Νίκη ουσίας, αλλά και πολλά γκρίζα σημεία

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη νίκη που ήθελε στο ΟΑΚΑ και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς μπορεί να έχασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην έδρα του και τον κορυφαίο παίκτη του, Τζέιμς Γκιστ, αλλά είδε έναν... άλλο Τζέιμς να γυρίζει και να περνά τον σκόπελο από ένα πονηρό παιχνίδι. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
DARUSSAFAKA pao EUROKINISSI SPORTS

Έτσι με την νίκη 86-80 με τους Τούρκους δεν απέχει, παρά την ήττα από τους "ερυθρόλευκους", από τον προγραμματισμό του. Με την επιστροφή του Τζέιμς που έπαιξε πρώτη φορά μετά τον αυτοτραυματισμό του και την απόκτηση του Γκάμπριελ που... κολύμπησε χωρίς προπόνηση, στον ΠΑΟ επανήλθαν στην ηρεμία και πάνε με αισιοδοξία στην Βαρκελώνη για ένα -επιτέλους- μεγάλο διπλό (που άγγιξαν σε Μόσχα και Μαδρίτη) με την Μπαρτσελόνα που την βρίσκουν μισή και ντεφορμέ.

Ο Παναθηναϊκός πάντως πέρασε πάλι από περιπέτειες. Έχασε διαφορές, δεν είχε διάρκεια, προβλημάτισε, πήγε να αυτοκτονήσει και το έκανε θρίλερ, αλλά ασφαλώς δικαιούταν την νίκη αν κοιτάξουμε το φιλμ.

Οι "πράσινοι" έπαιρναν σχετικά εύκολα διαφορές με μια πονηρή ομάδα. Η Νταρουσάφακα -επόμενος αντίπαλος στην Τουρκία του Ολυμπιακού- με τον γάτο Μπλατ στον πάγκο δεν τρομάζει, αλλά παίζει καλύτερα εκτός και έχει 3 διπλά ήδη. Είχε σπάσει το αήττητο της ΤΣΣΚΑ καθαρά (+16) και είναι πιο ακριβή ομάδα από την Ελληνική. Η νίκη του ΠΑΟ ήρθε δίκαια αν και πέρασε πάλι το άγχος του και συνολικά δεν έκανε καμιά τρομερή εμφάνιση, αλλά έδειξε ότι έχει βάθος και προσωπικότητα παικτών στην μετά Διαμαντίδη εποχή.

Να παίρνουν, δηλαδή, τα πονηρά και δύσκολα παιχνίδια και κυρίως να σκοράρει 80+ πόντους χωρίς να κάνει κάτι εξωφρενικό.. Ο Παναθηναϊκός πήγε πάλι να αυτοκτονήσει και κατέληξε πάλι στο κλασικό του θρίλερ με την διαφορά των 6 πόντων πλασματική και χρήσιμη για πιθανή ισοβαθμία.

ΠΗΓΕ ΝΑ... ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ

Πήρε διαφορές με εκρήξεις αλλά τις έχανε. Αρχικά ξέφυγε στο 19' με 14 (33-29, 46-32), πέτυχε μόλις 2 πόντους. Στην 3η περίοδο στα πρώτα 5 λεπτά εμφανίζοντας το κλασικό του σχεδόν μπλακ άουτ που πρέπει να λύσει και στο 25' ντέρμπι (48-46 με ένα 2-14!). Στην 3η περίοδο βασικά σκόραρε μόνο ο Μπουρούσης με βολές και είχαμε μόνο από ένα καλάθι του Ρίβερς και του Παππά

Κουτσά στραβά πέρασε με 73-65 στο 33' και 76-70 στο 35' και έδειξε να καθαρίζει, αλλά φευ! Η πεισματάρα Νταρού με ένα 7-0 προσπέρασε 76-77 στο 38' και το έκανε θρίλερ πάλι! Τα δύο κολλητά λάθη του υπερκτιμημένου Γουαναμέικερ και βασικά το κλέψιμο-καλάθι του Σίνγκλετον και το 80-77 έδωσαν αέρα νίκης και αποφυγής της αυτοκτονίας.

