Έβγαλε τον καημό του ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον Ολυμπιακό που ξόρκισε το φάντασμα του "Μπομπλάν", την άμυνα που αποτελεί εγγύηση και τον Αθηναίου που παίζει σαν να είναι χρόνια στον Πειραιά.

Έβγαλε τον καημό του ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Λιμόζ ήταν από τα πιο άχαρα της περιόδου και από αυτά που δεν έχεις να γράψεις πολλά πράματα, καθώς από την αρχή γνωρίζαμε τον νικητή ( 76-67). Για τους προπονητές βέβαια αυτές οι εύκολες αναμετρήσεις έχουν και το δικό τους ενδιαφέρον.

Βασικά ο περίπατος του Ολυμπιακού στην κεντρική Γαλλία μετά από ένα ταξίδι ταλαιπωρία, αφού έφυγε Τρίτη για να παίξει Πέμπτη τού κλείδωσε και βαθμολογικά την πρώτη θέση στο γκρουπ. Σε δεύτερο πλάνο τού έβγαλε τον καημό να μην υπάρχει (γνωστό) γήπεδο που να μην έχει αποσπάσει το ροζ φύλλο, αφού στο "Μπομπλάν" δεν είχε νικήσει ποτέ. Και στην επιστροφή του εκεί μετά από 17,5 χρόνια ξόρκισε το φάντασμα (όπως γράψαμε και εγώ και ακόμα πιο αναλυτικά -η κινητή εγκυκλοπαίδεια και πανταχού παρών- Δημήτρης Καρύδας) της γραμμής που πάτησε του Ζάρκο Πάσπαλι το '93, φάση που ίσως τού κόστισε και ένα τίτλο (Final-4 στο ΣΕΦ).

Η κορυφαία άμυνα στην Ευρωλίγκα

Επί του αγωνιστικού, ο Ολυμπιακός διατηρεί τον εξαιρετικό ρυθμό του στην άμυνα, από την οποία και άρχισε ο περίπατος στο Λιμόζ με την τοπική πρωταθλήτρια Γαλλίας που δεν είναι όμως σε καλή κατάσταση και τα αθλητικά προσόντα των παικτών της δεν φτάνουν. Η άμυνα παραμένει η κορυφαία στην Ευρωλίγκα και ο ρυθμός διατηρείται παρά τις πολλές απουσίες αφού πάλι έλειπαν Σπανούλης και Λοτζέσκι, με τον πρώτο να επιστρέφει στο ματς με την Εφές την επόμενη εβδομάδα.

Η άμυνα ήταν και πάλι μια τανάλια, καθώς στην ουσία δεν δέχθηκε 60 πόντους, αν εξαιρέσουμε το φινάλε που άνοιξε κάπως ο ρυθμός, παρότι ο αντίπαλος δεν είναι κριτήριο.

Ατομικά ο Σφαιρόπουλος έριξε στο τέλος και τον Σον Τζέιμς, τον νέο Αμερικανό του Ολυμπιακού, για να μπει στο κλίμα και ν' αποκτήσει ρυθμό, προτού μάθει τα συστήματα, το σημαντικότερο κομμάτι δηλαδή της λειτουργίας των "ερυθρολεύκων".

Ο Αθηναίου των πέντε ασίστ

Καλός ήταν ο Παπαπέτρου στο "3", μολονότι θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερο χρόνο από τα 17 λεπτά. Ο Αθηναίου για ακόμα μια φορά ήταν παίκτης οικονομίας και πολύτιμος, αν σκεφτούμε ότι είναι ουσιαστικά ο τελευταίος της περιφέρειας και παίζει σαν να είναι χρόνια στο λιμάνι, έχοντας και 5ασίστ!

Κρατάμε σίγουρα και την άνοδο του Χάκετ που είχε και δύο τρίποντα, ενώ ο Πρίντεζης ρολάρει με την επιστροφή του. Ο μόνος που δεν έδειξε κάτι στο ματς της Πέμπτης ήταν ο Αγραβάνης που έπαιξε λίγο.

Γενικά ήταν ένα άνοστο παιχνίδι, άχρωμο και άγευστο. Παρόλα αυτά έδωσε το δικαίωμα στο προπονητή του να δει πράματα που ήθελε από τους παίκτες του πάγκου συνεχίζοντας τη δουλειά ενόψει και των επιστροφών πριν από το Top16.

Το σημαντικότερο όλων πάντως είναι ότι σε μια πάντα δύσκολη και πονηρή Ευρωλίγκα, παίζει σαν να μην λείπει κανείς, περνώντας τον όμιλο με μια μόλις ήττα στην παράταση και ας άρχισε μουδιασμένα τη σεζόν και ας έγινε νοσοκομείο στη συνέχεια. Οι αρχές του και η άμυνα αποτελούν εγγύηση, αλλά σαφώς όσο θα αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η πίεση, θα χρειαστεί και την καλή επίθεση και τον καλό του αρχηγό Σπανούλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λιμόζ - Ολυμπιακός 67-76

Σφαιρόπουλος: "Καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK