Με τη μαγκιά του και τη φανέλα του!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αποθεώνει τον Ολυμπιακό για το θρίαμβο κόντρα στη Ρεάλ.

Με τη μαγκιά του και τη φανέλα του!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οπως είπαμε στο άρθρο της προαναγγελίας ο καλός Ολυμπιακός θα κερδίσει το ματς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο πολύς καλός θα χτυπούσε και τη διαφορά των 12π. Και ασφαλώς είχαμε επισημανει ότι ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το 3/3 και να περάσει ανάλογα και με τα άλλα αποτελέσματα. Και επιμένω σε αυτό.

Αν και όταν χάνεις από την Μπάμπεργκ δύο φορές και την Ζαλγκίρις δεν μπορείς να έχεις πολλές απαιτήσεις, εν τούτοις ο αθλητισμός έχει αναδείξει πολλές φορές πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου που δεν άξιζαν καν. Συνεπώς το αποτέλεσμα μετρά και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους "ερυθρόλευκους" να κυνηγήσουν την πρόκριση που έμοιαζε και μοιάζει μικρό θαύμα.

Ο Ολυμπιακός στο πολύ κρίσιμο ματς τελικό με την Ρεάλ που επίσης καίγεται, αν και με μεγαλύτερο άγχος από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, πήρε εις διπλούν αυτό που ήθελε με την μαγκιά του.

Με μια εμφάνιση από παλιά, με μια ...Ολυμπιακή νίκη, με το πάθος και τον τσαμπουκά της "ερυθρόλευκης" φανέλας που έφτιαξε και τον κόσμο και την ψυχολογία της ομάδας για τον επόμενο τελικό με την Χίμκι στην Μόσχα. Και όλα αυτά πάλι χωρίς τον Λοτζέσκι.

Η καρδιά του πρωταθλητή

Ο Ολυμπιακός με το ένστικτο της επιβίωσης και την καρδιά του πρωταθλητή με τη βαριά φανέλα, πήρε την ρεβάνς για την ήττα στην Μαδρίτη και απόλυτα δίκαια κάλυψε το -12 και παλεύει για το μικρό θαύμα. Γιατί καθάρισε ένα ντέρμπι τόσο εύκολα; Γιατί είχε τρομερή συγκέντρωση και ήταν διαβασμένος. Γιατί έπαιξε την παλιά του καλή... σκυλίσια άμυνα με τους παίκτες να πέφτουν συνέχεια πάνω στο παρκέ. Και μιας και σε αρκετές φορές ήταν και άτυχος ο Ολυμπιακός τώρα του βγήκαν τα σουτ και ειδικά του Μάντζαρη που από εξαφανισμένος για μήνες έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 6/6 τρίποντα!

Ο Ολυμπιακός με την άμυνα μπλόκαρε τη δημιουργία της "βασίλισσας" και τη χτύπησε στα αργά της πόδια (είπαμε ότι είναι μια μπερδεμένη ομάδα, γηρασμένη στην περιφέρεια, με τον Ρούντι από σοβαρό τραυματισμό και με τα 4αρια της αργά και παίκτες κλειδιά όπως οι Τέιλορ και Τόμπκινς εκτός τόπου και χρόνου).

Και ασφαλώς με το... μεγάλο Λάσο στον πάγκο η Ρεάλ μετά την 20αρα -ουσιαστικά- στην Τενερίφη στην λίγκα της έφαγε μια ακόμα 20αρα παίζοντας αεράμυνα. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν η γνωστή της άμυνα και επειδή βγήκαν και μερικά μεγάλα σουτ ο ο Ολυμπιακός πήρε και τη διαφορά.

Ο πρωταθλητής με το πάθος που είχε με 17 επιθετικά ριμπάουντ ενώ με 11/23τρ ήταν αναμενόμενο να κάνει περίπατο έστω και με την πρωταθλήτρια και μια ομάδα 2,5 φορές ακριβότερη από αυτόν, μην ξεχνάμε. Το πρώτο ημίχρονο με 6/11τρ και ένα μόνο λάθος ήταν ενδεικτικό. Το 18-10 έγινε 19-17 στο 9' αλλά με τον Μάντζαρη εκτελεστικά και τον Γουόρικ που ήταν ένα από τα κέρδη ακόμα της βραδιάς, οι "ερυθρόλευκοι" ισοπέδωσαν την "βασίλισσα" μιας και το πήγαν άμεσα στο 38-23 και ...άντε γεια!

Αχ αυτή η Ζαλγκίρις

Από τους 25π στο μέσο της 3ης περιόδου ήταν λογικό να πέσει η διαφορά και να γίνει ... ψιλοθριλεράκι για το +13, αλλά ο Ολυμπιακός παρά τη λογική κόπωση δεν ήταν διατεθειμένος να αυτοκτονήσει. Και βεβαίως όλοι έλεγαν δικαιολογημένα μετά ένα ματς... Ή την Μπάμπεργκ μέσα ή την ουραγό Ζαλγκίρις έξω να είχε πάρει ο Ολυμπιακός θα είχε και την 2η θέση στα χέρια του. Κρίμα.

Αλλά, τέλος πάντων, κοιτάει μπροστά. Ο Σπανούλης, αν και άστοχος με 2/10σ, έβαλε τις βολές και είχε 6 ασίστ και λίγα (2) λάθη. Ο Πρίντεζης αναμενόμενα εξαιρετικός χτυπώντας στα αργά πόδια των αντιπάλων του. Ο Γουόρικ στα κέρδη με ζωντάνια αλλά και τελειώματα. MVP ο Μάντζαρης ασφαλώς που μετά από 2 και κάτι μήνες έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια προερχόμενος από κάκιστες αποδόσεις και είχε το απίστευτο 6/6τρ! Θετικός πάλι ο Παπανικολάου όπως και ο Παπαπέτρου και στο 3 και στο 4 ο δεύτερος.

Ενέργεια ο Όντομ και ο Στρόμπερι, μέτριοι ο Χάντερ και ο Χάκετ. Προσπάθησε απλά ο Μιλουτίνοφ. Καλή διαχείριση από τον Σφαιρόπουλο και τέλος καλό όλα καλά με τον καλύτερο τρόπο με ολοκληρωτικό...Ολυμπιακό μπάσκετ. Η Ρεάλ με τον Ρούντι να σέρνεται, με παιδική άμυνα, με Τέιλορ-Τόμπκινς ανύπαρκτους γενικά φέτος, είναι μια μπερδεμένη και κακοστημένη ομάδα με μικρή ενέργεια που αν περιμένει τον Ρίβερς που τον έφερε πίσω στο μέσο της σεζόν από την Μπάγερν, να την σώσει, καληνύχτα μάλλον και για την πρόκριση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός-Ρεάλ 99-84

Ορθάνοιχτος ο δρόμος του Ολυμπιακού για την πρόκριση

News 24/7

24MEDIA NETWORK