Παρόλα αυτά ο Άντερσον χάνει μια βολή στο 80-78 και η κακή επιλογή του Ρίβερς από πλάγια σώνεται με το χέρι του Μπουρούση στα 11' με φόλου νίκης (82-78). Ο Έλληνας σέντερ έβαλε και τις 2 βολές φτιάχνοντας την ψυχολογία του για τις άσχημες εμφανίσεις του.

Σαφώς η επιστροφή Τζέιμς και ο Γκάμπριελ φέρνουν αισιοδοξία όπως και ο Μπουρούσης. Από την άλλη δεν άρεσε που έχασε καλές διαφορές πάλι, που είχαμε θρίλερ, όπως και ότι έπαιξε 33' ο Καλάθης και ας ήρθε ο Τζέιμς. Ο κόσμος δεν ήταν πολύς και έλλειπαν αρκετοί φανατικοί (είτε για την γνωστή κόντρα με τον μεγαλομέτοχο μιας μερίδας, είτε λόγω ότι αρκετοί ήταν στο Άμστερνταμ για το ματς με τον Άγιαξ). Ακόμα δεν άρεσε ότι η ομάδα έχασε 16 αμυντικά ριμπάουντ, καθώς τόσα επιθετικά πήρε η Νταρουσάφακα, ενώ δεν βρήκε ποτέ, ελλείψει Γκιστ, αντίδοτο για τον Κλίμπουρν(26π) που τρύπαγε συνέχεια την ρακέτα. Στα θετικά τα 7 μόλις λάθη και ότι η δημιουργία παραμοιράστηκε πια με τον Καλάθη να έχει 5 ασίστ και τους άλλους συμπαίκτες του 12.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Καλή σχετικά διαχείριση ο Πασκουάλ αν και στο τέλος πάλι θρίλερ είχαμε που κρίθηκε στα σημεία και στην τύχη και πρέπει να βρει τρόπο, ειδικά εντός, να μην χάνει διαφορές και να αντιδρά. Ο Σίνγκλετον πολύ καλός και καθοριστικός στο τέλος . Ο Νίκολς ντεφορμέ. Ο Ρίβερς κλασιά ουσιαστικός, πολύτιμος και τριποντάκιας(3/5τρ). Ο Τζέιμς μπήκε πιο γρήγορα απ ότι περιμέναμε, είχε εκρήξεις (με 7π και 3ασ) σε 17' και κυρίως μηδέν λάθη αλλά θέλει χρόνο.

Ο Φώτσης έπαιξε λίγο, ο Παππάς καλός και με χρόνο (12π σε 24'). Ο Φελντέιν δείχνει, με τον Τζέιμς που έπαιξε 10' μαζί με τον Καλάθη, να μπερδεύεται στο ροτέισον και έπαιξε μόλις 9 ' μένοντας άποντος. Ο Γκάμπριελ -τα είπαμε και στο μπλογκ- χωρίς προπόνηση έπαιξε 12΄στο "4" και πάλεψε.

Ο Μπουρούσης τα είπαμε και στην αρχή είχε 14/18 βολές και με 18 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Καλάθης άστοχος (5/16σ) πήρε κακώς πολλά σουτ και δεν ήταν πολύ καλός(μόλις 5 ασίστ σε 33' και 7ρ) αν και δεν είχε λάθος! Η Νταρουσάφακα βρήκε λαβράκι με τον Κλίμπουρν, αλλά έχει δύο θέματα. Τρία σέντερ που είναι αργά και βαριά (Ερντέν, Σαββάς, Αλντεμίρ) που γίνονται 4 με τον Σλότερ που είναι ο μόνος αθλητικός. Και δεν έχει τρίποντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πασκουάλ: Γι' αυτό έπαιξε τόσο ο Τζέιμς
Επανήλθε και αποθεώθηκε ο Τζέιμς
Το έκρινε ο Μπουρούσης στο φινάλε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK