Ο Ντόρσεϊ αλλάζει επίπεδο τους "αιώνιους"

Ο Σωτήρης Γεωργίου καταγράφει τα λάθη στο σχεδιασμό των "αιωνίων" και εξηγεί γιατί ο Ντόρσεϊ είναι ιδανική λύση και για τους δύο.

Ο Ντόρσεϊ αλλάζει επίπεδο τους "αιώνιους"

Και ξαφνικά όλοι ψάχνουν με ενδιαφέρον τι συμβαίνει με τον σχεδιασμό των ομάδων και τι λάθος έγινε και τι πρέπει ν' αλλάξουν κι αν θα πράξουν τα δέοντα.

Λάθη στον σχεδιασμό

Μιλώντας πάντα για τους "αιώνιους" με τις υποχρεώσεις και στην Ευρωλίγκα. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ομάδες δεν είναι δυνατόν να κάνουν διάνα στον σχεδιασμό τους, αλλά από την άλλη το κριτήριο είναι οι επιδιορθώσεις τους μέσα στην σεζόν και πόσο γρήγορα θα αντιληφθούν τις αστοχίες σχεδιασμού...

Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ έχουν κάνει λάθη στον σχεδιασμό τους αρχικά, τα οποία πάντως δεν είναι μεγάλα. Ο Ολυμπιακός εξ αρχής είχαμε επισημάνει ότι δεν πήρε έναν καλό Αμερικανό περιφερειακό, οπότε αναπόφευκτα θα είχε μεγάλη εξάρτηση από την κατάσταση του Σπανούλη επιθετικά. Ο ηγέτης των ερυθρόλευκων αλλάζει σταδιακά στιλ λόγω ηλικίας και τα ριφλέξ του δεν είναι δυνατόν να είναι τα ίδια όπως δύο χρόνια πριν. Ακόμη, ο Πρίντεζης έμεινε μόνο στο 4αρι, καθώς Αγραβάνης και Τσαϊρέλης, εξ αρχής φαινόταν ρίσκο να καλύψουν τη θέση, πόσο μάλλον αν υπήρχε τραυματισμός.

Βεβαίως ο Σφαιρόπουλος είδε και ατυχίες να έρχονται, όπως ο σοβαρός τραυματισμός του Γιανγκ, για τον οποίο δεν βρίσκεις εύκολα αντικαταστάτη και έκανε και δύο κινήσεις με διαφορετική λογική. Ξαφνικά φοβήθηκε τους τραυματισμούς στην περιφέρεια και πήρε τον Όντομ, που είναι λίγο απ όλα, για να δώσει βάθος αν και δεν είχε άμεσο θέμα. Επίσης πήρε τον Παπανικολάου, όχι γιατί είχε άμεση ανάγκη, αλλά σωστά γιατί είναι δικό του παιδί και με τα χρήματα αυτά, αφού ήθελε και ο ίδιος, τον υπογράφεις άμεσα.

Παραμένει το πρόβλημα

Παρόλα αυτά, το πρόβλημα παραμένει στο σέντερ μετά την αποτυχία της μεταγραφής του Σον Τζέιμς. Ο Σφαιρόπουλος λέει ότι δεν θα πάρει παίκτη στη θέση "5", αλλά τα ίδια έλεγε και άλλες φορές, οπότε δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον πιστέψουμε. Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει (ο Nτόρσεϊ είναι η ιδανική λύση) αθλητικό 5αρι στιλ Γιανγκ και Χάντερ, γιατί ο τελευταίος μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την σεζόν, αφού έχει για συμπλήρωμα τον άγουρο ακόμα και άπειρο Μιλουτίνοφ. Παράλληλα το στιλ της ομάδας με τα αθλητικά 5αρια με την ενέργεια, τα πικ εν ρολ και τις αλλαγές στην άμυνα, κινδυνεύει να αλλοιωθεί αφού δεν μπορεί ο Χάντερ να προσφέρει πάνω από 20'!

Επίσης δεν μπορεί να βγει η χρονιά με τον Πρίντεζη ή τον Αγραβάνη (που δεν είναι και εμπιστοσύνης τελευταία) να ανεβαίνουν στο σέντερ. Πάντως παίκτης εύκολα δεν θα βρεθεί . Ακόμη δεν πρόκειται να αποκτηθεί παίκτη στη θέση του Πρίντεζη που ανεβαίνει από το 3 ο Παπαπέτρου, αλλά δεν έχει καμία σχέση σε ποιότητα εκεί με τον "Πρι" ή με Αμερικανό. Συνεπώς πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι σε μεγάλο βαθμό και παρά τις επιδιορθώσεις ,εξαρτώμενος από την υγεία και τη φόρμα των Σπανούλη και Πρίντεζη για το κομμάτι της επίθεσης.

Οι αστερίσκοι για Παναθηναϊκό

Πάμε και στον Παναθηναϊκό. Τα είπαμε πολλές φορές. Από την αρχή υπήρχαν τρία ερωτηματικά, τρεις αστερίσκοι. Ο πρώτος, το αν με τραυματία τον Παππά ήθελε ακόμα ένα περιφερειακό. Ο δεύτερος, στη θέση "3" που υπήρχαν ενστάσεις για τον Πάβλοβιτς και με δεδομένη τη στασιμότητα του Γιάνκοβιτς, αν θα υπήρχε επάρκεια ή θα έλλειπε ένα αθλητικό 3αρι με διείσδυση και συμμετοχή στο ριμπάουντ και καλύτερος αμυντικός λόγω αθλητικότητας.

Βεβαίως στο μυαλό του Τζόρτζεβιτς ήταν να πάρει χρόνο και ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος όμως δεν έχει πάρει . Και βεβαίως το μεγάλο θέμα ήταν στο σέντερ που έλλειπε το αθλητικό 5αρι, με τον ΠΑΟ να είναι σχεδιασμένος από τον προπονητή του σε στιλ Εθνικών ομάδων που θα παίξουν λίγα ματς και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το σύγχρονο μπάσκετ, που παίζουν Αμερικοανοί με έκρηξη και ταχύτητα.

Από εκεί και πέρα και στη χθεσινή αρθρογραφία μας επισημάναμε ότι ο ΠΑΟ προσπαθεί να αλλάξει εν μια ...νυκτί αγωνιστική φιλοσοφία. Με την απόκτηση του Χέινς και του Γουίλιαμς ξαφνικά αλλάζει επίπεδο στην περιφέρεια, αποκτώντας και πίεση στην άμυνα με την αθλητικότητα και βάθος και φυσικά περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Με Καλάθη, Φελντέιν και Διαμαντίδη είναι υπερπλήρης και απομένει να βρει χημεία και να μοιράσει χρόνους, ενώ θα πάει σε χαμηλά σχήματα έχοντας την δυνατότητα με άμυνες χώρου να μαρκάρει 3αρια ψηλότερα ή ακόμα και με τον Νικ.

Συνεπώς θέλει χρόνο ο ΠΑΟ, αλλά δεν είναι και εύκολο να αλλάζεις στιλ και φιλοσοφία μέσα στην σεζόν και ειδικά στην τελική της ευθεία με την 2η φάση της Ευρωλίγκα. Το θέμα είναι ότι ο Πάβλοβιτς θα παραγκωνιστεί, για την υπόθεση του Παππά τα αναλύσαμε και χτες και στο θέμα του σέντερ υπάρχει το ψάξιμο, με στόχο και εδώ ένα αθλητικό 5αρι και ιδανική λύση τον Ντόρσεϊ με τον οποίο κλείνουμε και για τους δύο "αιώνιους" το μπλογκ.

Ιδανική λύση ο Ντόρσεϊ

Η απόκτηση του Ντόρσεϊ, και για τις δύο ομάδες μας στην Ευρωλίγκα, είναι ιδανική λύση. Και αυτό επειδή γνωρίζει τον έναν, επειδή είναι γνώστης των διοργανώσεων και επειδή ξέρει τον ρόλο του άριστα. Επίσης αλλάζει όποια ομάδα κι αν πάει. Ειδικά δε στον ΠΑΟ που δεν έχει ανάλογο αθλητή το επίπεδο. Ο Ντόρσεϊ τσακώθηκε πάλι με τον Αταμάν, δεν είναι ευχαριστημένος με τις καθυστερήσεις στα λεφτά του και θα του άρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Όποιος τον πάρει, κέρδισε ένα γερό ΚΙΝΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα μαχαίρια με την Γαλατασαράι, θέλει Ελλάδα ο Ντόρσεϊ

Βλαχόπουλος: Έχουν γίνει πιο Ολυμπιακοί και από τους Ολυμπιακούς

Γεωργίου: Ο Έλιοτ Γουίλιαμς, ο Παππάς και αυτά που θέλει ο Σάσα

News 24/7

24MEDIA NETWORK