Κι ομώς, μπορεί χωρίς "4άρι" ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τις σκέψεις των "ερυθρολεύκων" για τη θέση "4".

Κι ομώς, μπορεί χωρίς "4άρι" ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν και αρχικά ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι έψαχνε ένα " 4άρι" για να βοηθάει τον Πρίντεζη και για να μην πάθει τα περσινά (βλ. έλλειψη λύσης μετά τον τραυματισμό του Πρίντεζη), δεν αποκλείεται οι "ερυθρόλευκοι" να έχουν ήδη κλείσει το ρόστερ τους για τη νέα σεζόν. Επειδή οι κινήσεις του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι λίγο συγκεχυμένες, ας προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Γνωρίζοντας πως η Ευρωλίγκα θα είναι πλέον πιο επίπονη, λόγω των δεκάδων επιπλέον αγώνων, ο Ολυμπιακός έδειξε αρχικά ότι θα πάρει 4αρι και ήταν κοντά με καλά χρήματα στην απόκτηση του Γουάιτ από τον Άρη, ο οποίος, όμως, προτίμησε το ΝΒΑ.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ "4ΑΡΙ"

Από εκεί και πέρα έπαιξε και παίζει δυνατά η περίπτωση του Γκάμπριελ, αλλά υπάρχει σοβαρή οικονομική διαφορά, αφού ο Ολυμπιακός (λογικά σκεπτόμενος) δεν σκοπεύει να δώσει σχεδόν 1.000.000 ευρώ για έναν παίκτη που θα χρησιμοποιεί ως back up.

Άλλωστε, κανένας καλός παίκτης δεν θα θελήσει να έρθει στον Πειραιά μόνο και μόνο για να ξεκουράζει τον Πρίντεζη, αφού μια τέτοια κίνηση θα έριχνε τα ποσοστά του και κατά συνέπεια θα μειώνονταν το κασέ του για την επόμενη σεζόν.

Ο Σφαιρόπουλος ψάχνει ή ένα νεαρό τύπου Γουάιτ που θα θέλει να ανεβάσει το κασέ, την αγωνιστική του παρουσία και αξία στον Ολυμπιακό ή κάποιον με εμπειρία που με λίγα χρήματα θα θελήσει να παίξει στους "ερυθρόλευκους" για να διεκδικήσει τίτλους.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει το σενάριο να μην γίνει τελικά μεταγραφή, γεγονός που έχει ενοχλήσει αρκετούς φίλους της ομάδας. Δεν θα έπρεπε όμως. Σε μια δύσκολη σεζόν ο Ολυμπιακός, έχοντας με τη παραμονή του Μιλουτίνοφ τρεις ξένους σέντερ, είναι θωρακισμένος στη συγκεκριμένη θέση και κανείς δεν κατεβαίνει όπως και πέρσι στο 4αρι. Οπότε με την λογική αυτή ήθελε και Αμερικανό στην θέση.

Όπως, όμως, προαναφέραμε, δεν έρχεται καλός παίκτης για να παίζει μόνο 15'. Ούτε η ομάδα μπορεί να δώσει 1.000.000 ευρώ για back-up του Πρίντεζη. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός ψάχνει κάτι καλό και φτηνό (400.000-500.000 ευρώ), αλλιώς δεν θα κάνει κίνηση και θα κρατήσει τα χρήματα για να έχει το δικαίωμα καλής αλλαγής μέσα στην σεζόν, ανάλογα με το αν θα προκύψει πρόβλημα εκεί.

ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΙ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ-ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Φέτος, άλλωστε, τα δεδομένα άλλαξαν καθώς η θέση δεν είναι λειψή όπως πέρσι. Ο Αγραβάνης έχει πλέον αποκτήσει εμπειρία και δείχνει πως δουλεύει σωστά. Έπαιξε ικανοποιητικά στην Εθνική στο "4" και δείχνει ότι έχει άνετα ένα καλό δεκάλεπτο.

Η είδηση, όμως, είναι άλλη και πρόκειται για κάτι που είχαμε επισημάνει. Ότι δηλαδή ο Παπαπέτρου μπορεί να γίνει ένας νέος Περπέρογλου και να παίζει με επιτυχία την θέση έχοντας και μακρινό σουτ και καλό σώμα για την άμυνα. Να παίζει στον Ολυμπιακό, όπως έγινε και πέρσι όταν έλλειπε ο Πρίντεζης αλλά και στην Εθνική 10-15 ποιοτικά λεπτά στη θέση που δεν είναι μεν το φόρτε του, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν του ταιριάζει κιόλας.

Συνεπώς, με τον Παπαπέτρου και τον Αγραβάνη σαφώς βελτιωμένους σε σχέση με πέρυσι, ο Σφαιρόπουλος έχει δύο σοβαρές λύσεις στα χέρια του και όχι λύσεις ανάγκης. Επίσης, έχοντας και τους Λοτζέσκι-Παπανικολάου στο "3" για να χωρέσουν ικανοποιητικά οι χρόνοι όλων, είναι αναγκαίο ίσως ο Παπαπέτρου να παίζει και στο "4".

Άρα, δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν κάνει κίνηση ο Ολυμπιακός για 4αρι, καθώς αρχικά δεν θα έχει πρόβλημα και με τα χρήματα στην άκρη, μπορεί να περιμένει τις εξελίξεις και ανάλογα-αν δεν βρει κάτι καλό και προσιτό τώρα-να κινηθεί μέσα στην σεζόν εκ νέου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK