Ο Θανάσης ακόμα περιμένει στον πάγκο

Ο Σωτήρης Γεωργίου δεν στέκεται στη δικαιολογία της διαιτησίας, που αδίκησε τον Παναθηναϊκό, φέρνοντας μπροστά τα προβλήματα που δεν λένε να... αλλάξουν και αναρωτιέται. Που είσαι... Θανάση; Ο καλύτερος αμυντικός του τριφυλλιού "εξαφανίστηκε" και πάλι από τον Πασκουάλ.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
pasqual pao EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αγαπά τα θρίλερ από πέρσι με τον... μετρ του είδους Τσάβι Πασκουάλ και ανάλογα θα πορευθεί φέτος όπως φαίνεται. Μετά το θρίλερ του ΟΑΚΑ με την Φενέρ που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, το παιχνίδι στην Βιτόρια που επίσης κρίθηκε στο... μηδέν, το αποτέλεσμα είναι μοιρασμένο για την Ελληνική ομάδα που δεν αφήνει τους "πράσινους" και πολύ ικανοποιημένους. Το θέμα όμως είναι ότι ο... πολυπρόσωπος Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια.

Βεβαίως οι "πράσινοι" φωνάζουν για φάουλ πάνω στον Παππά στην τελευταία επίθεση και έχουν δίκαιο. Αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να λειτουργεί ως δικαιολογία για την αυτοκτονία με μια ομάδα που δεν είχε νίκη και δεν τρομάζει κανέναν.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ και αδυναμίες που δεν τις κρύβει πάντα όμως και το πληρώνει. Πήγε μετά την νίκη με την Φενέρ για το παιχνίδι με την Μπασκόνια που ήταν με την πλάτη στο τοίχο, αφού δεν είχε νίκη. Σε μια πολύ δύσκολη έδρα που πάντως πέρσι πέρασε με 20αρα και με την Μπασκόνια με νέο προπονητή τον έμπειρο Μαρτίνεζ, που πέρσι οδήγησε την Βαλένθια στον τίτλο.

Αλλά χωρίς κανένα τρομερό ρόστερ οι Βάσκοι. Ο ΠΑΟ πλήρωσε πάλι τα κενά του διαστήματα και την λάθος διαχείριση του Πασκουάλ στο τέλος και έχασε την ευκαιρία να είναι, παρά τις κακές εμφανίσεις και βαριές ήττες σε Βαρκελώνη και Μόσχα (που πάλι θα τα έχανε πάντως), καβάλα στο άλογο.

ΠΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ

Απλά πράγματα. Τα καταστροφικά διαστήματα κοστίζουν και οι βολές μαζί. Οι "πράσινοι" βασικά σε κλειστό ματς που κρίνεται στον πόντο χάνουν 8 βολές. Όμως έχουν άλλα τρία θέματα. Δέχονται ένα καταστροφικό σερί 15-0 (σε 4') στο πρώτο δεκάλεπτο (7-11,22-11) και μαζί 27π στην 1η περίοδο. Πάλι έχουν ένα κακό τετράλεπτο στην 4η περίοδο, όταν το 65-72 στο 32' γίνεται 74-74 στο 36' και κακές επιλογές στο τέλος όταν στο 38' είναι μπροστά με 78-83 με πρωταγωνιστή τον Παππά.

Ο τελευταίος χάνει μια βολή, ο Ρίβερς στα 36'' αστοχεί σε τρίποντο και η ελληνική ομάδα δεν κάνει φάουλ και τρώει τρίποντο (83-84). Ο Παππάς παίρνει την τελευταία προσπάθεια και δέχεται φάουλ που δεν σφυρίζεται. Καπάκι καθώς η φάση είναι στα 6'' ο Μποντουά διασχίζει το γήπεδο και σκοράρει στο 1'' και τέλος!

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ

Όταν μια ομάδα με το επίπεδο του ΠΑΟ δέχεται σερί 15-0, κάνει 9 λάθη στο πρώτο μέρος, στο ίδιο διάστημα δέχεται 8/11τρ και 47π δεν μπορεί να περιμένει πολλά.

* Την ίδια ώρα σε ματς που κρίνεται στον πόντο χάνει 8 βολές (13/21).

* Ο Πασκουάλ έχει μεγάλη ευθύνη για το κομμάτι -χημεία και διάρκεια- και ξέχασε προκλητικά εκτός τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον καλύτερο αμυντικό του που δεν έπαιξε ουσιαστικά καθόλου την ώρα που η Μπασκόνια επιθετικά έκανε πάρτι.

* Δεν προφύλαξε τον Σίνγκλετον που είχε 4/4τρ στο δεύτερο δεκάλεπτο και έσκασε παίζοντας 38'!

* Ο ΠΑΟ έχει μεγάλες αδυναμίες εκτός έδρας και ειδικά στην άμυνα που είχε μόνο μερικά θετικά διαστήματα.

* Ο Γκάμπριελ αποδεικνύεται σε μαύρη τρύπα και κακώς έμεινε. Η ομάδα δεν παίρνει τίποτα από αυτόν και ήταν άφαντος στην Βιτόρια.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ

Μετά από καιρό πήρε τα ριμπάουντ (23-31) παρά το πρόβλημα στο σέντερ και έχει δείξει ότι έχει ένα σούπερ και ελληνικό μάλιστα δίδυμο στην περιφέρεια με Καλάθη - Παππά. Ο δε τελευταίος είναι ο νέος ηγέτης -αν τον αφήσουν- καθώς είχε πάλι τρομερή παρουσία με 22π και πήρε κρίσιμες φάσεις. Θα πρέπει ο Πασκουάλ να πορεύεται βασικά με το δίδυμο αυτό και να μην ψάχνει τις πολλές αλλαγές.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Για Πασκουάλ τα είπαμε. Κορυφαίος και με εξαιρετικά ποσοστά ο Παππάς και με καλή τελευταία επίθεση που του γίνεται φάουλ. Ο Σίνγκλετον στο πρώτο του εξαιρετικό φετινό ματς με 15π-6ρ και 4τρ στην 2η περίοδο. Ο Ρίβερς βασικά στην θέση "3" θετικότατος με τα 3/4τρ. Τρομερός ο Καλάθης που διαβάζει καλά το ματς πλέον και αποφεύγει περιττά πράματα στην επίθεση. Οι 14 ασίστ βασικά και οι 14π είναι τρομερά νούμερα.

Ο Ντένμον χαμένος στο διάστημα. Πολύ καλός ο Γκιστ με 7/7δ .Ο Γκάμπριελ μόλις ένα λεπτό αλλά είναι εκτός τόπο και χρόνου. Κακώς δε έπαιξε ο Θανάσης. Χάλια (0/4σ) και ο Λοτζέσκι. Θετικός ο Λεκαβίτσιους, αόρατοι Βουγιούκας - Όγκαστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK