Ο Γιανγκ, η άμυνα, τα αρνητικά σημεία, η Εφές και ο "Παπ"

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την παρουσία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τη Λιμόζ σχολιάζει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων στο εύκολο βράδυ που είχαν απέναντι στη γαλλική ομάδα.

Ο Γιανγκ, η άμυνα, τα αρνητικά σημεία, η Εφές και ο "Παπ"
INTIME SPORTS

Από το pregame άρθρο μας είχαμε επισημάνει ότι η άμυνα του Ολυμπιακού θα είναι το... γαλλικό κλειδί, προκειμένου να μην έχει προβλήματα η ελληνική ομάδα στο παιχνίδι της με την άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λιμόζ, που φέτος ναι μεν δεν έχει σοβαρές βλέψεις, όμως κανένα παιχνίδι δεν είναι απόλυτα εύκολο σε αυτό το επίπεδο, αν δεν παίξεις καλά για να το κάνεις εσύ εύκολο.

Έκανε περίπατο

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο τελικά με το αντιεμπορικό πάντως 75-49 μπροστά σε αρκετό κόσμο (7-8.000 θεατές) και αυτό είναι ευχάριστο, καθώς δεν έχει έχει ξεκινήσει και γενικά καλά. Από την μια μπορεί να χαίρεται γιατί στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε τους Γάλλους στους 20 πόντους (!) αλλά από την άλλη προβληματίζεται γιατί ο ίδιος είχε μόλις 28 ενεργητικό στο πρώτο μέρος. Η Λιμόζ είναι μια αθλητική ομάδα που σουτάρει πολύ αλλά δεν έχει μεγάλο ταλέντο και ο Ολυμπιακός πέτυχε να της κόψει το τρίποντο, που έχει μ.ο. 9 εύστοχα το παιχνίδι και την κατέβασε στα 5/21, ανοίγοντας τη διαφορά.

Η άμυνα του Ολυμπιακού αρχίζει και ανεβάζει ρυθμούς και ο αρχηγός του και βαρόμετρο, Σπανούλης, σταδιακά επανέρχεται (κρατάμε τις 10 ασίστ). Ο Ολυμπιακός ήταν αγχωμένος μέχρι την 3η περίοδο, αλλά μετά το 46-42 πάτησε γκάζι και χάθηκε κάνοντας το 72-46 με ένα επιμέρους 26-4! Το ματς γενικά πάντως δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και το σύνολο αρχικά που κρατάμε είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν κάνει αλλαγές, πορεύεται ως έχει και περιμένει την λογική άνοδο του Σπανούλη, την επιστροφή Χάντερ και την προσαρμογή των νέων παικτών και βασικά των Χάκετ και Στρόμπερι.

Με όπλο πάντα την άμυνα που ανεβάζει στροφές, θα βρει ρυθμό και με την άνοδο των προσωπικοτήτων του θα βρει τις επιθετικές λύσεις, αρκεί να είναι σε φόρμα τα βαρόμετρα φέτος Σπανούλης-Πρίντεζης, καθώς αν αυτοί έχουν τραυματισμούς ή ντεφορμάρισμα διαρκείας, τότε θα φανεί το πρόβλημα της ομάδας στο ρόστερ, με την έννοια ότι δεν το γέμισε όπως θα έπρεπε ίσως.

Κρατάει την 4η περίοδο και τον Γιανγκ

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός κρατάει την τρομερή 4η περίοδο που έκανε ένα 26-4 και χάθηκε η μπάλα και το σημαντικότερο στο σημείο αυτό είναι ότι έδωσε πολλές λύσεις ο Στρόμπερι. Ακόμη το ότι έπαιξε τρομερή άμυνα συνολικά καθώς κράτησε την Λιμόζ κάτω από τους 50 και στο δεύτερο μέρος στους 20 πόντους, χωρίς να κόψει ρυθμό. Και κρατάει και τον εξαιρετικό για ακόμη μια φορά, Γιανγκ, που αξιοποίησε δεόντως ο Σπανούλης, για τον οποίο, όπως είχαμε πει, κακώς γκρίνιαζαν οι οπαδοί της ομάδας ενθυμούμενοι τον Ντάνστον, αφού αυτός σταδιακά μαθαίνει τους αυτοματισμούς και είναι λογικό να χρειάζεται τον χρόνο του. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι πίεσε αυτή την φορά πολύ στην περιφέρεια και το ότι οι σκόρερ της Λιμόζ από περιφερειακά σουτ είχαν 4/28 (!) που είναι τεράστιο νούμερο!

Μελανά σημεία

Όμως η εμφάνιση της ομάδας έχει και αρκετά μελανά σημεία. Βασικά ότι είχε ένα μεγάλο μπλακ άουτ που σε άλλα ματς θα είχε κοστίσει και αναφερόμαστε σε ένα επτάλεπτο που βρέθηκε πίσω με 16-10 και με 16-22, με ένα 0-12, αλλά με μια νέκρωση στο διάστημα αυτό στην επίθεση. Ακόμα τα 16 επιθετικά ριμπάουντς της Λιμόζ είναι πολλά που σημαίνει ότι χρειάζεται δουλειά στις αλλαγές και περιστροφές και βασικά στα μπλοκ άουτ.

Για τους παίκτες τα είπαμε, ακόμα δεν άρεσαν την Πέμπτη Χάκετ και Λοτζέσκι, ανέβηκε πολύ ο Μάντζαρης, βοήθησε ο Αθηναίου, για Στρόμπερι τα είπαμε, πάλεψαν απλά Τσαϊρέλης και Αγραβάνης. Ακόμα ψάχνεται ο Μιλουτίνοφ τι πρέπει να κάνει, μέτριος ο Παπαπέτρου που δεν επιτρέπεται να έχει αστάθεια σε τέτοιο βαθμό, σταθερή αξία πάντα ο Πρίντεζης και άστοχος και ντεφορμέ στο κομμάτι αυτό πάντα ο Σπανούλης, αλλά είχε εκτός από τα 4/13 σουτ, τις 10 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός έχει την επόμενη εβδομάδα ένα σημαντικό ματς και για την πρωτιά όπως έχει έρθει το γκρουπ με τις εκπλήξεις και παίζει με την δυνατή Εφές που έχασε την ευκαιρία στην Λαμποράλ αν και είχε τον έλεγχο ουσιαστικά. Η Εφές είναι μια δύσκολη ομάδα και το φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό του γκρουπ και εκεί θα πρέπει η ελληνική ομάδα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην άμυνα και γενικά και να βρει και νέες επιθετικές λύσεις και θα είναι κοινώς κάτι σαν κρας τεστ.

Και ο Πανανικολάου

Πάμε και στο θέμα Παπανικολάου που θα πούμε και άλλα. Από πέρσι από την εκπομπή μου στον "Sport24Radio 103,3" έλεγα ότι δεν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ ο Παπανικολάου, καθώς δεν έχει σουτ και δεν είναι δυνατός στο ένας εναντίον ενός. Συνεπώς δεν απειλεί και τα σωματικά του προσόντα και η άμυνα, βρίσκονται εύκολα εκεί. Αν τώρα κάνει τόση ατομική δουλειά και σε αυτή την ηλικία (δεν είναι μεγάλος, αλλά δεν είναι και στην ηλικία που αλλάζεις εύκολα στιλ και αρχές μπασκετικές) οκ, μπορεί. Πέρσι είχε μια άσχημη σεζόν αλλά με συμβόλαιο ηγεμονικό, καθώς κανονικά τα χρήματα αυτά δεν τα έβρισκε ούτε για τριετές! Τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει για να ρισκάρει το όνειρο της καθιέρωσης εκεί και δεν μπήκε σε διαδικασία επιστροφής στο λιμάνι ή την Ευρώπη και θεωρώ ότι έκανε λάθος καθώς είναι κλασικός παίκτης Ευρώπης, δύσκολα αν και πήγε σε ομάδα χωρίς στόχους και μπορεί να βρει χώρο , θα ανέβει πολύ και αν χρεωθεί στην πιο σημαντική του στιγμή ηλικιακά στην καριέρα του μια χαμένη διετία και σε λεφτά θα χάσει και μπορεί να μην γυρίσει όπως έφυγε...!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σφαιρόπουλος: "Έχουμε πολυφωνία, μπαίνουν και οι νέοι"

Ολυμπιακός - Λιμόζ 75-49

News 24/7

24MEDIA NETWORK