Πού θα πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός για να είναι... καλά

Με ή χωρίς Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί ένα μήνα γεμάτο απαιτητικές ευρω- αποστολές. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει την κατάσταση και κάνει τους υπολογισμούς για τις νίκες που έχουν ανάγκη οι "ερυθρόλευκοι" μέχρι το τέλος του 2017.

Πού θα πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός για να είναι... καλά

Ο Ολυμπιακός έχει, ως τώρα, μια εξαιρετική πορεία στην Ευρωλίγκα πιάνοντας δικαίως κορυφή. Μπροστά του, βέβαια, έχει ένα μήνα που μοιάζει με crash test, στη διάρκεια του οποίου θα δοκιμάσει τις αντοχές με στόχο να παραμείνει σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας ως ένα από τα φαβορί.

Ως εδώ οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν καμία εκτός προγράμματος ήττα. Ακόμη κι αυτή από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ήταν σε παιχνίδι ειδικών συνθηκών και από ομάδα πρώτης ταχύτητας.

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Συνεπώς ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκτήσει ένα αβαντάζ, μετρώντας κι εκτός σχεδιασμού νίκη, αυτήν στην Πόλη με την Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει πάρει διπλό και σε μια επικίνδυνη έδρα (Μακάμπι). Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι καλύτερα απ' όσο είχε υπολογίσει, ανεξαρτήτως του τρόπου που έχασε στη Βαρκελώνη και από τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Το κλειδί για όλα αυτά είναι η άμυνά του. Μόνο αυτή! Αυτός είναι ο αρχικός σχεδιασμός, με αποτέλεσμα ακόμη και σε κακές επιθετικά βραδιές να μην έχει προδοθεί. Ακόμη και στις ήττες οδηγεί τα παιχνίδια εκεί που θέλει και απλά χάνει από την αδυναμία του να σκοράρει. Το παθητικό του είναι μόλις 69.8 πόντοι, την ίδια στιγμή που στην επίθεση το τρίποντο είναι το κομβικό. Με την Μπάρτσα είχε 2/15 και με τον Παναθηναϊκό 6/23, επιδόσεις που έριξαν το μέσο όρο πόντων στα δύο παιχνίδια στους 55.

Για τέτοιες κακές βραδιές έχουν ανάγκη την επιστροφή του αρχηγού και σκόρερ τους (Σπανούλη), αν και χωρίς να έχει παίξει ακόμα, είναι άγνωστο πότε και κυρίως σε τι κατάσταση θα γυρίσει.

Ο "ΚΑΥΤΟΣ" ΜΗΝΑΣ

Πλέον για τους "ερυθρόλευκους" ακολουθεί ένας μήνας - φωτιά και λάβρα, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξέρουν πώς θα τους βρει το 2018, με ποιες προοπτικές δηλαδή για την τετράδα. Ακολουθούν επτά αγώνες ως τότε, οι πέντε μακριά από το ΣΕΦ, σε "πονηρές" έδρες που υπάρχει το "πρέπει", και δύο εντός με ισχυρούς αντιπάλους.

Αρχικά ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Μιλάνο για να παίξει με μια ανεβασμένη, αλλά αλλοπρόσαλλη Αρμάνι. Μετά στο άντρο της πρωταθλήτριας Ισπανίας Βαλένθια που είναι πολύ δυνατή. Εκτός έχει να παίξει ακόμα στην έδρα της ζημιάρας Μπάμπεργκ, όπως επίσης στο Κάουνας με την εκπληκτική Ζαλγκίρις. Δύο παιχνίδια με "πρέπει" για την ελληνική ομάδα, καθότι είναι στα πιο βατά για διπλό.

Υπάρχει ακόμη ένα ματς στην Τουρκία με την Εφές, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των 50-50.

Κοινώς ο Ολυμπιακός θέλει 3/5. Με 5/5 θα έχει ουσιαστικά το πλεονέκτημα στα χέρια του. Με 3/5 θα είναι αρκετά ευχαριστημένος, ενώ με 2/5 ούτε κρύο ούτε ζέστη, αν και δεν θα έχει πάρει καλές νίκες στα ματς του 50-50. Αντιθέτως με περισσότερες από τρεις ήττες, θα βρίσκεται εκτός σχεδιασμού και με πολύ "βαρύ" πρόγραμμα ν' ακολουθεί στον β' γύρο.

Ενδιάμεσα έχει μάλιστα να παίξει με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας, ψάχνοντας τουλάχιστον μια νίκη. Είναι φανερό ότι ακολουθεί ένας μήνα χωρίς εύκολο παιχνίδι.

Με δύο ντέρμπι στο ΣΕΦ και με δύο δύσκολες αποστολές (Βαλένθια-Εφές) σε ομάδες με φιλοδοξίες και τρία "πονηρά" παιχνίδια σε έδρες - παγίδες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK