Μπήκε χαλαρός, αλλά είναι... Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός δεν... μάγεψε στο, σχεδόν, γεμάτο ΟΑΚΑ, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ έχει βρει το κλειδί για να παίρνει νίκες, που άλλες φορές χάνονταν χωρίς να καταλάβει κανείς το πως. Βέβαια, χρειάστηκε να βάλει το χέρι του και ο σπουδαίος... Παππάς! Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÕÍÉÊÁ×Á ÌÁËÁÃÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICAJA MALAGA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
pappas EUROKINISSI

Το ματς του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ με την Μάλαγα λογικά έθετε εξ αρχής απόλυτο φαβορί και μάλιστα για περίπατο την ελληνική ομάδα. Αυτό καθώς ο Παναθηναϊκός ερχόταν από μεγάλες νίκες. Ήταν και παραμένει αήττητος στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε ένα κλίμα ενθουσιασμού.

Από την άλλη πλευρά η Μάλαγα είναι μια έμπειρη Ισπανική ομάδα ( μην ξεχνάμε ότι μπορεί να έφαγε 40π στην Βαλένθια και να έχασε μέσα από Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ, αλλά κέρδισε εντός την Φενέρ και εκτός την Εφές!) αλλά η χειρότερη από την πεντάδα της Ευρωλίγκα από την Ιβηρική χερσόνησο και ήρθε στην Αθήνα με δύο σημαντικές απουσίες (Βασίνσκι, Σερμαντίνι).

Όλα έδειχναν ΠΑΟ για 10-15π. Από την άλλη οι παλιές... καραβάνες αυτά τα ματς φοβούνται. Που ξέρεις ότι είναι για 15π και μπαίνεις χαλαρός και μπορεί να σε κοιμίσει ο αντίπαλος, να σε εγκλωβίσει και να παίξει με την ψυχολογία σου όταν αυτή χαλάσει από το άγχος.

ΤΟΝ .... ΚΟΙΜΙΣΕ Η ΜΑΛΑΓΑ

Ο Χουάν Πλάθα είναι έμπειρος προπονητής και ήξερε πως θα έχει τύχη στο ΟΑΚΑ που μάζεψε για ένα άνοστο γενικά παιχνίδι 10,000 κόσμου! Ο ΠΑΟ μπήκε χαλαρός και χωρίς τον Θανάση Αντετοκούνμπο στην πεντάδα, με τον οποίο έκανε τρομερή αρχή σε όλες τις τελευταίες μεγάλες νίκες. Μάλιστα ο Έλληνας παίκτης έπαιξε μόλις 2' στο ημίχρονο. Ο Πασκουάλ είδε την ομάδα του νωχελική, η Μάλαγα με μια ζώνη χώρου έδινε σουτ στον ΠΑΟ που τα έχανε, καθώς ήταν ψηλωμένος και έτσι η Μάλαγα πήρε μικρές διαφορές και έκλεισε μπροστά το ημίχρονο έχοντας 22-17ριμπ και τον ΠΑΟ μόλις 3/11σ.

Ήταν θέμα χρόνου όπως έγινε με την Ρεάλ να το γυρίσει για τα καλά με μια έκρηξη ο Παναθηναϊκός, καθώς έχει μεγάλο βάθος και δυνατή έδρα. Ο Πασκουάλ έψαχνε σχήματα και χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες του στο πρώτο μέρος. Αλλά όλοι ήταν άστοχοι με εξαίρεση τον τρομερό Γκιστ (6/7δ και 7ρ και ο υπόλοιπος ΠΑΟ 4/16δ!!).

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ

Ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να βρει χώρους για ντράιβ, έχανε τα σουτ, άρχισε να αγχώνεται και η άτσαλη επιθετικά Μάλαγα άρχισε να βάζει πολύ δύσκολα στους Έλληνες. Και εκεί σκάει από το πουθενά η αλλαγή κλίματος. Ο Σουάρεζ κορυφαίος της Μάλαγα μέχρι εκείνο το σημείο, μανουριάζει με την εξέδρα και πάει αποδυτήρια. Σκορ 57-58 στο 32'! Ο ΠΑΟ με τον τσαμπουκά του κόσμου ξεκινά και αρχίζει να πιάνει δουλειά σαν μεγάλος παίκτης ο Παππάς μόλις η μπάλα καίει. Με 7π του Παππά ο Παναθηναϊκός κάνει ένα 11-0 και καθαρίζει βασικά το ματς με τον άσο του (68-58). Η Μάλαγα προσπάθησε αν και έμεινε από δυνάμεις, μείωσε στους 5π. Ο Ρίβερς έβαλε και ένα καλό τρίποντο και ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το σοκ και συνεχίζει με ένα καλό πρόγραμμα μπροστά του.

O ΠΑΟ κέρδισε χωρίς να παίξει καλά με την κλάση του, καθώς είχε Γκιστ και Παππά ηγέτη στα κρίσιμα, ισορρόπησε στα ριμπάουντ (33-36), πήρε 13 επιθετικά ριμπ και τελείωσε με 13/31τρ που είναι το παιχνίδι του και αυτό θέλει προσοχή. Καθώς πάλι προβλημάτισε σε ζώνη περιμένοντας μόνο το σουτ. Κορυφαίος όλων ο συγκλονιστικός Γκιστ (17π,11ρ). Ηγετικός Παππάς (11π) όταν χρειάστηκε κάποιος να βγει μπροστά. Ανέβηκε στο β' ημ ο Καλάθης (16π,12ας), εγγύηση ο Ρίβερς στα δύσκολα.

Μέτριος ο Σίνγκλετον, άστοχος ο Γκάμπριελ. Άφαντος ο Ντένμον αυτή την φορά (0π),χάλια Λεκαβίτσιους, Οκγάστ, Βουγιούκας. Ο Θανάσης έδωσε ενέργεια αλλά ήταν μακρυά από άλλες μέρες. Μέτριος ο Λοτζέσκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK