Μπορεί να γίνει και νέος Ντιλέινι ο Γκριν!

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα ατού του Γκριν κι εξηγεί γιατί μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Ντιλέινι.

Μπορεί να γίνει και νέος Ντιλέινι ο Γκριν!

Ο Ερικ Γκριν είναι λοιπόν ο νέος Αμερικανός του Ολυμπιακού και είναι μια εξαιρετική λύση για τους "ερυθρόλευκους" αν συνδυάσουμε τα οικονομικά τους δεδομένα, αλλά και τους παίκτες που δεν πάνε πλέον ΝΒΑ καθώς το επίπεδο πέφτει πια αναγκαστικά.

Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο

O Oλυμπιακός με ένα ποσό κοντά στο 1εκ. (αρχικά λιγότερα) δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο παίκτη, καθώς ο Γκριν που τον θυμούνται καλά οι μπασκετικοί από την ματσάρα που έκανε πριν χρόνια με την φανέλα της Σιένα κόντρα στην ελληνική ομάδα στο ΣΕΦ που πήγε να το πάρει μόνος, είναι ένας παίκτης που σε 1-2 χρόνια μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Ντιλέϊνι και να κοστίζει 2 εκ. χαλαρά.

Ο Γκριν αν και εξελίχθηκε, καθώς δεν ξεκίνησε έτσι, σε καλό σκόρερ σε ένα καλό κολέγιο (Βιρτζίνια Τεκ) στην συνέχεια δεν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αφού είναι κάτι απ' όλα και όχι καθαρός άσος ή 2αρι. Και αυτοί οι παίκτες δυσκολεύονταν (ειδικά πριν μερικά χρόνια) στο ΝΒΑ, αλλά έβρισκαν άνετα καλά συμβόλαια στην νέα εποχή στην Ευρώπη. Ο Γκριν στην Σιένα έδειξε ότι έχει την Ευρώπη, αλλά στο μυαλό του είχε το ΝΒΑ και έκανε πάλι μια προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα για 2 χρόνια για να καταλήξει στο NBDL που όμως και παρά τους 25π. εκεί δεν έπεισε πάλι κανέναν.

ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ

Και τελικά πήρε την απόφαση από το να χαραμίζεται,να έρθει στην ήπειρό μας με ένα καλό σχετικά συμβόλαιο, ώστε αν πάει καλά να εκτοξεύσει την αξία του σε νούμερα που αν σκεφτεί το οικονομικό δεν θα χρειάζεται να έχει το μυαλό του πλέον στο ΝΒΑ, ειδάλλως να είναι το σκαλοπάτι όπως έγινε και με τον Ντιλέϊνι για να γυρίσει πίσω. Ο Γκριν προτίμησε τον Ολυμπιακό μόλις αύξησε τα χρήματα σε καλό νούμερο, γιατί ξέρει ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να τον βοηθήσει να φτιάξει την αξία του, αλλά και να τελειοποιήσει το παιχνίδι του όπως και επειδή εδώ θα βρει πολύ καλές συνθήκες σαν χώρα και πόλη και ειδικά σε μια εποχή που όλοι οι Αμερικανοί σκέφτονται και τον παράγοντα τρομοκρατία.

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα παίκτη σε εξαιρετική ηλικία που ξέρει έστω και λίγο την Ευρώπη και τα εδώ δεδομένα και που είναι σε θέση να παίζει και στις δύο θέσεις. Κοινώς να έχει δύο κοντούς που να μπορούν και να πασάρουν αλλά και να σκοράρουν. Ο νέος Αμερικανός μπορεί να παίξει και τον ρόλο του Σπανούλη ειδικά όταν είναι εκτός ο τελευταίος, αλλά να ταιριάζει άμεσα και με τον αρχηγό της νέας του ομάδας όταν είναι και οι δύο στο παρκέ. Μπορεί να δημιουργήσει και μόνος ατομικές φάσεις και να απειλήσει πλέον αξιόπιστα και από το τρίποντο αλλά και από μέση απόσταση.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΤΙΛΕΪΝΙ

Είναι καλός και στο πικ εν ρολ αλλά θέλει να μπει πιο δυναμικά στις ατομικές φάσεις για να κερδίζει φάουλ καθώς επιδιώκει βασικά την απομόνωση και το σουτ. Και είναι και καλός χαρακτήρας γενικά σύμφωνα με τα όσα λένε και οι Ιταλοί. Ο Γκριν με τα λεφτά που διαθέτει ο Ολυμπιακός αλλά και από τους παίκτες που κυκλοφορούν στην αγορά,έκανε την καλύτερη επιλογή καθώς ο Γκριν μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα, να καλύψει και το κενό του Σπανούλη όταν είναι εκτός και να αναδειχθεί σε νέο Ντιλέϊνι. Από εδώ και πέρα οι "ερυθρόλευκοι"περιμένουν το 4αρι που είναι το μπακ απ του Πρίντεζη όμως και συνολικά έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις ειδικά αν λογίσουμε και τον Γιανγκ σαν μεταγραφή.

Με όλα αυτά ακόμα και 4αρι να μην πάρουν μετά το ναυάγιο με τον Γουάιτ που πάει ΝΒΑ, είναι σε καλύτερο επίπεδο από πέρσι . Αν προσθέσουν και ένα 4αρι τύπου Νίκολς ή Γκάμπριελ ακόμα καλύτερα. Αλλά στο 4αρι μην ξεχνάμε με άνεση θα ανεβαίνει φέτος ο Παπαπέτρου που τον είδαμε και στην Εθνική στον ρόλο αυτό ενώ και ο Αγραβάνης έχει πλέον και εμπειρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιβεβαιώνει ο Γκριν για Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK