Ο Γενάρης για τον Παναθηναϊκό είναι... φωτιά!

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγραφεί τον μήνα Γενάρη του Παναθηναϊκού. Ένας μήνας γεμάτος μεγάλα και... πονηρά παιχνίδια που ρυθμίζουν καταστάσεις εντός και εκτός συνόρων. Από το μικροσκόπιο του επίσης περνά η υπόθεση του σέντερ με πρωταγωνιστή τον Γκιστ ο οποίος δεν είναι από... ατσάλι και χρειάζεται στήριξη.

Ο Γενάρης για τον Παναθηναϊκό είναι... φωτιά!

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με δύο μέτριες εμφανίσεις το 2017, αλλά σαφώς ικανοποιημένος με την κατάκτηση του τίτλου και έχοντας παράλληλα μια καλή πορεία στην Euroleague που τον βρίσκει στην τετράδα και με πλεονέκτημα έδρας.

Ασφαλώς, κουβαλάει και την αποτυχία να έχει χάσει ήδη έναν τίτλο με τον αποκλεισμό σοκ από την ΑΕΚ, ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα μετά την αρχική γκρίνια, φέτος, βρήκε το δρόμο της με καλή εικόνα στην Ευρώπη κυρίως.

Βέβαια, το κακό αποτέλεσμα στη Βαλένθια των 10 συνεχόμενων ηττών(!) και το δραματικό πέρασμα από τη Ρόδο στην τελευταία μέρα του έτους έφεραν προβληματισμό

ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι τυχερός καθώς γύρισε ο Καλάθης. Γυρίζει και ο Παππάς μετά από ένα ελαφρύ διάστρεμμα και έτσι στην ουσία θα μπει πλήρης στο νέο έτος που τον περιμένει ένα "βαρύ" πρόγραμμα σε Euroleague και Ελλάδα.

Στην Ευρώπη οι "πράσινοι" έχουν ένα μήνα που θα κρίνει πολλά ως προς την παραμονή τους στην τετράδα.

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μπαίνουν στα δύσκολα. Υποδέχονται την Πέμπτη (4/1) την ουραγό, αλλά πάντα επικίνδυνη και σχετικά ανανεωμένη με την αλλαγή προπονητή Εφές. Στη συνέχεια την προβληματική και φέτος, όμως, ικανή για τα πάντα Μπαρτσελόνα που είδαμε πως πέρασε και έτσι από τη Μόσχα και τη Χίμκι.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟ πάει στην Πόλη για το πολύ δύσκολο μαυς με την Φενέρ και... καπάκι στην διπλή αγωνιστική μέσα στην εβδομάδα (17 και 19/1) υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ! Και πριν τους αγώνες αυτούς παίζει τυπικά εκτός έδρας με την ΑΕΚ(14/1)!

Συνεπώς σ' ένα εξαήμερο κοντράρεται με ΑΕΚ, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ! Και σε αυτά τα παιχνίδια, ειδικά, στην Euroleague θα πρέπει τουλάχιστον να έχει 2/3 εντός για να μην μείνει πίσω. Συνεπώς, δεν έχει δικαίωμα γκέλας με Εφές και Μπαρτσελόνα.

Τα δύσκολα, βέβαια, συνεχίζονται καθώς στις 25/1 υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη Ζαλγκίρις και στις 29/1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και έπειτα την Μπάμπεργκ!

Μιλάμε για ένα μήνα... φωτιά που θα κρίνει πολλά για τη μάχη του πλεονεκτήματος στην Ευρώπη, αλλά και την πρωτιά στην Ελλάδα και το πλεονέκτημα έδρας για εδώ ενόψει των τελικών, καθώς τα ματς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μέσα στον Γενάρη θα το κρίνουν και αυτό.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΝΤΕΡ

Αρκετός κόσμος επιμένει και όχι άδικα ότι ο ΠΑΟ θέλει σέντερ. Υπάρχει μια φήμη για τον Μπουρούση, αλλά δύσκολα θα προλάβει να έρθει από την Κίνα για να δηλωθεί στην Euroleague στην καταληκτική ημερομηνία της 24ης αγωνιστικής.

Άλλωστε, το ερώτημα είναι τι θα συμβεί αν υπάρξει ένας τραυματισμός πχ μέσα στον Γενάρη του Γκιστ. Ο Αμερικανός έγινε όπως είχαμε προϊδεάσει από το καλοκαίρι βασικός σέντερ σε ένα στιλ Μπατίστ, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν είναι πιτσιρικάς.

Ότι βγάζει πολύ ενέργεια και κάποια στιγμή θα κουραστεί και δεν υπολογίζουμε καν τραυματισμό αν πάθει κάτι σε μια επίπονη σεζόν. Ακόμα και 15 μέρες να μείνει χωρίς τον Γκιστ ο ΠΑΟ θα έχει πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να ανεβάσει τον Σίνγκλετον στη θέση κι έτσι θα έχει θέμα στο 4αρι που παίζει βασικά πλέον ο τελευταίος και δεν διαθέτει αξιόλογα μπακ απ.

Ο Βουγιούκας στο σέντερ είναι φιλότιμος δεν μπορεί όμως πάνω από 10' στο σύγχρονο μπάσκετ και ο Όγκαστ ακόμα δεν έχει καταλάβει που πάιζει. Ο Παναθηναϊκός θέλει σέντερ για ασφάλεια και όχι μόνο. Προς το παρόν δεν κάνει κάποια κίνηση και έτσι θα πορευθεί με το άγχος τραυματισμού ή κούρασης του Γκιστ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK