Κλείδωσε (;) ηγεμονικό συμβόλαιο ο Σπανούλης

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, το επόμενο συμβόλαιο και το πάντα υπαρκτό φλερτ του με την Μπαρτσελόνα.

Κλείδωσε (;) ηγεμονικό συμβόλαιο ο Σπανούλης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι τελικοί και όλα για τον τίτλο είναι ανοιχτά αν και ο Ολυμπιακός με το 2-1 έχει το προβάδισμα διατηρώντας και το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης είναι αυτός που κλέβει την παράσταση.

Βεβαίως εν μέσω άκρατου λαϊκισμού ακόμα και από τα media και όχι μόνο απο τα περίφημα social media. Ο Σπανούλης το καλοκαίρι είναι ελεύθερος και ήδη πολλά ακούγονται για το μέλλον του εδώ και μήνες.Και εδώ στο Contra.gr είχε αποκαλυφθεί μεγάλη πρόταση της Μπαρτσελόνα που τον γλυκοτοικάζει χρόνια και χωρίς αστείο θα είχε πάρει μαζί του σίγουρα 1-2 κούπες στην Ευρωλίγκα.

Και ενώ πολλά λέγονταν και ακούγονταν για το κατά πόσο ο Σπανούλης θα ανανεώσει για πόσα χρόνια και με τι χρήματα και ενώ επίσης-πολύ κακώς-κατά καιρούς είχε ακούσει μετά από ηττες ειδικά από τον Παναθηναϊκό τα σχολιανά του και από οπαδούς της ομάδας του, οι εμφανίσεις του στους τελικούς με τον "αιώνιο" αντίπαλο έφεραν παροξυσμό στους "ερυθρόλευκους" που θέλουν να μείνει για πάντα στο λιμάνι ο αρχηγός τους...

Βεβαίως όλα αυτά θα τα αποφασίσουν οι Αγγελόπουλοι και εγώ δεν θα πω κάτι παραπάνω από τα γνωστά. Ο,τι ένα συμβόλαιο ενός παίκτη κρίνεται για τη χρονική του διάρκεια και το ποσό του, ανάλογα με το γενικό μπάτζετ, την ηλικία και φυσικά την προσφορά.

Ο Σπανούλης θα απαιτήσει γιατί...

Στον Ολυμπιακό τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ανέκαθεν ήταν βασική προτεραιότητα της δίοικησης να μείνει ο αρχηγός της ομάδας που άλλωστε είναι αυτός που με την καθοδό του στον Πειραιά άλλαξε την ιστορία και χάρισε και δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους στους "ερυθρόλευκους" και τους έφερε μετά από χρόνια ανομβρίας ξανά στην κορυφή.

Δεν είχε γίνει κάποια επαφή ανανέωσης και είχαν αποφασίσει να μιλήσουν μετά το τέλος της σεζόν. Ο Σπανούλης είναι στα 33-34 και το σίγουρο είναι ότι θα ζητήσει ένα συμβόλαιο τουλάχιστον κλειστό διετές και με απολαβές κοντά στα σημερινά επίπεδα (2εκ, 3,4 με την εφορία πληρωμένη). Τώρα με τις εμφανίσεις στους τελικούς που έκρινε τον δεύτερο με ένα τρίποντο στο τέλος και χάρισε το διπλό στο ΟΑΚΑ και τον 3ο με 11π στο τέλος που γύρισε το ματς, θα απαιτήσει αυτά τα λεφτά.

Αλλωστε ο Σπανούλης ποντάρει στο γεγονός ότι δεν είναι πρόβλημα για μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα πχ να του δώσει ένα συμβόλαιο 2-3εκ καθώς έχει δεκαπλάσιο μπάτζετ. Ενώ ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να του δώσει το 1/3 του συνολικού μπάτζετ. Ο Σπανούλης όμως είναι δεδομένο ότι και λόγω οικογενείας θέλει να κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι.

Θα ζητήσει ένα ανάλογο σχεδόν συμβόλαιο που το πιο πιθανό είνα να είναι διετές κλειστό κοντά στα σημερινά λεφτά. Οι Αγγελόπουλοι τον θέλουν σαφώς και με καλά λεφτά αλλά δεν ξέρουμε αν είχαν πρόθεση να προτείνουν μια μικρή μείωση. Αλλωστε από τα μεγάλα κλαμπ ο Σπανούλης πρόταση μπορεί να έχει μόνο από την Μπαρτσελόνα. Η ΤΣΣΚΑ έχει το δικό της δίδυμο με Τεόντοσιτς-Ντε Κολό, στην Φενέρ δεν πάει λόγω Ζοτς, στην Ρεάλ έχουν τον Ροντρίγκεθ. Αρα μένει η Μπάρτσα και μετά ομάδες με μπάτζετ όπως η Χίμκι πχ αλλά χωρίς ειδικό βάρος και σε πόλεις που δεν είναι και οι καλύτερες για να μετακομίσει κανείς οικογενειακώς.

Προτεραιότητα η παραμονή

Συνεπώς ο Σπανούλης έχει προτεραιότητα τον Ολυμπιακό και ειδικά με τις εμφανίσεις του και το αμόκ του κόσμου αν και κατά διαστήματα είχε μια περίεργη "σχέση" με κάποιους που τον έβριζαν για την αποδοσή του απέναντι στον ΠΑΟ,είναι βέβαιο ότι η δίοικηση της ΚΑΕ θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει εδώ ακόμα και με τα ίδια τα λεφτά που έπαιρνε. Αυτό φαίνεται στο λιμάνι και αυτό δείχνουν οι τελικοί μέχρι τώρα.

Για πολλούς ο Λαρισαίος γκαρντ κλείδωσε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο για την καριέρα του στην ηλικία αυτή με την εμφανίσεις στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Περιέργως οι ίδιοι που δεν τον είχαν κάνει ίνδαλμα ακριβώς με τις δύο Ευρωκούπες,τώρα που κρίνει τα ματς κόντρα στον μισητό γι αυτούς αντίπαλο, είναι ο αρχηγός όλων των εποχών....

Συνεπώς ο Σπανούλης πλέον είναι αγκαζέ με την ανανέωση για όλους αυτούς τους λόγους και με ανάλογα ποσά σχεδόν και με αφορμή τις εμφανίσεις στους τελικούς. Βέβαια αν έχανε όπως συνήθιζε στο ΟΑΚΑ άλλωστε το τελευταίο σουτ στο δεύτερο ματς ίσως να είχαμε άλλα δεδομένα τώρα. Και αν βεβαίως δεν έκρινε τους τελικούς σαν αποτέλεσμα μέχρι τώρα καθώς ακόμα επίσης δεν έχουμε πρωταθλητή.

Παρόλα αυτά και η δίοικηση της ομάδας έχει να πάρει μαζί με τον προπονητή τις αποφάσεις της. Γιατί πολλές φορές οι "σημαιες" και τα "ινδάλματα" μπορεί να αποτελέσουν και τροχοπέδη στο μέλλον της ίδιας της ομάδας που είναι πάνω απ' όλα. Αλλωστε είδαμε τι έπαθαν και οι Λέικερς με τον Κόμπε και οι ομάδες είναι πάνω από "σημαίες" που άλλωστε με τη σειρά τους πάντα έβαζαν το οικονομικό ως προτεραιότητα.

Η εξέλιξη των τελικών φέρνει τον Σπανούλη να είναι μονόδρομος να ανανεώσει και μάλιστα με μεγάλο συμβόλαιο και όχι μειωμένο όπως θα του πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός που με την σειρά του καλείται να πάρει ώριμες αποφάσεις χωρίς τη ψυχολογική ζάλη των επιτυχιών εφοσον πάρει και τον τίτλο ασφαλώς.

Αλλά αυτά αφορούν αυτούς που πληρώνουν και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Πάντως δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που τιμήθηκαν με τεράστια συμβόλαια-σε σχέση με το μπάτζετ- οι "σημαιες" και οι ομάδες πήγαν προς τα ...πίσω όπως έγινε σε πανομοιότυπη υπόθεση με τον Διαμαντίδη στον ΠΑΟ με πανάκριβο συμβόλαιο όταν μπήκε στα 33. Και ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω από το level του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τ. Μαγουλάς: Θα λείψει ο δημιουργός Πρίντεζης

News 24/7

24MEDIA NETWORK