Παπανικολάου, Παναθηναϊκός και Eurocup

Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί πώς θα λειτουργήσει θετικά η επιστροφή Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, προβληματίζεται με τη μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού και γράφει για Eurocup και NBA.

Παπανικολάου, Παναθηναϊκός και Eurocup

Οι μπασκετικές εξελίξεις κλέβουν την παράσταση στην τρέχουσα επικαιρότητα και γι' αυτό το μεσημέρι θα έχουμε live chat με θέμα τα νέα δεδομένα, που φέρνουν τον Κώστα Παπανικολάου ξανά στο ΣΕΦ. Βεβαίως, θα πούμε περισσότερα στη συνέχεια, μόλις υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, αλλά τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι ο παίκτης γυρίζει στην Ελλάδα και στην ομάδα που έφτιαξε το όνομά του.

Ο Παπανικολάου -είχαμε πει εξ αρχής ότι- θα έπρεπε να έχει γυρίσει στον Ολυμπιακό πριν υπογράψει στο Ντένβερ. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, πάντως, αν τον ήθελε τότε ο Ολυμπιακός και αν πράγματι του έγινε πρόταση, όπως ακούστηκε. Ο Έλληνας διεθνής και προ ημερών γράψαμε ότι είναι το πιο πιθανό να προτιμήσει τον Ολυμπιακό (παρά τις προτάσεις από Παναθηναϊκό, Άρη, Κούμπαν και μερικές ομάδες ακόμα), επειδή θα βρεθεί σε γνώριμα μέρη για να μπορέσει να ηρεμήσει και να βρει πάλι το καλό πρόσωπό του, που έχασε στην αποτυχημένη προσπάθεια του ΝΒΑ.

Καταρχάς, οι πληροφορίες λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν καιγόταν για την επιστροφή, επειδή έχει χτίσει το πρότζεκτ του πάνω στον Ιωάννη Παπαπέτρου στη θέση "3". Λίγο η θέληση του παίκτη και λίγο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, οδήγησαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τη δίοικηση της ΚΑΕ να προχωρήσουν, μαζί με λογικά χρήματα για την αξία του αθλητή κι ενώ η Μπαρτσελόνα σεβάστηκε την επιθυμία του και δεν μπήκε σε "παιχνίδια" για να βγάλει μερικά ψιλά.

Το τρομερό είναι ότι στην Ευρωλίγκα θα ντεμπουτάρει στο ματς της Βαρκελώνης! Η Μπαρτσελόνα, άλλωστε, δεν ήθελε τον παίκτη και γι' αυτό δεν είχε κινηθεί όπως είχαμε πει. Κακώς βέβαια, γιατί ταίριαζε στους "μπλαουγκράνα" και καλό για τον Ολυμπιακό που θεωρώ (θα τα πούμε και πιο αναλυτικά στις επόμενες μέρες ) ότι κερδίζει και αυτός και ο παίκτης.

Ο Παπανικολάου δεν ήθελε να πάει στον Παναθηναϊκό, αν και θα έβρισκε καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες, μάλλον επειδή έβαλε στο μυαλό του και την ψυχολογική πίεση που ασκούν αυτές οι μεταγραφές με αλλαγές σε στρατόπεδα "αιωνίων" και σε μια περίοδο που θέλει ηρεμία. Ο ίδιος δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να βρει τα πατήματά του, καθώς ταιριάζει ταμάμ με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και μπορεί να πάρει σταδιακά χρόνο, ακόμα κι αν γυρίσει ο Ματ Λοτζέσκι και να βοηθήσει άμεσα με την άμυνα και την έκρηξη που έχει.

Μετά μπορεί να ανεβαίνει σε χαμηλά σχήματα μαζί με τον Παπαπέτρου ακόμα και στο "4". Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα: αν όλα πάνε καλά, ο Ολυμπιακός μπορεί του χρόνου να κρατήσει τους δύο Έλληνες διεθνείς στη θέση "3" και να πουλήσει τον Λοτζέσκι που τον ήθελαν και μεγάλα κλαμπ όπως η ΤΣΣΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει κέρδος, θα απελευθερώσει μία θέση και θα βάλει λεφτά στην άκρη για ενίσχυση σε αλλού.

Μπερδεμένος ο Τζόρτζεβιτς

Πάμε στον Παναθηναϊκό. Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι κάνει, τι ψάχνει. Όπως όλα δείχνουν, "ναυάγησε" (αν υπήρχε) το θέμα Τζόρνταν Φάρμαρ, παίζει του Τζόναθαν Γκίμπσον από την Κίνα, βγήκε του Τουρέ Μάρι από το NBDL και πόσα άλλα ακόμα που προτάσσονται. Το ίδιο σκηνικό για απόκτηση κοντού Αμερικανού το είχαμε ζήσει και πρόσφατα χωρίς αποτέλεσμα κι ενώ η ομάδα θα ήθελε Αμερικανό με έκρηξη και ενέργεια στο "3"και το "5".

Δεν ξέρω τι θα γίνει. Πάντως, αν πάρει σκόρερ, είπα ότι ουσιαστικά παρκάρει στον πάγκο τον Νίκο Παππά, καθώς κανείς δεν πάει στο "3" εύκολα, οπότε ο Νικ Καλάθης θα έχει 30' και ο νέος Αμερικανός 25' μίνμιμουμ και μένουν 15' για τον Δημήτρη Διαμαντίδη (10' στον άσο και 5' πασπαρτού) και μόλις 10' για τον Τζέιμς Φελντέιν (άντε 15', με 5' σε χαμηλά σχήματα). Συνεπώς, καθόλου Λευτέρης Μποχωρίδης και Παππάς πεντάλεπτα και μόνο αν υπάρξει κενό από τραυματισμούς.

Ακόμα, αλλάζει η χημεία αν πάρει σκόρερ και ο Παππάς που είναι το πρότζεκτ, χάνει τη σεζόν. Όλα αυτά ενώ δεν πήρε παίκτη όταν έλειπαν Παππάς και Μποχωρίδης και επιβαρύνθηκαν όλοι οι τότε υπάρχοντες. Θα τα δούμε όλα αυτά στη συνέχεια, αν και η αλήθεια είναι ότι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά πάντα χρειάζεται, αλλά έχει και εδώ ερωτήματα η κάθε κίνηση του μπερδεμένου Τζόρτζεβιτς.

* Τι άλλα κράτησα στο διήμερο. Τη... φαρσοκωμωδία της επανάληψης μισού λεπτού στο Κηφισιά - Λαύριο, που όλοι έχουν δίκιο (!) και θα επανέλθω.

Το απίστευτο Γκόλντεν Στέιτ, πάνω που έδειχνε κουρασμένο και μετά από την 20άρα που έφαγε στο Ντιτρόιτ, διέλυσε τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ και έδειξε σε ένα πιθανό ζευγάρι τελικών ότι στη μέρα του είναι ασταμάτητο. Ξεκίνησε με 10/17 στο ημίχρονο εκτός έδρας. Βέβαια, παίζει ένα περίεργο μπάσκετ μ 40 τρίποντα και 45 δίποντα, σπάνιο ειδικά για το ΝΒΑ και τελείωσε με 19/40 εκτός!

Ακόμη, προσέχουμε τη νέα... σφαλιάρα της Ρεάλ από τη... Φουενλαμπράδα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θα την επισκεφθεί σύντομα στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός, να είναι τόσο μπερδεμένη και κακή που δεν ξέρω αν προλάβει να συνέλθει.

Τέλος, έχουμε και Eurocup σήμερα με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω να κερδίσει εύκολα ή δύσκολα την πονηρή αλλά όχι κάτι τρομερό Όλντενμπουργκ στην Πυλαία και με τον κόσμο να πρέπει να στηρίξει την ομάδα που έρχεται από μεγάλες νίκες με Λιμόζ και ΑΕΚ από -24.

Ο Άρης, με βαρύ πρόγραμμα και χωρίς βάθος, κάνει "κοιλιά" και έρχεται από βαριές -αλλά λογικές- ήττες, αφού έχουμε πει ότι δεν άλλαξε επίπεδο και απλά δουλεύει σωστά. Ο Άρης θα πρέπει να προσέξει πολύ και τη διαφορά για πιθανή ισοβαθμία με την Άλμπα που έχασε στη Λιθουανία και μπορεί να την βάλει από κάτω και ας κέρδισαν οι Γερμανοί το Μιλάνο. Το ματς είναι δύσκολο, με την Άλμπα να έχει το επταπλάσιο μπάτζετ από την ελληνική ομάδα, που περιμένει να παίξει και πάλι την καλή άμυνά της και θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να χάσει με μικρή διαφορά στο σενάριο αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν κάνει πρόταση η Μπαρτσελόνα για Παπανικολάου, ανοίγει ο δρόμος για Ολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK