Ο Παναθηναϊκός έπιασε το ταβάνι του

Το αήττητο έσπασε, οι αδυναμίες έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους κόντρα στην ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πιάνει... ταβάνι ζώντας από το τρίποντο. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει πως η "αρκούδα", αν και βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους, νίκησε τον κουρασμένο Παναθηναϊκό.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CSKA MOSCOW / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
kalathis singleton EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έχασε λοιπόν το αήττητο του ΟΑΚΑ στο πιο επικίνδυνο παιχνίδι με αντίπαλο την πιο ακριβή ομάδα της διοργάνωσης ΤΣΣΚΑ. Μιλώντας με φίλους αλλά και την περασμένη μέρα στον Sport24 Radio103,3, είπα ότι βλέπω ΤΣΣΚΑ επειδή όταν γίνεται πολύ ντόρος για ένα παιχνίδι και την φόρμα μιας ομάδας, ακούς τα "πάμε, δικοί μας είναι" έρχεται το κίτρινο φύλλο αγώνα...

ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε μια δυάδα αγώνων φωτιά και σε ένα διήμερο. Στην Πόλη με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ και καπάκι με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Στην Τουρκία το ματς χάθηκε στις λεπτομέρειες και στο ΟΑΚΑ από +10 μάλιστα.

Συνεπώς υπάρχει πίκρα καθώς ένα παιχνίδι θα μπορούσε να κερδηθεί. Από την άλλη βαθμολογικά δεν χάθηκε κάτι. Άλλωστε δεν υπάρχει χρόνος για σκέψεις μιας και ακολουθεί πολύ σημαντικό πρόγραμμα με τρία ματς του "πρέπει". Ο ΠΑΟ είναι σε καλή κατάσταση αλλά έχει αδυναμίες και φάνηκαν.

ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Ο Παναθηναϊκός σχεδίασε καλά το ματς και το πήγε καλά. Ο Πασκουάλ ήταν σωστά διαβασμένος και με σωστή διαχείριση απέναντι σε μια ομάδα που έχει τρομερή επίθεση και εξ αρχής ήθελε να την πάει στους 75π . Όμως ο ΠΑΟ προδόθηκε από την επίθεσή του. Στο ΟΑΚΑ σκοράρει άνετα 80-85π με κλειδί το τρίποντο. Η ΤΣΣΚΑ δεν παίζει καμία σπουδαία άμυνα, έτσι που ο μισός Ολυμπιακός προ μηνός και κάτι της έβαλε 88 στο ΣΕΦ γιατί να μην έβαζαν και οι "πράσινοι"; Το κλειδί του φετινού ΠΑΟ είναι ντε φάκτο το τρίποντο.

Όταν δεν το έχει θα έχει πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κερδίσει μια ακριβή ομάδα και παιχνίδια χωρίς το ατού της, αλλά συνήθως θα έχει πρόβλημα με τις μεγάλες ομάδες. Και απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει την τρομερή άμυνα ο ΠΑΟ κόλλησε στο σκορ απότομα καθώς το πήγε εκεί που ήθελε αλλά προδόθηκε από το όπλο του που είναι η επίθεση. Με την Μπάρτσα κέρδισε με 4/22 αλλά με 6/28 δεν κερδίζεις την ΤΣΣΚΑ.

Πόσο μάλλον όταν ξεκινάς με 1/16τρ! Μετά είχε 5/12 και έτσι πέρασε και μπροστά με 10π αλλά δεν ήταν αρκετή αυτή η διαφορά με την κλάση της "αρκούδας" του Ιτούδη που χειροκροτήθηκε. Και δεν μπορείς να έχεις τον Καλάθη να κάνει 16 σουτ!! Η κούραση του Γκιστ (1/7σ) έφερε κενό στην ρακέτα και έλειψαν και από εκεί οι 10π και έτσι με το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Ρίβερς (συνήλθε κάπως) και την απουσία του Λοτζέσκι δεν υπήρχαν άλλες λύσεις.

Εκτός αν έκανε το παιχνίδι της ζωής του ο Ντένμον. Βάλτε και την κούραση του Καλάθη καθώς τώρα κατάλαβαν όλοι ότι ο Λεκαβίτσιους είναι ένας καλός ρολιστάκος απλά και με το χαμηλό του ύψος έχει θέμα και πάλι καλά το πήγε το ματς ο ΠΑΟ. Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟ έπαιξε στην ουσιαστικά με 7 παίκτες και το πλήρωσε αυτό με την κόπωση. Πλέον έχει 3 ματς με πρέπει. Ζαλγκίρις μέσα, Μπάμπεργκ έξω και Μπασκόνια μέσα.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ +10

Ο Πασκουάλ ευτύχησε στο ξεκίνημα αν και Καλάθης - Ρίβερς είχαν 0/6σ, να δει τον Θανάση Αντετονκούμπο σε τρομερή κατάσταση και στην επίθεση. Ο Σίνγκλετον είχε όρεξη και με 14 δικούς τους πόντους και τον Ροντρίγκεζ στον πάγκο για 9' και τον Κουρμπάνοφ στο "4" ο ΠΑΟ μπήκε δυνατά με μικρές διαφορές . Όμως με όλα αυτά και με εξαιρετικό Καλάθη στην δημιουργία να διαβάζει τις αδυναμίες στην φροντ λάιν της "αρκούδας", ο ΠΑΟ δεν πήρε διαφορές. Κόλλησε στο σκορ με το 1/16τρ και έτσι η ΤΣΣΚΑ με τις άμυνες χώρου κούρασε και τον Καλάθη βάζοντας πάνω του πολλούς παίκτες και τον Κλάιμπουρν να τον ποστάρει και έκλεισε το ημίχρονο με 29-31.

Εκεί λες θα μπουν τα τρίποντα και θα καθαρίσει ο ΠΑΟ άνετα. Και τελικά αλλάζουν τα δεδομένα. Αν και ο ΠΑΟ μπαίνει δυνατά με ένα 17-5 και παίρνει παράσταση νίκης (46-36 στο 25' με ένα 15-2) με 3τρ και τον Θανάση πάλι στην πεντάδα σωστά από τον Πασκουάλ, που στο πρώτο μέρος προφύλαξε τον Γκιστ που δεν τον ξεκίνησε και χρησιμοποίησε και τον αθλητικό Όγκαστ και όχι(σωστά όμως) τον αργό βαρύ Βουγιούκα που δεν ταίριαζε με τα αθλητικά σέντερ της ΤΣΣΚΑ. Μάλιστα ο Ισπανός για πρώτη φορά έπαιξε και με 3 ψηλούς για λίγο(Σίνγκλετον, Γκιστ, Όγκαστ).

Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε πιο πιεστική άμυνα και πήρε μπρος στην επίθεση κλείνοντας γρήγορα το σκορ (49-46). Η περιφέρεια της ΤΣΣΚΑ έφερε το 63-71 στο 37', ο ΠΑΟ ηρωικά μείωσε 69-71 και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Ρίβερς χάνει το τρίποντο προσπέρασης και ο Ροντρίγκεζ το βάζει (69-74 ) και τέλος. Τα 6/28τρ ήταν το κλειδί. Περιόρισε τον Ντε Κολό(10π) όχι όμως και τον Ροντρίγκεζ και πληγώθηκε από τον Χίκγινς. Ο Πασκουάλ πήγε καλά το ματς. Ο Σίνγκλετον μπήκε ορεξάτος αλλά κουράστηκε. Κουρασμένος ο Γκιστ(1/7σ).

Ο Ρίβερς(3/7τρ) κάπως συνήλθε. Ο Καλάθης 13π και 11ας αλλά με 5/16ς και κακώς με τόσες προσπάθειες. Ο Θανάσης πήρε πρώτη φορά δικαίως 28' καθώς εκτός από την άμυνα ήταν τρομερός και στην επίθεση με 13π και 6/7δ και τέλειες συνεργασίες με τον Καλάθη. Ο Όγκαστ το πάλεψε αυτή την φορά στα 5'. Ο Βουγιούκας μόλις 2'. Ο Παππάς πάλευε και ήταν πρώτος σκόρερ αλλά δεν του βγήκε το τρίποντο. Ο Ντένμον άφαντος όπως και ο Λεκαβίτσιους (μόλις 2'). Ο Γκάμπριελ κλασικά τίποτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK