόμπερτς αποτυχημένες προς το παρόν κινήσεις εκτός αν κάποιος πληρώνει κάποιον για ένα ματς κάθε 3 μήνες με 500χιλ. Συνεπώς ηρεμία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK