Ο Χαραλαμπόπουλος ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Ο Σωτήρης Γεωργίου επιμένει πως ο Βασίλης Χαραλαμπόλους όχι μόνο θα πετύχει, αλλά θα γίνει παίκτης του 1.000.000€ σε συμβόλαιο το χρόνο. Ο λόγος; Δεν έχει το μυαλό του στα χρήματα, αλλά στη δουλειά και καλύτερο περιβάλλον από τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Για πολλούς λόγους...

Ο Χαραλαμπόπουλος ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ
haralampopoulos haralabopoulos

Η επιλογή του Παναθηναϊκού και του ίδιου του Χαραλαμπόπουλου να καταλήξει δανεικός στον ΠΑΟΚ, για να αποκτήσει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής που θα του δώσει την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του σε υψηλό επίπεδο, ήταν η καλύτερη δυνατή. Ήρθε με καθυστέρηση χρόνων, καθώς έπρεπε να έχει γίνει από πέρσι ή και πρόπερσι ακόμα. Καθότι είναι φανερό ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοια πρότζεκτ που βλέπουμε π.χ. στην Ισπανία με τις περιπτώσεις των Ρούμπιο, Ντόνσιτς, Αρμπρίνες κτλ.

Και μην πει κανείς αυτά τα παιδιά ότι είναι ταλεντάρες και καλύτερα από τα δικά μας. Όχι, διαφωνώ. Τα δικά μας νεαρά παιδιά έχουν πολύ ταλέντο, αλλά δεν έχουν ευκαιρίες. Καλή η προπόνηση με τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη, αλλά αν δεν πάιξεις, αν δεν πάρεις πρωτοβουλίες όταν η μπάλα καίει, θα μείνεις ένα απλά ταλέντο ή άντε να γίνεις ένας καλός ρολίστας. Τα παιχνίδια σε κάνουν ολοκληρωμένο και έτοιμο παίκτη και όχι οι προπονήσεις με τους σταρ και τον κάθε μεγάλο προπονητή τύπου Ομπράντοβιτς.

Άλλωστε τα παραδείγματα των Πρίντεζη και Σλούκα και πολλών ακόμα μιλάνε μόνα τους. Ακόμα και ο μεγάλος Διαμαντίδης αν δεν ήταν στον Ηρακλή ή ο Σπανούλης αν δεν ήταν στο Μαρούσι, δεν ξέρω αν θα είχαν γίνει καν μεγάλοι παίκτες. Μπορεί να τελειοποιήθηκαν στις μεγάλες τους ομάδες στην συνέχεια, αλλά η καριέρα τους στήθηκε στις προηγούμενες που έπαιζαν και ήταν και οι λίντερ των ομάδων τους

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ

Η Ελλάδα και βασικά οι ίδιοι οι παίκτες και οι ομάδες μας πρέπει να αλλάξουν φιλοσοφία επί του θέματος. Οι ομάδες να δουν το παρελθόν και να δίνουν τους παίκτες σε μικρότερες ομάδες για να παίζουν και να ψηθούν. Εκτός αν αποφασίσουν να πάρουν το ρίσκο μιας Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα που θα έπρεπε και να δώσουν χρόνο συμμετοχής στα μεγαλύτερα ίσως ταλέντα. Θα μπορούσαμε π.χ. να έχουμε και ΠΑΟ Β' και Ολυμπιακό Β' όπως στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας ή θυγατρικές ομάδες των "αιωνίων", αλλά κακώς το νομικό πλαίσιο δεν αφήνει αυτό.

Αν και θα λειτουργούσαν πολύ καλύτερα τα πράματα έτσι, αφού τα νέα παιδιά και ταλέντα θα έπαιζαν με προπονητές των μεγάλων τους ομάδων ( εννοείται στην Α2 και όχι ίδια κατηγορία για ευνόητους λόγους). Αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές δεν θα έπρεπε να κοιτάνε μόνο το χρήμα και την δόξα και να κλείσουν στα 18 ένα συμβόλαιο με 100 και 200 χιλιάρικα και μετά να τρέχουν -όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις- στις Γλυφάδες για φραπέ, στις Μυκόνους με μοντέλα και πάει λέγοντας. Γιατί όπως συνέβη σε πολλές περιπτώσεις, στα 25 θα βρίσκουν ομάδα με 50 και 100 χιλιάρικα μόνο στην άγονη γραμμή!

ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει ταλεντάρα και επιτέλους θα βγει σε δύο χρόνια. Ο Έλληνας φόργουορντ αν έμενε και φέτος στον ΠΑΟ θα έβλεπε την καριέρα του να χάνεται. Πλέον θα παίξει μπάσκετ σε μια ομάδα που θα έχει προπονητή αυτόν που έχει και στις μικρές Εθνικές ομάδες, που αναδείχθηκε MVP της Ευρώπης και αν ήταν π.χ. στην Ισπανία και την Μπασκόνια θα ήταν πενταδάτος με 30΄χαλαρά!

Ο Χαραλαμπόπουλος στον ΠΑΟ δεν είχε παραστάσεις, δεν είχε θέση, δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Στον ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του και βασικά το πρόβλημά του που είναι η αυτοπεποίθησή!Αγωνιστικά μπορεί να παίζει και στο "3" και στο "4". Θέλει καλύτερο σουτ και τρίπλα στο "3" και να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη στο "4". Πάνω απ' όλα να βάλει έκρηξη. Αλλά όλα αυτά έρχονται με τους αγώνες και την ατομική δουλειά. Ο Βασίλης είναι σοβαρό παιδί και δουλευταράς και για αυτό θα πετύχει.

Μιας και δεν κινδύνευε από τον εαυτό του, αλλά από τις επιλογές των προπονητών και ομάδων του βασικά . Κατάλαβε ότι πρέπει να παίζει πρωτίστως! Στον ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει ο ηγέτης του "δικεφάλου". Ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να γίνει σε 2-3 χρόνια ένας παίκτης του 1 εκατ. με 25' συμμετοχής σε επίπεδο υψηλό Ευρωλίγκας και να έχει 15π και 7ρ.

Του λείπει το μπασκετικό θράσος που είναι απαραίτητο για να γίνεις μεγάλος παίκτης και ηγέτης και μπορεί να το βρει για να κερδίσει το δικό του πρωτίστως στοίχημα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK