Ο Ολυμπιακός έχει θέμα!

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ και το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα!

Οτι κάτι συμβαίνει στον Ολυμπιακό φάνηκε όχι με την ήττα από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ, αλλά με την τραγική εμφάνιση. Γιατί θέλει προσπάθεια να χάνεις από την Μπάμπεργκ με 24 στο μέσο του δευτέρου ημιχρόνου και ας μου πούνε οι... ειδικοί πόσο ομαδάρα είναι. Ττότε ας κοστολογίσουν 2 εκ. τον Μίλερ και 1,5 τον Στρίλενκς! Αυτή που έφαγε δύο 20αρες χαλαρά στην Μόσχα! Άλλο καλή και δουλεμένη ομάδα, άλλο την κάνω και ομαδάρα εδώ επειδή είμαι εγώ ανύπαρκτος.

Απότομη προσγείωση

Το σοκ στο Κάουνας με τα πιτσιρίκια της Ζαλγκίρις, ήρθε να δέσει το γλυκό. Οι δύο χειρότερες ήττες-διασυρμός στην πιο κρίσιμη φάση της Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό, έδειξαν ότι η ομάδα δεν πατάει καλά. Ακολούθησε μια νίκη-εγώ, νίκη αντίδρασης, με τρομερή εμφάνιση για ένα ημίχρονο στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που όμως είχε ένα μελανό σημείο που είχαμε επισημάνει. Εχασε 21 πόντους διαφορά μέσα σε 10΄, όταν το +30 έγινε +9. Γι' αυτό η ανάλυση έχει σημασία γιατί αναδεικνύει πράματα και δεδομένα σημαντικά σε κάθε αποτέλεσμα. Ειδάλλως διαβάζεις κανένα οπαδικό μπλογκ, την βρίσκεις και χαλαρώνεις (μέχρι να προσγειωθείς!)

Το... μήνυμα αυτό εμφανίστηκε και πάλι στην Μαδρίτη. Πάλι ο Ολυμπιακός στο ίδιο παρακαλώ σημείο όπως προ ημερών με τον ΠΑΟ, έπαθε μπλακ άουτ. Στο διάστημα 17'-26' πέτυχε 7 π. σε 9', έφαγε πάλι 6τρ(!) και βρέθηκε από το 29-33 να χάνει το ματς με το ταμπλό να γράφει 56-40 με επιμέρους 27-7! Σας θυμίζει ακριβώς το ντέρμπι της Δευτέρας;

Τα συνεχόμενα μπλακ άουτ του Ολυμπιακού έχουν εξήγηση και κοστίζουν ακριβά. Πολύ ακριβά. Ο Ολυμπιακός έχει σχεδιαστεί μονοδιάστατα στην επίθεση, όπως έχουμε πει, που σημαίνει ότι όταν δεν είναι καλά ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, θα παίζει ρουλέτα με το τρίποντο που δεν έχει καλά ποσοστά κι ας γύρισε και ο Λοτζέσκι.

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα!

Πάντως, με τέτοια δεκάλεπτα με μαύρο σκοτάδι στα... βουνά, ο Ολυμπιακός δέχθηκε την... υποβάθμιση (για να χρησιμοποιήσουμε και οικονομικούς όρους που είναι της μόδας), πιστοποιώντας την κρίση του που μεγαλώνει. Εχασε μια σειρά αγώνων (χτες Μαδρίτη, μετά εκτός με ΤΣΣΚΑ και Μπάρτσα) την καλύτερη ευκαιρία με την μέτρια φέτος Ρεάλ και πρέπει να καλύψει σε όμιλο-φωτιά δύο ήττες- σοκ. Καθόλου εύκολο και δεν δίνει και την εικόνα αυτή τούτη τη στιγμή. Η ομάδα έχει πρόβλημα και σαφώς μπορεί να βρει πάλι το καλό της πρόσωπο, αλλά η κουρτίνα δεν αρκεί για να κρύβει τις αδυναμίες.

Έμαθαν να παίζουν τον Σπανούλη

Χωρίς τον αγαπημένο του τρανζίσιον και την ενέργεια, ο Ολυμπιακός έχει θέμα. Με τον ΠΑΟ ήταν το εγώ του ντέρμπι και η αντίδραση που έβγαλε αδρεναλίνη, αλλά το άσχημο δεύτερο μέρος τελικά δεν ήταν χαλάρωμα αλλά άδειασμα! Χωρίς ανοιχτό γήπεδο έχει θέμα με τον Σπανούλη, ο οποίος βιώνει πρόβλημα ηλικίας. Άπαντες περιμένουν τα γνωστά του ξεσπάσματα, αλλά όλοι τον έμαθαν (πλην Τζόρτζεβιτς!) να τον παίζουν με ψηλό αντίπαλο, να του κλείνει το πεδίο, αφού δεν έχει την παλιά έκρηξη συνολικά. Γι' αυτό και με 50-60π στο 35' (55 στην Μαδρίτη στο 35') δεν κερδίζεις μεγάλα ματς, ούτε καν μικρά αφού είδαμε τι έγινε στο Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα και στην άμυνα. Ποτέ δεν είχε τον εξολοθρευτή ατομικά καθώς ο Μάντζαρης μετά τον τραυματισμό του δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη-τανάλια που ξέραμε, ενώ μετά τις φήμες για ΝΒΑ δεν... βλέπεται! Ετσι, οι αντίπαλες ομάδες κάνουν πάρτι στο τρίποντο, ο Ολυμπιακός χωρίς το δίδυμο Γιανγκ-Χάντερ με τις αλλαγές τρώει τις συνεργασίες κοντού ψηλού και τα πικ εν ρολ αμάσητα και η άμυνα -που έπαιζε με αυτή που παίζει- δεν έχουν πολύ σχέση. Για την επίθεση τα είπαμε. Στο λιμάνι κτυπά κόκκινος συναγερμός για την συνέχεια, αφού κινδυνεύει σοβαρότατα η πρόκριση. Αλλωστε στο ριμέικ του περσινού τελικού, ο Ολυμπιακός έκανε... μάγκα μέχρι και τον Λάσο και η Ρεάλ, που φέτος παραπαίει και πρόσφατα έχασε και από την ...Φουενλαμπράδα και αγκομάχησε να προκριθεί στην 2η φάση, έμοιαζε με... Ντιτρόιτ Πίστονς εποχής "κακών"παιδιών!

Κουράστηκε μόνος του ο Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός στο 17' είχε περισσότερα τρίποντα, τον κράτησε αρχικά ο Λοτζέσκι και το κακό αμυντικό παιχνίδι ατομικά της Ρεάλ που έχανε ριμπάουντ και πέρασε με 29-33 αν και ο Σπανούλης είχε 0/6σ στο ημίχρονο και μόλις 1 ασίστ. Περίεργη εξέλιξη βάσει εικόνας και ήταν θέμα χρόνου να γυρίσει το ματς στην έδρα μόλις διάβαζε καλύτερα η Ρεάλ ή να την σκότωνε ο Ολυμπιακός με την άνοδο του Σπανούλη. Τελικά έγινε αυτό που είπαμε στην αρχή και ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε ποτέ με την "βασίλισσα" να συντηρεί εξαιρετική διαφορά για πιθανή ισοβαθμία. Το 74-55 στο 37' καταδεικνύει την πραγματική εικόνα του αγώνα και ας μείωσε σε μια γλυκιά ήττα την ουσιαστικά συντριβή με τα 3 τρίποντα στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί.

Σε επίπεδο κριτικής, ο Σφαιρόπουλος μέτριο βαθμό καθώς δεν υπήρξε αντίδραση. Ο Σπανούλης ο χειρότερος, ειδικά βάσει αξίας του γηπέδου, με 0/6 σ. και 4 ασίστ! Πάλεψαν Λοτζέσκι, Χάντερ και Παπαπέτρου. Κορυφαίος ο Χάκετ που είχε 3/5τρ και δείχνει την αξία του. Ντεφορμέ ο Πρίντεζης, που έχει φάει όλη την κούραση βγάζοντας μόνος την χρονιά στο "4". Ο Αθηναίου με κακές επιλογές σήμερα στα λεπτά του. Μέτριος ο Μιλουτίνοφ, τίποτα ο Μάντζαρης, χάθηκε ο Στρόμπερι που δεν είχε ενέργεια και ο Όντομ που αποκτήθηκε για σκορ. Είπαμε ότι είναι ένας ρολίστας και ένας στους 5-6 παίκτες τέτοιου στιλ που μπορεί να σου βγει αβράκι. Γι αυτό είχα απορήσει τότε με την επιλογή του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 84-72

News 24/7

24MEDIA NETWORK