Τα δεδομένα με Σπανούλη

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τα δεδομένα για τον Βασίλη Σπανούλη και το θέμα της παραμονής του στον Ολυμπιακό. Τι θέλει ο παίκτης, ποια ομάδα της Ευρώπης συνεχίζει να τον γλυκοκοιτάζει.

Τα δεδομένα με Σπανούλη

Η υπόθεση του Βασίλη Σπανούλη είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Και είναι αυτή που βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα και λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη επαφή με την διοίκηση της ΚΑΕ.

Θα πει κανείς γιατί δεν έγινε αυτή η ανανέωση ή έστω η συζήτηση νωρίτερα, αλλά σε τέτοιο επίπεδο τόσο μεγάλων παικτών συνήθως όλα γίνονται στο τέλος της σεζόν όταν γίνεται και το ταμείο. Η αλήθεια είναι ότι ο Σπανούλης με αφορμή και τις μεγάλες εμφανίσεις του στους τελικούς που τους έκρινε ο ίδιος αποκλειστικά, είναι το πιο "καυτό" όνομα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΙΑ

Ασφαλώς η ηλικία του -μπαίνει στα 34- σταδιακά παίζει ρόλο, αλλά δεν αποτελεί τροχοπέδη σε συνδυασμό με το μεγάλο του συμβόλαιο, καθώς κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ δεν... δυσκολεύονται να δώσουν και 2 και 3εκ σε μια τέτοια προσωπικότητα. Μάλιστα ο Σπανούλης βολεύεται και από το γεγονός ότι πλέον με την αύξηση του Σάλαρι Καπ στο ΝΒΑ δύσκολα θα έρθει μεγάλο όνομα στην Ευρώπη εκτός αν έχει συγκεκριμένους λόγους. Επίσης, υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που δεν χρειάζονται πολυτέλειες.

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται αποκλειστικά σχεδόν στον Σπανούλη και έτσι στην Ευρωλίγκα το πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό καθώς δεν του είχε ένα ικανό στήριγμα στο σκορ. Την ίδια ώρα που ο ίδιος ο αθλητής έχει γυρίσει πλέον περισσότερο το παιχνίδι του σε θέση "1" με πρωταρχικό μέλημα την δημιουργία και το σκορ από το τρίποντο. Όμως στην Ευρώπη πολλές ομάδες πάσχουν από καλό πλέι μέικερ με προσωπικότητα και ο "Kill Bill", αν και είναι επιρρεπής για την θέση αυτή στο λάθος, μπορεί να την καλύψει άνετα και με ένα μεγάλο συμβόλαιο που θα είναι το 1/10 της ομάδας και όχι πχ το 1/3 όπως στα κασέ στην πατρίδα μας από το συνολικό μπάτζετ. Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει πλέον υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα τον προστατεύουν από τραυματισμούς και κούραση και τον κάνουν πιο ετοιμοπόλεμο για την επόμενη σεζόν.

Πού μπορεί να πάει όμως ο Σπανούλης; Παντού ή σχεδόν παντού. Από τα μεγάλα κλαμπ η ΤΣΣΚΑ είναι κλεισμένη, στην Φενέρ υπάρχει ο Ζοτς. Στην Ισπανία η Ρεάλ έχει πανάκριβη περιφέρεια. Ομως η Μπαρτσελόνα που τον ήθελε πάντα και το Contra.gr είχε και σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ, τον έχει μεγάλη ανάγκη καθώς ξηλώνει και όλη την περιφέρειά της. Δεν έχει πρόβλημα να του δώσει και 2 και 3 εκ.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες ομάδες με πλούσιο μπάτζετ, αλλά όχι και όνομα όπως η Εφές και η Νταρουσάφακα. Πολύ δύσκολα θα πήγαινε σε τέτοια ομάδα ο Έλληνας παίκτης που νομίζω αν σκεφτεί να φύγει στο μυαλό του έχει μόνο την Μπαρτσελόνα. Και θα περιμένει λογικά την πρόταση της ομάδας του.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα προτείνονταν στον "Σπαν" μια μικρή μείωση από τα 2εκ (συν εφορία στα 3,4) για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει δίπλα του ένα καλό παίκτη με αρμοδιότητες σημαντικές. Οι εμφανίσεις όμως του αρχηγού του και η λατρεία του κόσμου μετά τα ντέρμπι δεν αποκλείεται να τον οδηγήσουν να ξεκαθαρίσει ότι θέλει 3ετές συμβόλαιο και με ίδιες απολαβές. Κανείς δεν είναι στο μυαλό του. Μπορεί να ζητήσει ίδιο συμβόλαιο, μπορεί να βάλει πλάτη ή μπορεί να αυξήσει 2-3 εκ η ελληνική ομάδα το μπάτζετ της, καθώς την νέα σεζόν η Ευρωλίγκα θα είναι ακόμα πιο επίπονη με το νέο σύστημα και θα θέλει ακόμα μεγαλύτερο και σε βάθος και ποιότητα ρόστερ. Τελευταία έχει ακουστεί και το σενάριο να προταθεί από πλευράς Ολυμπιακού συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, με το τρίτο έτος να μένει ανοιχτό όσον αφορά στο αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό ως παίκτης ή από άλλο πόστο!

Συνεπώς έχουμε δρόμο νομίζω. Φαίνεται ότι και ο ίδιος ο παίκτης έχει άμεση προτεραιότητα την παραμονή του στον Ολυμπιακό, πόσο μάλλον τώρα που είναι ο απόλυτος βασιλιάς. Γιατί αν ήταν να ακούει τα χίλια δύο από τους ίδιους που τον αποθεώνουν τώρα όχι ανάλογα με την προσφορά του αλλά με τις νίκες απέναντι στον ΠΑΟ, μάλλον θα ήθελε να την κάνει από λιμάνι...

Ομως έχει οικογένεια εδώ, θέλει να είναι εδώ και θέλει να κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι. Σαφώς, όμως, θα παίξει ρόλο το οικονομικό που όμως δύσκολα μετά τις εμφανίσεις στους τελικούς θα αποτελέσει πρόβλημα. Θα προτιμήσουν να ανεβάσουν την προσφορά τους οι Αγγελόπουλοι.

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Από εκεί και πέρα αν η Μπαρτσελόνα του προσφέρει τρελά λεφτά κανείς δεν ξέρει. Αν, σύμφωνα με άλλους, ο Σπανούλης θεωρεί ότι πέτυχε τα πάντα στον Ολυμπιακό και θέλει πλέον να κλείσει την καριέρα του σε ένα μεγάλο κλαμπ στην Ευρώπη ζώντας και την εμπειρία αυτή, μπορεί να πάει -για παράδειγμα- Ισπανία αλλά δεν το βλέπω. Αν και στην Βαρκελώνη μιλάνε ότι θα είναι το μεγάλο κόλπο γκρόσο της ομάδας. Όπως και να έχει, όλα θα τα δούμε στην συνέχεια για να φανεί και η επόμενη μέρα στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού.

ΥΓ: Τα έχουμε πει για τον Σπανούλη και δεν αλλάζει κάτι. Δεν γίνεται στα 33 προς 34 να κρίνεται ένας παίκτης και το τι συμβόλαιο θα έχει ανάλογα με το αν έβαλε τα σουτ στο ΟΑΚΑ όταν άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι αθλητές δεν επηρεάζονται ηλικιακά. Όλα αυτά σε συνδυασμό και με τα μπάτζετ της κάθε ομάδας που παίζουν, καθώς είδαμε τι έγινε με τους Λέικερς και τον Κόμπε που έγιναν οι πρωταθλητές του... πάτου της βαθμολογίας, κάνοντας το λάθος να μη βάλουν δίπλα στον σκόρερ τους ένα εξίσου σημαντικό παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σπανούλης, ο μεγαλύτερος Έλληνας του Ολυμπιακού
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν άκουσε ποτέ κανέναν
Σπανούλης και Πρίντεζης στον Sport24 Radio 103.3

News 24/7

24MEDIA NETWORK