Ο "νόμος" του ΟΑΚΑ και το όραμα του Άρη

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, τα προβλήματα των "πράσινων", το όραμα των "κίτρινων" και οι τελικοί με Ολυμπιακό.

Ο "νόμος" του ΟΑΚΑ και το όραμα του Άρη

Όσοι περίμεναν ντέρμπι στο ΟΑΚΑ διαψεύστηκαν. Τα πράματα είναι απλά και τα γράψαμε αμέσως μετά το 2-2 στο Παλέ και τα είπαμε και στον Sport24Radio 103.3. Ο Άρης με μαγκιά και ψυχή έκανε το 2-2 κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να κερδίσει στο ΟΑΚΑ.Μόνο να παλέψει. Και πάλεψε.

Αλλά για να κερδίσει στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να έχει 12/20τρ πχ και να παίξει άσχημα ο Παναθηναϊκός. Μόνο ο Καλάθης κοστίζει όσο ολόκληρος ο Άρης, δύο φορές μάλιστα! Με τα δεδομένα αυτά ο Άρης είναι σαν να... πήρε την πρόκριση καθώς έκανε πεντακάθαρα το 2-2 στην έδρα του και άγχωσε τον μεγάλο του αντίπαλο.

ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στο ΟΑΚΑ και τις τρεις φορές το προσπάθησε, το πάλεψε, έδωσε μάχη, δεν το παράτησε ποτέ. Αλλά τα κουκιά δεν βγαίνουν και έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο, αλλά με μεγάλο όραμα για το μέλλον. Ακόμη δύο παίκτες πρώτης γραμμής να είχε και θα είχε τύχη.

Άλλωστε τα μπάτζετ παίζουν ρόλο, αλλά δεν κερδίζουν πάντα και είδαμε πως βγήκε και η Λαμποράλ με τα 5εκ κόντρα μεγαθήρια των 20 και 30εκ! Ενας Άρης των 2,5-3εκ αγωνιστικό μπάτζετ έχει τύχη να κάνει την έκπληξη, καθώς δουλεύει σωστά. Πάμε πάλι στο ματς.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

Ο Πεδουλάκης πήρε μια απόφαση που τον δικαίωσε τελικά με τους ξενύχτηδες Αμερικανούς. Εστειλε το μήνυμα στον καθένα ότι πάνω απ όλα είναι η ομάδα ενόψει τελικών και έβγαλε το φιλότιμο και των Αμερικανών του. Οι δύο κατά σειρά βασικοί από το τρίο της βόλτας, οι Γκιστ και Φελντέιν ήταν οι κορυφαίοι με άμυνα, σκορ και πάθος. Ειδικά ο δεύτερος έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια στην επίθεση με την πράσινη φανέλα.

Ο Παναθηναϊκός σε μια ήρεμη (σημαντικό γιατί είχαμε θέματα στο Παλέ) ατμόσφαιρα, μπήκε αποφασισμένος να παίξει άμυνα και τα 3τρ των Φελντέιν(2), Διαμαντίδη, μετά το παγωμένο 9-6 στο 5' έκανε ένα 11-0 σε 4' και στο 9' πήρε διαφορά (20-6) που την κράτησε σχεδόν σε όλο το ημίχρονο (39-23 στο 19') με την άμυνα (3/15τρ ο Άρης και 0/6 ο Μακ Νιλ). Και με τον Γκιστ να κάνει εξαιρετική δουλειά στο "5". Εκεί που πλέον παίζει τον μισό χρόνο του ματς καθώς ο Ραντούλιτσα δεν είναι για πάνω από 15' και ο Χάντερ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του "Άρτζι" (5' και πολύ είναι).

Ο Άρης πάντως δεν το παράτησε ποτέ και ροκάνισε λίγο στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, απειλώντας με μερικά ελεύθερα σουτ να το κάνει ντερμπάκι. Αλλά δεν άντεξε. Κρατά όμως την επιστροφή του και ότι πάλεψε, με την διαφορά να ανοίγει πάλι στο τέλος.

ΕΧΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΕΛΙΚΩΝ

Οσον αφορά στην επόμενη μέρα, στον ΠΑΟ έχουν τους τελικούς με τον Ολυμπιακό που θα πρέπει να αλλάξουν πολλά που δεν αλλάζουν τώρα (ειδικά με το συγκεκριμένο ρόστερ και τις απαιτήσεις του νέου κόουτς). Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός θα είναι διαβασμένος, θα κοιτάξει να κάνει μερικά τρικ (όπως πχ με τον Γκιστ στο "5") αλλά θα πρέπει να βρει λύσεις στα ψηλά 3αρια και το βάθος του Ολυμπιακού.

Κέρδισε ηρεμία ειδικά μετά το θέμα με τους Αμερικανούς και ετοιμάζεται. Ο Άρης έχει την αδιάφορη σειρά με την ΑΕΚ, αλλά είναι μακράν 3ος μπασκετικά και μάλιστα έκανε το βήμα παραπάνω καθώς μετά από μια 10ετία ένας ημιτελικός απέκτησε νόημα... τελικού. Τα εύσημα πηγαίνουν στη δίοικηση (για τους κλασικούς γκρινιάρηδες, όχι δεν θα άλλαζε κάτι με μια μεταγραφή πριν 1-2 μήνες) και στον προπονητή (Πρίφτης) που είναι ο κόουτς της χρονιάς. Ομάδα με τρομερή χημεία, άμυνα, κατεύθυνση, δουλεμενη, ξέρει να γυρίζει παιχνίδια, έχει τρικ, παίζει στο 120% των δυνατοτήτων της.Με μια άνοδο του μπάτζετ και την τρομερή έδρα βάζει πλώρη για να ψαλλιδίσει ακόμα περισσότερο την διαφορά. Και να απειλήσει και εκτός έδρας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

Τέλος, προσέχουμε ότι ο ΠΑΟ (7/20τρ) συνεχίζει να μην σουτάρει καλά από μακρυά παρά τα κοντά σχήματα. Επίσης, έχασε πολλές βολές (10). Ο αρχηγός Διαμαντίδης ξεκουράστηκε (η μαγνητική ήταν καθαρή άρα παίζει στο ΣΕΦ), Γκιστ -Φελντέιν οι κορυφαίοι, ανέβηκε στο τέλος, αλλά δεν παίζει ακόμα καλά ο Γουίλιαμς (σε σχέση με όταν ήρθε), ο Καλάθης αθόρυβα είχε 15π αλλά μηδεν δημιουργία. Καθιερώνεται στην θέση "4"ο Χαραλαμπόπουλος καθώς ανεβαίνει στο σέντερ ο Γκιστ, αλλά θελει παιχνίδια καθώς δεν απειλεί ακόμα αν και προσπαθεί και είναι σοβαρός.

Ο Πεδουλάκης θα περιμένει πολλά στους τελικούς από το μακρινό σουτ του Φώτση που δεν είναι όμως σε φόρμα. Το κλασικό δίδυμο ΜακΝιλ (ανέβηκε στο δεύτερο μέρος απότομα) και Γουάιτ όλα τα λεφτά. Μαχητής ο Μούρτος, δεν πήρε βοήθεια από τον πάγκο του ο Πρίφτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός-Αρης 84-68
Το πρόγραμμα των τελικών
Ο καυγάς Φώτση-Γουάιτ
Χυδαία συνθήματα για Σπανούλη, αποθέωση σε Διαμαντίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK