Μήπως να καταργήσετε το Κύπελλο;

Ο Σωτήρης Γεωργίου δεν χαϊδεύει αυτιά και γράφει για την ανικανότητα όλων να καταλήξουν στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ. Από την Ξάνθη στη Λάρισα, στο ΟΑΚΑ και στο Ηράκλειο. Αναρωτιέται τέλος: μήπως να το κόψουμε;

Μήπως να καταργήσετε το Κύπελλο;

Πάλι χαμός. Γελάει ο κόσμος ή κλαίει βασικά. Τι χρειάζεται δηλαδή για να γίνει ένας τελικός; Μήπως να φέρουμε τον στρατό; Μήπως να φτιάξουμε ένα νέο ειδικό γήπεδο; Εδώ και μέρες πολλές έχει γίνει χαμός με το πού θα γίνει ο τελικός μπάσκετ μεταξύ ΠΑΟ - Άρη. Ακόμα δεν έχουμε γήπεδο και δεν καταλαβαίνω και τι γίνεται για να είμαι ειλικρινής σε βαθμό που να σου προκαλεί και αηδία το όλο θέμα. Μήπως πρέπει κιόλας να ρωτήσουμε στις Βρυξέλλες; Ήμαρτον!

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει. Ο ΠΑΟ θέλει ασφαλώς ΟΑΚΑ για την ανεσή του και την σιγουριά του και ο Άρης ήθελε Λάρισα ή άλλο γήπεδο με ίση απόσταση και όχι Ηράκλειο που είχε παίξει την περασμένη φορά με τους "πράσινους". Η ΚΑΕ ΠΑΟ έβγαλε μια ανακοίνωση ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνει ο τελικός στην Βόρεια Ελλάδα. Προφανώς εννοούσε φαντάζομαι την Ξάνθη, καθώς δεν ανέφερε Θεσσαλονίκη.

Θα ήταν μαγκιά του ΠΑΟ να πει πάμε στο Αλεξάνδρειο, στην έδρα του Άρη. Τα γήπεδα όπως ΣΕΦ και Πυλαία για ευνόητους λόγους αποκλέιστηκαν (για την αποφυγή ενέδρας από Ολυμπιακούς και ΠΑΟΚτζήδες). Οι Παναθηναϊκοί δεν ήθελαν Παλέ για να μην παίξουν στην έδρα του αντιπάλου και για να μην έχουν και θέμα με ενέδρες στους οπαδούς τους. Οι Αρειανοί από την πλευρά τους δεν θέλουν ΟΑΚΑ για να μην παίξουν εκτός έδρας καθαρά.

Η μέση λύση είναι η Λάρισα. Στην αρχή ψάχναμε και για το αν υπάρχουν τουρνικέ!

Τελικά η λύση πρέπει να δοθεί από την αστυνομία που αυτή πρέπει να δώσει το τελικό "ΟΚ", αλλά ακόμα δεν το δίνει γιατί ακούμε ότι θα υπάρχει θέμα και με την μετακίνηση οπαδών λόγω μπλοκων των αγροτών (αν κατάλαβα καλά)! Ενδιάμεσα μαθαίνουμε ότι ενδιαφέρθηκε η ίδια η Ξάνθη που ακούγαμε αρχικά ότι δεν έχει μπασκέτες που παίζουν οι μεγάλες ομάδες(!) και έτσι απορρίφθηκε. Η ίδια όμως η δίοικηση του κλειστού βλέπουμε ότι ζήτησε τον τελικό.

Και ξαφνικά χαμός την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για την μουσουλμανική μειονότητα και στην ουσία δεν θέλει να γίνει εκεί ο τελικός. Του την έπεσαν όλοι γιατί έμπλεξε στον αθλητισμό τα περί πολιτισμού με υπόνοιες ότι θα έχουμε επεισόδια και με χρυσαυγίτες και ο ίδιος μετά με δηλώσεις του στον Sport24radio ξεκαθάρισε ότι άλλα είπε και αλλιώς τα καταλάβαν.

Θεωρώ ότι υπερβολικά αντέδρασαν κάποιοι μιλώντας περί ρατσιμών κτλ. Ασφαλώς και δεν είχε λόγο να πει κάτι για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΕΟΚ με την έννοια ότι μόνο η... αντιτρομοκρατική θα είχε πάει τη σκέψη της τόσο μακριά!

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ;

Και πάμε στην επόμενη του χαμού. Αν θέλει η Ξάνθη τη διοργάνωση γιατί δεν ρωτούν την αστυνομία να τελειώνουμε; Επίσης γιατί δεν ξεκαθαρίζει και η αστυνομία το θέμα Λάρισας; Πολλά τα ερωτήματα. Η ΕΟΚ τι θέλει; Η ΕΟΚ, αν δεν κάνω λάθος και αν δεν έχει αλλάξει κάτι, έχει και έσοδα από τη διοργάνωση και πολλοί θα σπευσουν να πουν ότι θέλει το μεγάλο γήπεδο για να μεγαλύτερα έσοδα. Μπορεί να θέλει το ΟΑΚΑ για να έχει το κεφάλι της ήσυχο για επεισόδια, επειδή το Στάδιο ελέγχεται πιο εύκολα. Ο ΠΑΟ θέλει ΟΑΚΑ αλλά λογικά δεν έχει θέμα με Λάρισα ή Ξάνθη όπως δεν έχει και ο Άρης.

Άρα περιμένουμε την αστυνομία να μας πει τι; Η δική της υποχρέωση δεν είναι η διασφάλιση της τάξης; Και εν πάση περιπτώσει φτάσαμε 10 ημέρες πριν και δεν ξέρουμε που θα γίνει ο τελικός.

Μια οικογένεια πχ που θέλει να ταξιδέψει για να χαρεί εκδρομή και μπάσκετ πότε θα προγραμματίσει; Ή ξέρουμε όλοι ότι θα πάνε "επίλεκτοι"πάλι;

Στην Ευρώπη ξέρουν το μέρος του τελικού ή της τελικής φάσης από το καλοκαίρι. Βέβαια εκεί δεν έχουν κάφρους, γιατί απλά τους έχει αποβάλλει το σύστημα. Και οι ίδιες οι ομάδες. Που αν τους βάλεις το "μαχαίρι" στο λαιμό, κάθονται σούζα, δεν έχουν εφέσεις και ΑΣΕΑΔ.

Η αστυνομία δικαίως θα πει "θα μπω να σκοτωθώ και εγώ για τους κάφρους που αν τους βαρέσουμε θα μας βγάζετε ανακοινώσεις ότι την πέσαμε στα... καλόπαιδα που θα στέλνετε τις πανάκριβες δικηγοράρες για να τους βγάζετε από τα κρατητήρια;" Και σε αυτό έχει δίκαιο.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ

Αρα καταλήγουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ και αθλητισμός στο επίπεδο αυτό είναι κατάντια... Να μην μπορείς να κάνεις ένα τελικό γιατί φωνάζει η κάθε ομάδα και γιατί πρέπει να ρωτήσουμε τους κάφρους όλων των ομάδων, αν θα κάνουν επεισόδια. Την ώρα που θα βλέπουμε γιορτές μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη με τα Final-8 και τις 8 καλύτερες ομάδες και τον κόσμο δίπλα-δίπλα 8 ομάδων μάλιστα, εδώ θα έχουμε πολεμική επιχείρηση των αρμοδίων για να μην έχουμε νεκρούς. Θα ελπίζουμε να μην σπάσουν μια ολόκληρη πόλη οι κάφροι που κατά βάθος αγαπούν οι διοικήσεις και μέσα σε όλα να γίνει και ένα ματς που αν πας πρέπει να έχεις και κράνος. Αν έπαιζαν οι "αιώνιοι" θα είχαν από τις γνωστές "επίλεκτες"ομάδες επεισοδίων και χούλιγκαν αλλά τουλάχιστον δεν θα ψάχναμε πόλη. Κατάντια..

ΘΕΛΕΤΕ ΛΥΣΗ;

Θέλετε λύση λοιπόν; Όπως και στο ποδόσφαιρο ορίστε το ΟΑΚΑ σαν μεγαλύτερο γήπεδο μόνιμη έδρα τελικού για να μην φωνάζει κανείς και αν δεν του αρέσει ας φύγει από την διοργάνωση (γιατί εδώ θα είχαμε χαμό αν περνούσε ο Ολυμπιακός πχ). Αλλιώς ας συμφωνήσουν οι ομάδες σε μια πόλη(πχ Λάρισα ή Ξάνθη). Ρωτούν μόνο τους αρμόδιους του γηπέδου, η ΕΟΚ κανονικά δεν έχει λόγο εδώ και στη συνέχεια ρωτούν την αστυνομία. Και για το μέλλον βάλτε όσους παίζουν στο κύπελλο να υπογράψουν ότι στον τελικό, αν γίνουν επεισόδια χωρίς εφέσεις και ΑΣΕΑΔ θα φάνε 6 μήνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν τους αρέσει, φεύγουν. Αν τους αρέσει, θα βάλουν τα δικά τους κτιστά παιδιά να φυλάνε τα άλλα καλόπαιδα και δεν θα πέσει παστατέμπος στο παρκέ!

Αν δεν μπορεί η αστυνομία, τότε να φωνάξουν ομάδες σεκιούριτι (τόσοι μπράβοι είναι πλέον άλλωστε εκτός δουλειάς πλέον).Αν δεν τους αρέσει τίποτα απ' όλα αυτά, ας κάνουν μια κλήρωση. ΟΑΚΑ ή Αλεξάνδρειο να τελειώνουμε. Και ας το κάνουν και με οπαδους της μιας ομάδας, αν πάλι δεν μπορεί η αστυνομία να τελειώνουμε.....

ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΑΗΔΙΑ

Επειδή το όλο θέμα καταντάει αηδία και εγώ προσωπικά δεν θα χάσω την ηρεμία μου και το απογευμά μου να τρέχω σε ζούγκλες και σε περίεργες καταστάσεις, που και νορμάλ να είναι τελικά σε έχει χαλάσει το όλο σκηνικό τόσες μέρες, πάρτε το καλοκαίρι κιόλας όπως φωνάζω μια απόφαση. Κάθε χρόνο τα ίδια ζούμε. Πού θα... σκοτωθούν οι κάφροι, που θα γίνει ο τελικός μην στενοχωρηθεί κανείς, αν θα είναι πάλι ζούγκλα οι τελικοί. Σας βαρεθήκαμε... Γελάει ο κόσμος με την ανικανότητα όλων να επιβάλουν κανόνες και τάξη. Αν δεν μπορείτε όλοι, φύγετε. Ειδάλλως θα παίζετε με 500 άτομα στην Ελλάδα. Ήδη σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει έχουμε τις κοντρίτσες όλων όσων έχουν λύσει τα προβληματά τους. Αηδία, ανικανότητα, κατάντια!

Κλείστε το τελικά και το κυπελλάκι και τους τελικούς το καλοκαίρι αν αρχίσετε πάλι με τα επεισόδια και τα αούα να τελειώνουμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK