Να συνέλθουν από το σοκ!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τις δύσκολες αποστολές των "αιωνίων" που καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ της προηγούμενης εβδομάδας, ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι.

Να συνέλθουν από το σοκ!

Επιστροφή στην δράση στην Ευρωλίγκα λοιπόν και με την 4η αγωνιστική στην 2η φάση είμαστε σε ένα σημείο που οι ελληνικές ομάδες θέλουν να ρεφάρουν τις γκέλες και τα σοκ στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Καθώς και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν δύσκολα εκτός έδρας ταξίδια, αλλά και το πρέπει -ειδικά ο πρώτος- μετά τα σοκ σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ αντίστοιχα.

Αυτά πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός

Ο περσινός φιναλίστ Ολυμπιακός με την εντυπωσιακή πορεία και το τρομερό ξεκίνημα, θέλει βασικά να ξεχάσει ψυχολογικά το σοκ με την Μπάμπεργκ στην περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΦ και πάει για το διπλό και για καλή εμφάνιση στο παγωμένο Κάουνας, για την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Λιθουανία φυσικά χωρίς Λοτζέσκι, αλλά και χωρίς Παπανικολάου που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από τον 2ο γύρο. Λογικά με την άμυνά του, που είναι η κορυφαία στην διοργάνωση, δεν θα έχει πρόβλημα, αν και η Ζαλγκίρις δεν παύει να είναι επικίνδυνη ομάδα με την έλλειψη άγχους και με 15.000 κόσμο στο πλευρό της.

Η ομάδα του Βουγιούκα δεν έχει ακριβό μπάτζετ και δεν έχει Αμερικανούς, αλλά είναι δουλεμένη ομάδα με πολλούς διεθνείς που φέτος παίζει άμυνα, έχει αλλάξει στιλ και είναι ομάδα του under και του αργού τέμπο και όχι του κλασικού λιθουανικού μπάσκετ που ξέρουμε. Με αυτόν τον τρόπο έχει κάνει ζημιές και εκτός έδρας, αλλά με το πρόβλημα στο σκορ χάνει πολλά ματς που περίμενε κάτι καλύτερο. Μάλιστα δεν έχει ξεκινήσει καλά στη 2η φάση και μετά την 35αρα στο Μπάμπεργκ απολύθηκε ο κόουτς Κράπικας, που είχε κάνει καλή δουλειά, και αναβαθμίστηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σάρας την πρώτη του πάλεψε με την Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη, αν και βρήκε τους πρωταθλητές σε άσχημη εμφάνιση αλλά έπαιξε προσέχουμε πιο επιθετικά. Πάντως την Κυριακή έχασε στο ντέρμπι της πατρίδας της με 72-78 από την Λιέτουβος. Ο Ολυμπιακός δύσκολα -εφόσον είναι σοβαρός- θα δεχθεί πάνω από 65 πόντους κι έτσι θα φτάσει λογικά στη νίκη. Θα πρέπει να πιέσει τον Καλνιέτις καθώς έχει πρόβλημα στην περιφέρεια η Ζαλγκίρις και είναι επιρρεπής στο λάθος και θα πρέπει να έχει συγκέντρωση γιατί η Λιθουανική ομάδα προσπαθεί με τη δύναμη του κόσμου να κάνει ανατροπές και όταν χάνει.

Τα δεδομένα για Παναθηναϊκό

Πάμε και στον Παναθηναϊκό που βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση παίκτη. Το σοκ με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ έφερε μεγάλη πίεση, ενώ στην συνέχεια ακολουθεί το ντέρμπι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Πάντως το ματς με την Λοκομοτίβ Κούμπαν του Μπαρτζώκα, στο μακρινό και παγωμένο Κράσνονταρ είναι πολύ δύσκολο, με τη ρώσικη ομάδα να έχει 2/2 καθαρά στην 1η φάση με τους "πράσινους". Όμως πλέον στο ματς αυτό η Κούμπαν θα έχει το άγχος, καθώς θέλει πλεονέκτημα έδρας. Ομάδα πολύ δουλεμένη με δυνατή άμυνα και εξαιρετική χημεία, αλλά δεν έχει τόσο βάθος και δεν τρομάζει και ας παίζει εξαιρετικά μέχρι τώρα.

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλά, έχει γκρίνια και κουβαλά την "υποχρέωση" να ρεφάρει το σοκ με τον Αστέρα εντός έδρας. Σίγουρα του λείπουν πολλά πράματα και πήγε χωρίς τον Παππά πάλι στη Ρωσία, αλλά είναι Παναθηναϊκός και έχει φανέλα. Μπορεί να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι ξαφνικά, όπως απρόσμενα πάλεψε στην Πόλη με την Φενέρ στην πρεμιέρα. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είναι ικανός όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο αλλά δεν έχει και άγχος . Φυσικά αν θέλει να έχει τύχη θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά, να παίξει καλή άμυνα στο αμυντικό ριμπάουντ και να μην αφήσει την Κούμπαν να τρέξει και να βρει λύσεις στην προσωπική άμυνα στον Ντιλένι. Και να έχει έτσι στην επίθεση καλή κυκλοφορία της μπάλας με στόχο τα καλά ποσοστά στο τρίποντο.

Από εκεί και πέρα δεν έχει άγχος αλλά θα πρέπει να βρει και λύσεις στην αμυντική λειτουργία στο πικ εν ρολ που είναι και το αδύνατο σημείο του. Συνολικά ο Παναθηναϊκός πάει χωρίς άγχος και ότι βγει στο Κράσνονταρ, αλλά δεν θέλει να βρεθεί με καθαρή ήττα με 10-15 στο κεφάλι του... Δύσκολα θα αντέξει, αλλά καθώς και η Κούμπαν δεν τρομάζει ας είμαστε επιφυλακτικοί... Άλλωστε ένα διπλό στην Ρωσία αλλάζει όλα τα δεδομένα και ψυχολογικά και βαθμολογικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ετοιμος ο Παναθηναϊκός

Παπανικολάου: "Ήθελα να επιστρέψω"

News 24/7

24MEDIA NETWORK