Μύλος με Ντόρσεϊ, αλλά φαβορί ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα δεδομένα στην υπόθεση του Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος αποτελεί το Νο.1 στόχο του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στη θέση "5".

Μύλος με Ντόρσεϊ, αλλά φαβορί ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το θέμα του Τζόι Ντόρσεϊ παραμένει ανοιχτό για τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί προτεραιότητα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά δεν είναι καθόλου δεδομένη η επιστροφή του στο λιμάνι, καθώς εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

Καταρχάς, παρά τα όσα λέει ο Έλληνας προπονητής, που και στο παρελθόν τα ίδια έλεγε ("δεν παίρνουμε πάικτη") και διαψεύστηκε (για λόγους τακτικής προφανώς στις επαφές), ο Ολυμπιακός ψάχνει σέντερ. Η σεζόν με Χάντερ και Μιλουτίνοφ (που ακόμα δεν έχει μπει καν στην εξίσωση) δεν βγαίνει με την Ευρωλίγκα σε κρίσιμη καμπή. Ειδικά, όταν 3η επιλογή είναι ο Πρίντεζης με τον Αγραβάνη, με τον δεύτερο να μην είναι και στα καλύτερα του.

"Αγκάθι" το οικονομικό και η διάρκεια

Πάντως, ο Σφαιρόπουλος ορθώς αναζητά αθλητικό σέντερ, καθώς ταιριάζει στο στιλ και στη φιλοσοφία της ομάδας. Μάλιστα, αναζητά παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία για να μπει άμεσα στην ομάδα και να προσφέρει από το ματς της Βαρκελώνης. Η ιδανικότερη λύση είναι ο Ντόρσεϊ που ξέρει την ομάδα, με τη φανέλα της οποίας άλλωστε έκανε και την καλύτερη χρονιά. του Όμως, από εκεί και πέρα υπάρχουν ερωτηματικά, όπως η η αγωνιστική κατάστασή του και ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί δεν έχει κλείσει η μεταγραφή. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά, ο Ντόρσεϊ θέλει να έρθει στην Ελλάδα γιατί του αρέσει η χώρα μας, αλλά και ο Ολυμπιακός. Όμως, από την άλλη υπάρχει το θέμα των χρημάτων και της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Ο παίκτης φέρεται να ζητά 100.000 ευρώ το μήνα, τα οποία είναι πολλά με βάση τη σεζόν που πραγματοποιεί στη Γαλατασαράι, όταν την ίδια στιγμή ο Παπανικολάου γύρισε με 50.000 ευρώ μηνιαίως.

Παράλληλα, ο παίκτης θέλει να δει τι θα γίνει του χρόνου. Ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο για τη νέα σεζόν και με τους τρεις ψηλούς του, οι οποίοι μάλιστα πιάνουν και θέση ξένου. Συνεπώς δεν μπορεί να κρατήσει και τέταρτο από τώρα για την επόμενη χρονιά. Στον αντίποδα, ο Ντόρσεϊ θέλει πιθανότατα να βρει ομάδα που να του δίνει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Λέει το "ναι" μέσα στην εβδομάδα

Μέσα σ' όλα έχουμε και τη Γαλατασαράι που έχει "μυριστεί" το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και θέλει να επωφεληθεί, ζητώντας 200.000 ευρώ για την παραχώρησή του. Φυσικά και οι "ερυθρόλευκοι" δεν προτίθενται να δώσουν ένα τέτοιο ποσό. Βέβαια, είναι είναι πιθανό η Γαλατά να σκεφτεί ότι δεν αξίζει να πληρώνει για έναν Αμερικανό που τη μια παίζει και την άλλη όχι. Ειδικά απ' τη στιγμή και που δεν θέλει και ο ίδιος να είναι στην ομάδα, αφού έχει εκφραστεί εναντίον της τόσο σε θέματα καθυστέρησης πληρωμών όσο και για τον προπονητή του. Μπορεί ο Αταμάν να λέει ότι τον θέλει, αλλά μάλλον για να τον... παρκάρει στην εξέδρα.

Συνεπώς όλα δείχνουν ότι έχουμε ακόμα δρόμο. Ανακεφαλαιώνοντας, ο Ολυμπιακός θέλει να τελειώσουν όλα άμεσα, με τον Ντόρσεϊ να παραμένει πρώτη επιλογή. Αλλά το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα ώστε να τον έχει στη Βαρκελώνη. Ο παίκτης θέλει με τη σειρά του αρκεί να βρεθεί η "χρυσή τομή" στο οικονομικό κομμάτι και στη διάρκεια του συμβολαίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο έμπειρος σέντερ να πει το "ναι" και παράλληλα ο μάνατζέρ του να πείσει τους Τούρκους να τον αφήσουν ελεύθερο, με σκοπό να ξεφορτωθούν το συμβόλαιό του ώστε να πάρουν άλλον Αμερικανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χαμηλά τους τόνους για την Ευρωλίγκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK