Με Παναθηναϊκό η δεύτερη θέση, γιατί όχι... κούπα!

Με πειστικές εμφανίσεις και διαδοχικές νίκες επί βασικών ανταγωνιστών του ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά το δρόμο προς το Βελιγράδι. Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στη Μαδρίτη και υπολογίζει πως το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κρίνει την τελική θέση των "ερυθρόλευκων" στην κανονική περίοδο.

ÑÅÁË - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Ολυμπιακός EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε στη Μαδρίτη ένα τεράστιο διπλό, διπλό για Final-4. Ένα διπλό μεγάλο για πολλούς λόγους. Αφενός βαθμολογικά για το μέλλον του στη διοργάνωση, ρεφάροντας την ήττα στο Βελιγράδι, αφετέρου γιατί έδειξε ότι άφησε πίσω την κρίση του Γενάρη περνώντας από μια από τις καλύτερες έδρες τη στιγμή που είχε τον ηγέτη του άποντο!

ΤΑ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΚΕΡΔΗ

Καλύτερο βράδυ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ.

Ήταν η νίκη που έδωσε συνέχεια σε ό,τι συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και επανέφεραν τα χαμόγελα και την ηρεμία εντός των τειχών. Δυο νίκες καθαρές και ξάστερες, με την επίθεση σε πρώτο πλάνο.

Η ομάδα με τη δεύτερη χειρότερη παραγωγικότητα στη διοργάνωση ισοπέδωσε σχεδόν με 100αρα την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και έβαλε 80 πόντους στη Μαδρίτη. Στοιχείο σημαντικό για την πορεία, καθώς έδειξε ότι μπορεί να νικάει με διαφορετικούς τρόπους, ανεξαρτήτως αν η άμυνα παραμένει σημείο αναφοράς.

Τέτοιες επιτυχίες δικαίως επιτρέπουν τα όνειρα για κούπα στο Βελιγράδι.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Έχουμε γράψει πολλάκις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει καλά χωρίς τον Σπανούλη που πλέον μεγάλωσε. Μ' αυτόν βέβαια πρωταγωνιστή διέλυσε την Φενέρμπαχτσε, αλλά μ' αυτόν στο μηδέν "άλωσε" τη Μαδρίτη. Ο αρχηγός του και ηγέτης του έμεινε άποντος με 0/6σ, 0/2β και 5 λάθη σε 20', αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να βάλει 80 πόντους και να κερδίσει. Ο χρόνος του μειώθηκε αισθητά και το κέρδος ήταν πρώτα και κύρια ψυχολογικό. Ασφαλώς και έπαιξε κομβικό ρόλο η εμφάνιση του Πρίντεζη, που ήταν κορυφαίος, αφού όταν και οι δυο είναι κακοί ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα.

ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΕ

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θα παλέψει μέχρι τέλους στη Μαδρίτη με την πανάκριβη αλλά σχεδόν μισή Ρεάλ, καθώς έλειπαν Γιουλ, Ρούντι και οι δύο σέντερ της, ενώ ο Ράντολφ είναι ανέτοιμος.

Το έδειξε όταν στο διάστημα 5'-10' δέχθηκε πόντους μόνο από βολές με εξαίρεση το φινάλε της πρώτης περιόδου. Η άμυνά του είναι το σημείο αναφοράς και ξέροντας ότι δεν έχει πάικτη στα κυβικά του Ντόνσιτς, αφού ο Παπανικολάου μόνο να τον κουράσει μπορεί, ήθελε να προφυλαχθεί από τον Ράντολφ, τον Κάρολ και το τρανζίσιον.

Με τον Σπανούλη στον πάγκο πήγε στο 43-35 και διατήρησε μικρές διαφορές. Αυτή την φορά δεν πλήρωσε το μπλακ άουτ στην 4η περίοδο, καθώς το... επιδιόρθωσε. Έτσι, αν και "κόλλησε" μένοντας 4' σχεδόν χωρίς πόντο στην αρχή της 4ης περιόδου, αντέδρασε. Η Ρεάλ έχανε βολές και ο Πρίντεζης έβαζε μεγάλα σουτ. Ο Ντόνσιτς, με τους διαδρόμους κλειστούς, είχε 1/6 τρίποντα και 5 χαμένες βολές και η ελληνική ομάδα πήρε το θρίλερ με ένα μεγάλο καλάθι και μια βολή του Στρέλνιεκς.

ΜΑΓΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 27 πόντους από τον Ντόνσιτς και μια 20αρα από τον Τόμπκινς με 5/6 τρίποντα, καθώς χτυπούσε τις βοήθειες που πήγαιναν στον Σλοβένο. Η Ρεάλ πλήρωσε τις 10 χαμένες βολές και ότι δεν πήρε πόντους από ζωγραφιστό. Ο Ολυμπιακός με καλά ποσοστά και πάνω από 8-9τρ φτάνει τους 75-80 πόντους, όπως κι έγινε με τα 8/21. Στηρίχθηκε στην τετράδα με τον κορυφαίο επιθετικά Πρίντεζη, τον ουσιώδη και καθοριστικό Στρέλνιεκς, τον καλό μετά από καιρό Μιλουτίνοφ και τον Γουίλτζερ που στο 15λεπτο του με το μακρινό σουτ κάνει ζημιές καλύπτοντας τον Τόμπσον!

Που μαζί με τον Ρόμπερτς ήταν αόρατοι. Σκληρές μάχες έδωσε ο Παπανικολάου, ενώ οι ΜακΛιν και Παπαπέτρου έπαιξαν λίγο προσπαθώντας. Μέτριος ο Μάντζαρης, σ' ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του ο Σπανούλης.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σαφώς ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά, κυρίως πνευματικά. Αλλαγές δεν προβλέπονται, χωρίς ν' αποκλείεται κάποια έκπληξη. Όλοι και βασικά ο Σφαιρόπουλος αισθάνονται πλέον άνετοι. Η ομάδα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες με τη διακοπή και με καλή ψυχολογία την επόμενη εβδομάδα να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Κρατάει το πλεονέκτημα της έδρας στα χέρια του και θα περιμένει στην Ευρωλίγκα όχι τόσο τη Βαλένθια μέσα όσο το ματς στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό στις 2/3 - ματς κλειδί για τη δεύτερη θέση!

Είναι πάντως καβάλα στο άλογο!

Ασφαλώς και υπάρχει δρόμος μπροστά, δεν είναι όλα τέλεια και θα έρθουν πάλι κακές ήττες. Παρόλα αυτά τεχνικό τιμ και οργανισμός έδειξαν ότι μπορούν να διαχειρίζονται τις κακές βραδιές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK