Ο Άρης είναι εδώ και επιστρέφει για τα καλά

Ο Αρης είναι εδώ και το ιστορικό Αλεξάνδρειο, θυμίζει τη παλιά έδρα που ήταν απόρθητη. Ο μπασκετικός κόσμος της ομάδας ξέρει να εκτιμά και να ανταποδίδει και ο Λάσκαρης κάνει ταμείο για το μέλλον για να ξανακάνει τον Άρη αυτοκράτορα. Του Σωτήρη Γεωργίου.

Ο Άρης είναι εδώ και επιστρέφει για τα καλά

Ο Αρης είναι εδώ και το ιστορικό Αλεξάνδρειο, το Παλέ, το "Νίκος Γκάλης" πλέον θυμίζει τη παλιά έδρα που ήταν απόρθητη. Ο μπασκετικός κόσμος της ομάδας ξέρει να εκτιμά και να ανταποδίδει και η διοίκηση του Λάσκαρη που ανέλαβε την ομάδα θα πρέπει να είναι πάνω απ όλα ικανοποιημένη από το γεγονός ότι ο κόσμος του "αυτοκράτορα" είναι πάλι εδώ, βλέπει ότι κάτι γίνεται και γεμίζει ή το Παλέ ακόμα και στα λεγόμενα μικρά παιχνίδια.

Απόρθητη έδρα

Ο Άρης έχει φτιάξει πάλι μια σχεδόν απόρθητη έδρα. Γιατί αν δει κανείς τα παιχνίδια στην Α1, έχει μέσα 10-1 έχοντας χάσει μόνο από τον ΠΑΟ στην πρεμιέρα όταν δεν είχε τον Χάγγινς. Στο κύπελλο πήρε τις νίκες μέσα και ειδικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και στο Eurocup πήρε μεγάλα ματς, αφού μεταξύ άλλων κέρδισε 83-68 το πανάκριβο Μιλάνο,73-63 την 10 φορές ακριβότερη Άλμπα, καθάρισε 76-70 την Ουνίξ των 10 εκ. και έριξε μια 20αρα στην Μπάνβιτ των 5εκ!

Συνεπώς μιλάμε για έναν Άρη που θυμίζει παλιές καλές εποχές, που τρέχει ένα απίστευτο 19-1 και είναι εγγύηση για να είναι στην 3η θέση που κρατά πλέον στα χέρια του έχοντας το 2/2 με την ΑΕΚ (και 3/3αν βάλουμε και το κύπελλο). Πάντως, το μεγάλο κέρδος με την ενασχόληση της οικογένειας Λάσκαρη δεν είναι άλλο από το ότι η ομάδα καθαρίζει από τα χρέη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ώστε να είναι μια αυτοσυντήρητη και υγιής ομάδα. Καλύτερα ο Λάσκαρης να σβήσει τα χρέη σε 2-3 χρόνια με μικρότερα μπάτζετ, παρά να το εκτινάξει για να εξασφαλίσει την 3η θέση!

Δεν σκορπάει λεφτά και καλά κάνει

Θα πει εύκολα κανείς να κάνει και τα δύο ο νέος ισχυρός άνδρας. Δεν είναι έτσι όμως, οι επιχειρηματίες δεν πετάνε και δεν σκορπάνε εκατομμύρια αφού αυτά δεν έρχονται με μαύρες σακούλες όπως σε άλλες χώρες... Συνεπώς ο κόσμος του Άρη πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας που ξέρει που βαδίζει, τι κάνει και τι προοπτικές έχει με την σοβαρή και μεστή δουλειά του Πρίφτη.

Ο Άρης πέρασε μια κάμψη και έκανε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος, αλλά για σταθείτε! Μιλάμε για ομάδα των 800 χιλιάδων μπάτζετ. Δεν είναι φαβορί να περνά μαρς από όλα τα ματς και από τις πονηρές επαρχίες που έχουν κινδυνέψει ακόμα και οι "αιώνιοι" των 10εκ. Είναι λογικό να... κάνει στάση στην Ρόδο και στην Αμαλιάδα και θα μπορούσε και αλλού. Είναι λογικό να τρώει 20 πόντους σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ και να χάνει στην Λιθουανία πχ από την Νεπτούνας που του κόστισε μια πρόκριση. Το θέμα, όμως, είναι ότι βάζει θεμέλια και όπως λέγαμε, δεν χρειάζονταν παίκτη ή παίκτες και ενίσχυση για να πάρει την 3η θέση.

Κάνει ταμείο για το μέλλον

Σωστά δεν ενισχύθηκε και κάνει ταμείο τα λεφτά για να πάρει Ελληνόπουλα το καλοκαίρι ή να βάλει βάθος στο ρόστερ για τη νέα σεζόν. Είναι λογικό και συνάμα θεμιτό να περνά περιόδους κάμψης και ντεφορμαρίσματος. Το 3-0 με την πολύ πιο ακριβή από αυτόν ΑΕΚ και μάλιστα με ανατροπές μέσα και 20αρα στην Αθήνα είναι σημαντικό και λέει πολλά για την ομάδα, καθώς πιστοποιεί ότι είναι σύνολο με κατεύθυνση και ξέρει τι παίζει. Γι αυτό έχει πάρει τον αέρα της ακριβότερης, αλλά μπερδεμένης και άναρχης ΑΕΚ. Ολα αυτά φάνηκαν όταν με -10 στο 30' δεν πανικοβλήθηκε, αλλά πίστεψε ότι θα γυρίσει. Όπως κι έκανε με την άμυνα και την έδρα. Όλα αυτά είναι οι παρακαταθήκες για το μέλλον του.

Ο κόσμος, σε συνδιασμό με το ότι αγωνιστικά η ομάδα έχει κατεύθυνση και ρόλους, αποτελεί το διοικητικό κίνητρο για το μέλλον, για ακόμα περισσότερες κινήσεις. Μετά από χρόνια ο Άρης βγάζει υγεία, γεμίζει πάλι το γήπεδο και το μετατρέπει σε απόρθητη έδρα. Και όλα αυτά, το επαναλαμβάνουμε, χωρίς μεγάλο μπάτζετ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK