Ο πιο κρίσιμος μήνας του Άρη και η μεγάλη παγίδα

Ο Σωτήρης Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Άρη, ώστε να μην πάρουν τα μυαλά αέρα και καταστραφεί ένα πλάνο που μοιάζει να πηγαίνει περίφημα.

Ο πιο κρίσιμος μήνας του Άρη και η μεγάλη παγίδα
Άρης INTIME SPORTS

Ο Άρης μπορεί να εντυπωσιάζει και οι πιο πιστοί φίλοι του να κάνουν όνειρα για Eurocup και κούπα μετά από... αράχνες στην Ελλάδα, να πιστεύουν ότι είναι έτοιμος να σπάσει το κατεστημένο, αλλά αυτή μπορεί να είναι και η μεγάλη παγίδα του.

Μην ξεχνάμε ότι πριν από έναν μήνα είχαμε και γκρίνια, γιατί ο Άρης των 500.000 μπάτζετ πάνω κάτω έχανε και παιχνίδια! Πολλοί άρχισαν να γκρινιάζουν για τον Πρίφτη, για αλλαγές παικτών και τα σχετικά. Μήπως πρέπει να προσγειωθούν στον "αυτοκράτορα";

Άκουγα να μιλάνε δειλά δειλά μέχρι και για κατάκτηση του Eurocup! Ορίστε; Ναι, ο Άρης σαν μάγκας, σαν παλιός "αυτοκράτορας" με την πολύ βαριά φανέλα, κέρδισε δύο φορές καθαρά και... Αρειανά την πανάκριβη Ουνίξ που αποτελεί φαβορί για το τρόπαιο. Αλλά σε όμιλο. Πιστεύει κανείς ότι ο Άρης θα αποκλείσει σε διπλά παιχνίδια τέτοιες ομάδες και μάλιστα πάνω από μια φορά;

Ακόμα κι ο Ντουράντ δεν είναι αρκετός

Ας είμαστε ρεαλιστές και ας μην πουλάμε παπάτζα... Και αν είναι να γίνει το θαύμα της Εθνικής του 2004 στο ποδόσφαιρο, που γίνεται κάθε 100, 200 χρόνια, μαζί του! Ο Άρης, όμως, είναι μια ομάδα που έχει ταβάνι, που είναι βασικά και σωστά με τη νέα διοίκηση σε πλάνο αρχικά εξυγίανσης, που θέλει να προχωρήσει βήμα βήμα και που ήδη έχει κάνει υπέρβαση.

Και στο Eurocup, με τις ομάδες που θα βρει, ειδικά από Ευρωλίγκα, ακόμα και να περάσει, δεν έχει καμία τύχη να πάει καν στην οκτάδα. Ακόμα και να πάρει παίκτη του εντός εκατομμυρίου με 400.000 για το επόμενο διάστημα. Σενάριο που δεν υφίσταται, αφού την ίδια στιγμή ψάχνουν και οι "αιώνιοι".

Αλλά και να τον έβρισκε, εκτός αν έφερνε πχ. τον Ντουράντ (!), πάλι δεν θα άλλαζε πολλά και καλά κάνει για μένα. Η δίοικηση και ο Πρίφτης δεν ψάχνονται για παίκτη που να κάνει τη διαφορά. Βάλε τα λεφτά μπάνκα να πάρεις ένα δυο ταλέντα το καλοκαίρι με τα λεφτά αυτά.

Δεν είναι αποτυχία η ήττα με 15 πόντους

Αυτή είναι η παγίδα του Άρη. Ότι είναι μια ομάδα που δουλεύει άριστα και σωστά και έχει προοπτικές με σειρά κινήσεων, αλλά αν βιαστεί και βάλει ψηλά τον πήχη, η προσγείωση θα ειναι ανώμαλη και το κλίμα μπορεί να καταστρέψει μια χρονιά. Δηλαδή αν ο Άρης είχε στο κύπελλο την έδρα στο νοκ άουτ με τον Παναθηναϊκό, θα ήταν αποτυχία ο αποκλεισμός στο Παλέ; Ας είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές...

Πράγματι, ο Άρης έχει ένα ματς τίτλου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο πάλεψε στο Παλέ μέχρι τέλους. Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να χάνει τη νίκη στο τέλος για το πρωτάθλημα, οι "κίτρινοι" ελπίζουν στο... μπαμ. Για να περάσει ο Άρης, θα πρέπει να είναι πάλι κακός ο Παναθηναϊκός, που όμως θα είναι σαφώς υποψιασμένος. Θα πρέπει, επίσης, να παίξει πολύ καλά κι ο ίδιος και να έχει την τύχη με το μέρος του.

Μόνο ο Γκιστ (δεν λέω καν για Καλάθη κτλ) κάνει σε αξία όσο όλος ο Άρης. Και ναι, δεν παίζουν μπάσκετ τα μπάτζετ, αλλά όταν τα δουλεύεις σωστά και η διαφορά είναι τεράστια, έχουν τη σημασία τους. Συνεπώς, αν χάσει ο Άρης στο ΟΑΚΑ με 10-15 πόντους, όσο και να παλέψει θα είναι αποτυχία; Όχι, βέβαια.

Οι ρεαλιστικοί στόχοι του Άρη

Ο στόχος του Άρη, ο ρεαλιστικός, είναι να συνεχίσει να δουλεύει σωστά και να βάζει βάσεις για το μέλλον. Να παλέψει στο ΟΑΚΑ για το θαύμα στο κύπελλο όσο αντέξει, να πάρει την τρίτη θέση στην Α1 που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση κόντρα στους δύο "δικεφάλους" και να έχει μια καλή πορεία στο πολύ δύσκολο γκρουπ στο Eurocup!

Αν τα κάνει όλα αυτά, θα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Αν "χαλάσει" το μυαλό του με τα οράματα για μεγαλεία πριν από την ώρα τους, θα κινδυνέψει η σεζόν με βατερλό!

Ξεκινά ένας μήνας φωτιά. Ο Άρης θα βρίσκεται βασικά για μια εβδομάδα στην Αθήνα και με μια βαλίτσα στο χέρι. Αρχίζει με Ολυμπιακό παραμονή Χριστουγέννων, καπάκι χωρίς... γαλοπούλα ματς τίτλου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με Παναθηναϊκό. Μετά με ΑΓΟΡ και Νεπτούνας μέσα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τα ντέρμπι στο Παλέ με Μιλάνο και Άλμπα και εξόδους σε Ρόδο με Κολοσσό και ΟΑΚΑ πάλι με τον Παναθηναϊκό για την Α1.

Ακόμα και με πιο βαθύ και ποιοτικό ρόστερ, θα είχε θέμα κόπωσης και διακυμάνσεων. Πόσο μάλλον τώρα. Έρχεται ένας μήνας φωτιά, ο πήχης θα πρέπει να ειναι χαμηλά και ο στόχος να συνεχίσει να δουλεύει σωστά. Δεν πρέπει να γίνεται λόγος για κούπες και μετά να έχουμε αφορισμούς, πέφτοντας στην παγίδα της πρόωρης εκτίναξης που αργεί αρκετά ακόμα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK