Ο... πρασινοφάγος "Σφαιρό" του 5-1 στο ΟΑΚΑ!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχοντας βρει μπροστά του Ιβάνοβιτς, Μανωλόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Πεδουλάκη και φέτος Πασκουάλ μετρώντας 5-1 με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού εκτός έδρας και 11-3 απολογισμό συνολικά σε διάστημα μικρότερο των 2,5 ετών.

Ο... πρασινοφάγος "Σφαιρό" του 5-1 στο ΟΑΚΑ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού μετά από μια 20ετία σχεδόν που απέκτησε τέτοια... άνεση να κερδίζει στο ΟΑΚΑ και το πρώην πλέον άβατο των "πρασίνων"! Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία που ο Ολυμπιακός μετρά τρία συνεχόμενα διπλά στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε την 1η Nοεμβρίου 2014, μετά την κυπελλική ήττα της ομάδας του Μπαρτζώκα, από το μισό τότε ΠΑΟ και τον αποκλεισμό. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός έχει ανέβει στο ΟΑΚΑ με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο στις 2/5/2015 για την κανονική περίοδο και κερδίζει στο ντεμπούτο του στα "κλάσικο" εκτός έδρας με 77-66 και στα "πλέι οφ" στις 10/6/2015 κάνει το διπλό με 76-69 και παίρνει και τον τίτλο με 3-0. Με τον "Σφαιρό" να έχει 5/5 (!) μαζί με την κανονική περίοδο και τους τελικούς επίδοση που καταγράφηκε μετά από πάρα πάρα πολλά χρόνια.

Την επόμενη σεζόν (2015-2016) ο Σφαιρόπουλος γνωρίζει την πρώτη του ήττα στα "κλάσικο". Με 64-70 στο ΣΕΦ για το κύπελλο, χωρίς κόσμο στις κερκίδες στην αρχή της σεζόν σε νοκ-άουτ προημιτελικό (8/10/15). Πρώτη ήττα και στο ΟΑΚΑ με 73-69 στις 19/10 και μετά πλέι οφ. Εκεί ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας και παίρνει διπλό με 66-68 στην πρώτη του επίσκεψη στις 22/5 και είναι πολύ σημαντικό γιατί είχε χάσει στην πρεμιέρα και έτσι ανέκτησε πάλι το πλεονέκτημα έδρας.

Έκανε το 2-1 στην συνέχεια και κερδίζει πάλι στο ΟΑΚΑ και στην παράταση με 82-81 και παίρνει τον τίτλο με 3-1 και, επίσης, μετά από πολλά πολλά χρόνια με ανατροπή και τρεις συνεχόμενες νίκες, ενώ έχασε στην αρχή το πλεονέκτημα και ασφαλώς με μεγάλο πρωταγωνιστή στο παρκέ τον Σπανούλη.

Και πάμε φέτος. Που ο Ολυμπιακός έχει ήδη μια νίκη με 88-63 στο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ νωρίς-νωρίς και κερδίζει με 79-77 πάλι στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι τους για την ευρωλίγκα.

Τι σημαίνει αυτό λοιπόν; Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναδεικνύται ασφαλώς σε "πρασινοφάγο" έχοντας βρει μπροστά του Ιβάνοβιτς, Μανωλόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Πεδουλάκη και φέτος Πασκουάλ. Συνολικά, ο "Σφαιρό" έχει με τον ΠΑΟ σε όλες τις διοργανώσεις 11-3 απολογισμό σε ούτε 2,5 καλά-καλά χρόνια. Και μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Έλληνα προπονητή στον πάγκο του ο Ολυμπιακός έχει το απίστευτο 5-1! Κάτι που είχε να γίνει... άπειρα χρόνια πριν, αφού το ΟΑΚΑ ήταν έναν άβατο από τη δεκαετία του 90' για τον Ολυμπιακό ακόμα και στις καλές εποχές του με Ιωαννίδη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK