Ο Τόμπσον, το κλειδί και το...φρακάρισμα!

Ο Σωτήρης Γεωργίου παρουσιάζει τα υπέρ και τα κατά της επιλογής του Χόλις Τόμπσον και αναλύει το πως θα επηρεάσει συνολικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ποιοι και πως θα αλλάξουν ρόλο, ενώ αποκαλύπτει με πόσα των απέκτησαν οι "ερυθρόλευκοι" και γιατί πέτυχαν διάνα με την προσθήκη του Αμερικανού σουτέρ.

Ο Τόμπσον, το κλειδί και το...φρακάρισμα!

Το ρόστερ του Ολυμπιακού έκλεισε και στις επόμενες μέρες θα αναλύσουμε και το τι περιμένουμε από τους "ερυθρόλευκους" την επόμενη περίοδο. Προς το παρόν, όμως, είναι ήδη φανερό ένα πράμα. Με την απόκτηση του Χόλις Τόμπσον ο Ολυμπιακός έκανε μια καλή κίνηση, για την ακρίβεια μια πολύ καλή κίνηση, εφόσον μάλιστα έψαχνε ένα συμπληρωματικό και όχι βασικό παίκτη για τις θέσεις 2-3.

Στην ουσία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποφάσισε να πάρει τον Τόμπσον που είναι 3αρι επειδή βρήκε ένα πολύ καλό σουτέρ σε εξαιρετική τιμή λόγω συγκυρίας.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Με τα λεφτά που έδινε ο Ολυμπιακός (κοντά στα 500-700χιλ) ο Ολυμπιακός πέτυχε διάνα. Πήρε ένα παίκτη που το κασέ του είναι στο εκατομμύριο σχεδόν και που αν κάνει και μια δυο καλές σεζόν στην Ευρώπη θα το ξεπεράσει και άνετα.

Γι' αυτό και δεν πήρε στην ουσία παίκτη που να παίζει στο 2-3, αλλά καθαρά στο 3αρι. Όμως είναι παίκτης που αξίζει να πάρεις και, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες τον απέκτησε με κοντά 600χιλ δολάρια. Μιας και ο ίδιος ο Τόμπσον δεν βρήκε το συμβόλαιο που ήθελε στο ΝΒΑ και πείστηκε από τον ατζέντη του ότι είναι καλύτερα να κάνει μια καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα για να προσελκύσει όπως γίνεται με πολλούς αθλητές, του χρόνου μια καλή ομάδα με καλή πρόταση.

Ο Τόμπσον έρχεται σε εξαιρετική ηλικία και μάλιστα με την επιθυμία να παίξει σπουδαίο μπάσκετ για να μην κλείσει η πόρτα του ΝΒΑ που δεν πρόλαβε να πάρει και λεφτά με συμβόλαια του 1εκ (και μετά εφορία), αλλά και να μην καταλήξει γυρολόγος της Ευρώπης. Συνεπώς, έχει κίνητρο και επέλεξε και ο ίδιος τον Ολυμπιακό γνωρίζοντας ότι έχει πολύ καλούς δημιουργούς και ότι παίζει πολύ με την έξτρα πάσα και τα ελεύθερα περιφερειακά σουτ που είναι το ψωμοτύρι του.

ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ

Σαφώς ο Τόμπσον δεν είναι ο σούπερ σταρ, ούτε ο Έντι Τζόνσον. Είναι κλασικός σουτέρ και τριποντάκιας, όμως,δεν είναι κακός αμυντικός για την Ευρώπη, αλλά είναι και μονοκόμματος, καθώς δεν έχει το ντράιβ. Είναι πιο πολύ στατικός σουτέρ. Συνεπώς πρέπει να δουλεύει και γι' αυτόν η ομάδα, δεν ποστάρει και δεν μπορεί να πάει σε πιο ψηλή θέση αλλά και στο "2" δεν πάει, μιας και δεν έχει ντρίμπλα. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός τον θέλει για να έχει τα σουτ του Λοτζέσκι και κάτι παραπάνω και γι αυτό τον επέλεξε μιας και ο Βελγοαμερικανός είχε τους τραυματισμούς.

Ο Τόμπσον θα κάνει μερικά μεγάλα παιχνίδια με 5-6τρ και 20-25π, αλλά θα υπάρξουν και ματς που θα εγκλωβιστεί ή θα είναι άστοχος. Θα έχει πάνω κάτω 12-14π άνετα σαν μ.ο και θα καλύψει με άνεση το κενό του Λοτζέσκι, ενώ μπορεί να γίνει σαφώς ως προσφορά προσφορά και καλύτερος έχοντας μεγαλύτερο ταλέντο.

Στο ΝΒΑ, πάντως, μην ξεχνάμε ότι έπαιζε στην χειρότερη ομάδα (Σίξερς), είχε πρόπερσι την κορυφαία σεζόν (10π),πέρσι είχε κάμψη και ασφαλώς δεν λησμονούμε ότι δεν έχει παίξει ποτέ με πίεση και με "πρέπει". Και ταυτόχρονα με το να πρέπει να διαβάζει το παιχνίδι...

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Η άφιξη του Τόμπσον φέρνει συνωστισμό στα φόργουορντ και προβληματισμό στον Σφαιρόπουλο, καθώς ο Παπαπέτρου φέτος με την απόκτηση του Τιλί δεν θα ανεβαίνει στο "4" και συνεπώς η θέση "3" αρχικά ήταν εξ ολοκλήρου σε Παπανικολάου-Παπαπέτρου. Όμως εκεί υπήρχε και πέρσι ο Λοτζέσκι και συνεπώς χώραγε παίκτης, αφού η σεζόν έχει και τραυματισμούς και ντεφορμαρίσματα.

Πέρσι, όμως, ο χρόνος βολευόταν μιας και ο Παπαπέτρου πήγαινε 10-15π στο 4αρι. Φέτος αν ερχόταν 2-3αρο θα μοιραζόταν πάλι ο χρόνος. Όμως τώρα με τον Τόμπσον που δεν είναι παίκτης για 10-15' αλλά για 20-25' χαλαρά, θα έχει θέμα ο Σφαιρόπουλος να λύσει. Και ο Αμερικανός θα μανουριάζει αν δεν παίζει τουλάχιστον 20-25΄και μετά τι θα μένει για τους δύο"Παπ";

Από ένα δεκάλεπτο; Μόνο ο Παπανικολάου μπορεί να πάει ένα 5λεπτο και αν στο 2αρι με ειδικές συνθήκες επειδή μαρκάρει και κοντό. Αυτό το θέμα είναι σημαντικό, καθώς στην ουσία ο Τόμπσον έρχεται και καπελώνει τους δύο 'Ελληνες διεθνείς. Άρα το φρακάρισμα στα φόργουορντ μπορεί αν δεν διαχειριστεί σωστά να οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις...

"ΚΛΕΙΔΙ" ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός έχασε τον 3ο και 4ο σκόρερ (Γκριν -Λοτζέσκι), ο Σπανούλης μπαίνει στα 36 και δεν θα μπορεί καθημερινά ειδικά να κάνει ότι έκανε και αντί να αποφορτιστεί από το σκοράρισμα αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ομάδα θα έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από τον αρχηγό και τον Πρίντεζη. Καθότι αρχικά αποκτήθηκαν καλοί ρολίστες ουσιαστικά.

Με την έλευση των Ρόμπερτς-Τόμπσον, ο Ολυμπιακός όμως, περιμένει από αυτούς λύσεις στο σκορ, καθώς ο δεύτερος έχει το μακρινό σουτ του Λοτζέσκι και καλύτερο και ο πρώτος έχει περισσότερες επιλογές από τον μονοδιάστατο Γκριν που, όμως, δεν ξέρουμε πόσο θα τις αναδείξει καθώς είναι και στα 32.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός θα έχει φέτος κλειδί για την επίθεσή του την παρουσία των Τόμπσον και Ρόμπερς από τους οποίους περιμένει τουλάχιστον 30-35π. Αν αυτοί δεν βγουν η ομάδα θα κολλάει. Αν, όμως, βγει ο Τόμπσον και μαζί και ο Στρέλνιεκς, η ελληνική ομάδα μπορεί να αποκτήσει αθόρυβα την μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη πυρός που είχε τα τελευταία χρόνια και να σκοράρει με άνεση στα μακρινά σουτ που πολλές φορές τον πρόδωσαν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK