Ο Ολυμπιακός θύμισε παγοθραυστικό

Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι πιο σπουδαίο από το διπλό στην παγωμένη Ρωσία. Απέδειξε πως μπορεί να παίρνει εύκολες νίκες σε δύσκολες έδρες, χωρίς το φυσικό αρχηγό και κορυφαίο παίκτη του. Τον Βασίλη Σπανούλη. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Ο Ολυμπιακός θύμισε παγοθραυστικό

Ο Ολυμπιακός πήγε με το "πρέπει" στο μακρινό και παγωμένο Καζάν. Μια εβδομάδα μετά την ήττα εκτός προγράμματος από το Μιλάνο, είχε μια ακόμα πονηρή επίσκεψη. Άλλωστε φέτος δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και συνεπώς η αναμέτρηση στο μακρινό Καζάν, με την ομάδα που κέρδισε στο γήπεδό της από -14 τον ΠΑΟ και που έχει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης τον Λάνγκφορντ, θεωρήθηκε πονηρή.

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός πάει μισός στο Καζάν κυριολεκτικά η ανησυχία κατέκλυσε το "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Μια ανησυχία μήπως τραυματισμοί και ντεφορμάρισμα καταστρέψουν ότι έφτιαξε με κόπο. Γιατί μια ήττα από την Ούνιξ τον έβαζε σε περιπέτειες για τον βασικό πια στόχο, που είναι η τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας

ΘΥΜΙΣΕ... ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ

Τελικά ο Ολυμπιακός πέρασε μαρς και αέρα από το Καζάν. Βρήκε ένα παγωμένο γήπεδο με λίγο κόσμο και θύμισε "παγοθραυστικό" ο ίδιος, διαλύοντας βασικά στο πρώτο μέρος την Ούνιξ. Θυμίζοντας... Γκόλντεν Στέιτ, είχε 7/10τρ στην 1η περίοδο και με τέτοια επίδοση πώς να χάσεις.

Αν και μισός χωρίς Σπανούλη, Χάκετ, Λοτζέσκι, Γιανγκ και με τον Παπαπέτρου με ένεση(!), απέναντι σε μια πονηρή ομάδα, που πάντως δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, το ματς αναβαθμίστηκε σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να εκτιμάται και ως αουτσάιντερ ακόμα. Όμως έχει δείξει ότι είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως. Συσπειρώνεται με τις απουσίες και έτσι μπήκε αποφασισμένος.

Ο Παπανικολάου στον Λάνγκφορντ έπαιξε τρομερή άμυνα και ανάγκασε τον αρχισκόρερ να σκοράρει για πρώτη φορά στο 15'! Στην επίθεση με τρομερό διάβασμα και κυκλοφορία της μπάλας,εξαφάνισε την άμυνα της Ούνιξ και προηγήθηκε 8-15 και 13-33 στο δεκάλεπτο. Πήγε και στο 16-43 στο μισό της 2ης περιόδου και τέλους. Από εκεί και πέρα απλά έπρεπε να διαχειριστεί το παιχνίδι.

Που δικαίως ο Σφαιρόπουλος επισήμανε στους παίκτες του ότι δεν έχει τελειώσει, καθώς και στην Γαλατά το +15 έγινε -10 και στο μπάσκετ πλέον, ειδικά όταν είσαι μισός, γίνονται πολλά. Η Ούνιξ έκανε την αντεπίθεση της, πλησίασε στους 15π και στο 61-69 στο 32' και 68-77 στο 34'. αλλά εκεί ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά.

Ο Πρίντεζης με ένα τρίποντο(14 στο 2ο μέρος) έβαλε τέλος στα όνειρα επιστροφής των Ρώσων, ο Ολυμπιακός πήγε στο 68-85 και τέλος . Άλλωστε με 13τρ εκτός έδρας και τρομερό Γκριν πως να χάσεις. Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ "μίλησαν" στο 61-69 και έτσι ο Σφαιρόπουλος βρήκε και άλλες λύσεις και ας έκανε τα δικά του ο Λάνγκφορντ. Γενικά ο Ολυμπιακός είχε 14/25τρ και ποσοστά στο πρώτο μέρος 75% και πήρε και τα ριμπάουντς.

Ο ΓΚΡΙΝ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο Γκριν "ντύθηκε" Σπανούλης και γι αυτό άλλωστε αποκτήθηκε. Μην ξεχνάμε ότι η επιλογή του Αμερικανού έγινε για να δίνει τους πόντους του αρχηγού, όταν αυτός θα λείψει ή δεν είναι σε καλή μέρα. Ο Γκριν είχε 25π με τρομερά ποσοστά(7/8δ,3/5τρ) και προσπάθησε στην άμυνα ενώ δεν είχε καν λάθος. Έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα αυτά και απλά θέλει μεγαλύτερη σταθερότητα

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ

Το πιο σημαντικό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι ότι έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει και χωρίς τον αρχηγό του. Μετά την Βαρκελώνη, πέρασε και από το Καζάν και πήρε δύο σημαντικά διπλά χωρίς να έχει στην αποστολή του τον ηγέτη του Σπανούλη.

Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως αλλά και ότι έχει μάθει να προσαρμόζεται και να κερδίζει χωρίς να είναι στο παρκέ ο κορυφαίος της παίκτης. Και ο καθένας παίζει τον νέο του ρόλο σε αυτές τις συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Η επόμενη μέρα θέλει τον Ολυμπιακό να περιμένει την άλλη εβδομάδα την πονηρή Ζαλγκίρις για να κλείσει ο κύκλος με τα βατά, αλλά πονηρά ματς και να ξεκουραστεί. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει και το ματς με τους Λιθουανούς στο ΣΕΦ και μετά να μπει στην αποσυμπίεση. Καθώς έχει διακοπή η Ευρωλίγκα, δεν έχει κύπελλο και άρα υποχρεώσεις στην Ελλάδα και θα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες και να ξεκουραστεί για την δύσκολη συνέχεια.

Και φυσικά να δει και τους τραυματίες να γυρίζουν, καθώς όλοι πλην Χάκετ θα είναι παρόντες μετά την διακοπή.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Εξαιρετική διαχείριση από τον Σφαιρόπουλο και ας είχε μισή ομάδα. Τρομερή κατανομή ρόλων. Ο Μάντζαρης αθόρυβος έκανε εξαιρετική δουλειά και έβαλε και τα σουτ στην αρχή(3τρ). Ο Γκριν αντί Σπανούλης με τρομερή επιτυχία. Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος στις ρακέτες.

Ο Παπανικολάου τρομερή δουλειά στην αρχή στον Λάνγκφορντ και κουράστηκε λογικά μετά. Ο Μπιρτς δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά καθώς δεν του πήγαινε πολύ το ματς. Ο Παπαπέτρου δεν φάνηκε παίζοντας με ένεση. Ο Γουότερς με τον Αγραβάνη θετικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Σφαιρόπουλος ευχαρίστησε τους Αγγελόπουλους για συγκεκριμένο λόγο
Ολοκληρωτικό μπάσκετ και χωρίς τον Σπανούλη
Πού να ήταν πλήρης ο Ολυμπιακός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK