Μπορεί κούπα η (νέα) ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που απέκλεισε τη Γιουβέντους και προχωρά στο Champions League, τον Γιούρι Ζντοβτς, αλά και τον Μάκη Αγγελόπουλο.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG(Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG(Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν χτες την Γιουβέντους (σ.σ όχι ασφαλώς την ποδοσφαιρική, ούτε την ομάδα μπάσκετ του τεράστιου αυτού κλαμπ που δεν έχει ασχοληθεί με την πορτοκαλί μπάλα) και προχωρά στο Champions League που εξ αρχής είχε στόχο το τίτλο και το Φ-4.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της προβλημάτιζε έχοντας τόσο ψηλά τον πήχη σε μια διοργάνωση που δεν υπάρχει ομάδα να τρομάζει, αλλά από την άλλη αν δεν παίξεις καλά χάνεις και εύκολα από πολλούς.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε στο κύπελλο από τον Άρη και έχασε τον βασικό της στόχο που ήταν να πάει στον τελικό για να αφυπνιστεί και ο κόσμος, είχε τις ήττες από τον Κολοσσό και το Ρέθυμνο και ενώ είναι με διαφορά η ακριβότερη ομάδα στην Ελλάδα μετά τους "αιώνιους" και έδειχνε να πετά πάλι τα χρήματα του Μάκη Αγγελόπουλου στο καλάθι των αχρήστων με τις επιλογές και διαχέιείριση του αμφιλεγόμενου Γιούρι Ζντοβτς.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΕΚ

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ έχει τόσο μεγάλο όραμα όμως που δεν απογοητεύεται,στήριξε και τον Ζντοβτς και θέλει να φτιάξει και γήπεδο αλλά έβαλε και φρέσκο χρήμα για να αλλάξει μια πεντάδα και να διεκδικήσει το F-4 στο Champions League!

Καθώς είναι γνωστό ότι στην ΑΕΚ είναι προτιμότερο να διαλέγουν ξένους με κλήρωση (!) αφού έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ αποτυχίας, ο Μ. Αγγελόπουλος δεν πτοήθηκε και έδωσε το "ok" και φρέσκο χρήμα. Και πλέον έγιναν καλές επιλογές. Η ομάδα πήρε τον έμπειρο περιφερειακό Μακ Γκραθ που είναι παίκτης με εμπειρία από Ευρωλίγκα.

Πήρε τον μαχητικό σέντερ Ελονού που μοιάζει με Ολάζουγιον μπροστά στους προηγούμενους και τον Νιούλεϊ που ξέρει και τα μέρη μας αν και στα 32 πλέον δεν κάνει τη διαφορά. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η επιστροφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έδειξε καλά στην Κίνα και κάνει τη διαφορά!

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΧΗΜΕΙΑ

Πλέον το ρόστερ είναι καλό. Στην αρχή δεν μου άρεσε και δικαιώθηκα. Το πρότζεκτ με τους Έλληνες δεν το ακολούθησε ποτέ ο Ζντοβτς. Αλλά τουλάχιστον πλέον έγιναν σωστές επιλογές. Το θέμα είναι ο Σλοβένος τεχνικός να κάνει καλή δουλειά και να βρει η ομάδα του σωστή χημεία. Και μάλιστα χωρίς να έχει την περίοδο προετοιμασίας.

Η ΑΕΚ πλέον έχει στην περιφέρεια Ούκιτς, Μακ Γκραθ, Ντίξον, Βασιλειάδη, Λαρεντζάκη. Συνεπώς έχει την... τρέλα του Ντίξον που μπορεί να σου πάρει μόνος ένα παιχνίδι αλλά χρειάζεται χαλινάρι. Και την εμπειρία των Ούκιτς, Μακ Γκραθ.

Ο Βασιλειάδης με την εμπειρία και το μακρινό σουτ και ο σκόρερ Λαρεντζάκης που είναι νέος αλλά ασταθής μπορούν να πάνε και στο "3" που ήρθε ο έμπειρος Νιούλεϊ που είναι πιο στάρτερ της θέσης και δεν χρειάζεται να βάλει 15π. Υπάρχει και ο νεαρός Σκουλιδάς που πάντως ο χρόνος του μειώνεται. Πλέον στην φροντ λάιν η ΑΕΚ έχει και αθλητικό ψηλό με τον Ελονού και τον Μαυροειδή στο σέντερ για πιο αργά σχήματα. Υπαρχει επίσης και ο Χαριτοπουλος στη φροντ λαιν αλλα θα χασει τη θεση του στην 12αδα πλεον.

Ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί και φέτος να είναι από την θέση "4"και πρώτος σκόρερ της ομάδας και ανεβαίνει και στο σέντερ. Και στο "4"έχει η Ένωση το σουτέρ Σάκοτα και τον καλό ρολίστα μαχητή Μιλόσεβιτς. Με όλα αυτά χάνει βέβαια την θέση του ο εξελίξιμος νεαρός σέντερ Τσαλμπούρης αλλά είπαμε η ΑΕΚ θέλει αποτέλεσμα φέτος και όχι να χτίσει. Λάθος, αλλά αυτό διάλεξε.

ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Η ΑΕΚ έχει λοιπόν πλέον ρόστερ ικανό να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο F-4 του Champions League. Πρέπει να δουλέψει σωστά και να ποντάρει πολλά και στην έδρα. Ο κόσμος είναι κοντά, μπορεί να μην πηγαίνει όπως θα έπρεπε σε αριθμό, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που στηρίζουν.

Και ασφαλώς η ΑΕΚ επένδυσε με τις αλλαγές της για να πάρει την 3η θέση και να παλέψει με έναν από τους "αιωνίους" στον ημιτελικό στα Ελληνικά πλέι οφ. Στην Ευρώπη η επόμενη αντίπαλος είναι η Μονακό που είναι η ακριβότερη ομάδα στην Γαλλία, με μπάτζετ σαν την ΑΕΚ και πρωτοπόρος με άνεση και πρόσφατη κυπελλούχος στο Φάιναλ Έιτ. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει ομάδα που να τρομάζει.

Η Μπεσίκτας από την Τουρκία και η πρόσφατη κυπελλούχος εκεί Μπάνβιτ (νίκησε την Εφές στον τελικό) είναι οι πιο δύσκολες ομάδες όπως και η Τενερίφη του Μπόγρη με την τρομερή πορεία στην Ισπανία αλλά χωρίς το ειδικό βάρος της ΑΕΚ.. Συνεπώς η ΑΕΚ πλέον σαν.... νέα ΑΕΚ μπορεί να πάει στο τέλος του δρόμου στην Ευρώπη και στο νεοσύστατο Champions League!

News 24/7

24MEDIA NETWORK