Πάλι καλά που κέρδισε στο ΣΕΦ γιατί αλλιώς...

Ο Σωτήρης Γεωργίου φέρνει τους πάντες στον Παναθηναϊκό προ των ευθυνών τους. Το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο ξεκίνημα παρά τη νίκη στο ΣΕΦ, οι χτυπητές αδυναμίες στις θέσεις "1" και "5" και ο καυτός μήνας που ακολουθεί και θα κρίνει πολλά σ' όλα τα επίπεδα.

Πάλι καλά που κέρδισε στο ΣΕΦ γιατί αλλιώς...

Με το 'καλημέρα' σε κρίση λοιπόν ο Παναθηναϊκός και ας νίκησε στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα στο ντέρμπι τον Ολυμπιακό για την Stoiximan.gr Basket League.

Παρόλα αυτά για όσους βλέπουν μπάσκετ και δεν κάνουν... πολιτική, οι "πράσινοι" έχουν θέματα, δεν άρεσαν στο ΣΕΦ και έτσι ήρθε η απότομη και πολύ βαριά προσγείωση στη συνέχεια στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα.

Έρχεται καυτός μήνας στην Ευρωλίγκα και το κλίμα έχει γίνει περίεργο αντί για ...χαρωπό μετά τέτοια αρχή στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Η σεζόν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο παρά το εκρηκτικό κλίμα πριν (με τα γεγονότα από Τουρκία με πούλμαν κτλ) και άρχισε αγωνιστικά καθαρά με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή καλύτερα δεν γινόταν. Τα σύννεφα όμως είναι πολλά από την αρχή πάνω από το πράσινο στρατόπεδο.

Η ομάδα, αν και ενισχύθηκε και γέμισε σε βάθος, στα φιλικά είχε πολλά προβλήματα και είχε και εξωαγωνιστικά ζητήματα όπως τα ξενύχτια στην Μόσχα που έφεραν αλλαγές αρχηγού, πρόστιμα, τις καμπάνες να κτυπούν για πολλούς και ένα ιδιαίτερο ποστ του μεγαλομετόχου για... ποδήλατα!

Η ομάδα ήξερε ότι μπαίνει με το καλημέρα στα βαθιά έχοντας ΣΕΦ και Βαρκελώνη. Στο Φάληρο πήρε σημαντικό διπλό αλλά οι γνωρίζοντες δεν πέταγαν στα σύννεφα. Καθώς είδαν ότι βρήκαν ιδανικές συνθήκες (κεκλεισμένων των θυρών, απουσίες του Ολυμπιακού) και παρόλα αυτά η ομάδα έχανε με κακό μπάσκετ με 9π στο 35'! Με ένα πεντάλεπτο καλό όμως πήρε το ροζ φύλλο και έφτιαξε την ψυχολογία.

Πήγε στην Βαρκελώνη με αέρα αλλά γύρισε με κατεβασμένα τα φτερά και τον Πασκουάλ έξαλλο!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ακόμα και με τον ελλιπή και χωρίς νίκη και προερχόμενο από ήττα από τον Προμηθέα στην Πυλαία (!) και 33 πόντους στην Γερμανία στο Τσάμπιονς Λιγκ ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ δεν άρεσε με εξαίρεση την 3η περίοδο (29-11) και κατάφερε να χάσει με 25-42 (!) τον νευραλγικό τομέα των ριμπάουντς στον οποίο έχει από την αρχή θέμα.

Ο Παναθηναϊκός γενικά έχει άσχημο κλίμα επειδή έχασε με κάτω τα χέρια στην Βαρκελώνη και με σημάδια αδιαφορίας στο τέλος που... έβγαλαν από τα ρούχα του και τον Πασκουάλ. Σε συνδυασμό με το βεβαρυμένο παρελθόν πολλών με τα ξενύχτια το γλυκό δένει....Και με τις ήττες μαζεμένες και με ένα βαρύ πρόγραμμα να ακολουθεί. Ασφαλώς με δεδομένα και αγωνιστικά προβλήματα.

Ποιός είναι ο δημιουργός πίσω από τον Καλάθη που πάλι καλά που είναι σε τρομερή φόρμα; Θα μπορέσει ο Λεκαβίτσιους να είναι άξιος μπακ απ; Θα μπορέσει να βρει λύσεις στο θέμα του σέντερ; Στην Βαρκελώνη Σεραφέν και Μοερμάν έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους και σε όλα τα ματς ο ΠΑΟ έχει πρόβλημα στο ριμπάουντς και μεγάλο θέμα στις ατομικές άμυνες στη θέση 5 (ακόμα και στο διπλό στο ΣΕΦ ο ΜακΛιν έδειχνε με παικταρά από το ΝΒΑ με 18π σε 18 λεπτά!).

Μέσα σε όλα πρέπει να βρει και τη χημεία του και να δέσει η ομάδα έχοντας νέες θέσεις για κάποιους όπως ο Γκιστ που βάρυνε και πήγε στο 5αρι. Και ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα είναι ο Σίνγκλετον που έμεινε χωρίς ανανέωση και δεν δείχνει, αν και ξεκούραστος εφέτος, κεφάτος και ορεξάτος...

ΒΑΛΣΑΜΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΣΕΦ

Το ερώτημα είναι τι θα γινόταν αν είχε χάσει και στο ΣΕΦ που έχανε καθαρά στο 35'; Δεν λέμε καν αν είχε χαθεί ο τίτλος πέρσι.

Αν όμως είχε χάσει στο Φάληρο η ομάδα, ο κόσμος θα είχε γίνει έξαλλος με την εικόνα και εκεί αλλά και στη Βαρκελώνη. Ο ΠΑΟ δεν παίζει άμυνα παρά ελάχιστα λεπτά, έχει τα θέματα που αναλύσαμε και έτσι η ομάδα είναι ήδη σε περίοδο αμφισβήτησης με το καλημέρα...

Ο ΚΑΥΤΟΣ ΜΗΝΑΣ

Ο ΠΑΟ έχει μπροστά του ένα πολύ "καυτό" μήνα που θα κρίνει πολλά. Ο Πασκουάλ πήρε τον τίτλο και ξεκίνησε με διπλό στο ΣΕΦ, έχει 3 διπλά στο Φάληρο, διαθέτει όνομα και φυσικά δεν έχει καμία ανασφάλεια αφού δεν είναι Έλληνας!

Ομως άλλες αλλαγές μπορεί να έρθουν. Αν η ομάδα ξεκινήσει άσχημα συνολικά στην Ευρωλίγκα και βρεθεί να κυνηγά από νωρίς όπως πέρσι από απόσταση την τετράδα. Μετά την Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ οι "πράσινοι" έχουν μια τετράδα φωτιά που πάνε σε Μόσχα (ΤΣΣΚΑ), Βιτόρια (Μπασκόνια) και Ολυμπιακό πάλι!

Ενδιάμεσα περιμένουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε που δεν έχει ξεκινήσει καλά και άρα θα θέλει διπλό στο ΟΑΚΑ. Μέσα σε όλα υπάρχει και το νοκ άουτ παιχνίδι στον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο κοινό ΟΑΚΑ αλλά ουσιαστικά έδρα της Ένωσης στο παιχνίδι αυτό που πέρσι πάλεψε σε όλες τις αναμετρήσεις μην ξεχνάμε.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Προς το παρόν η ομάδα προσπαθεί να ηρεμήσει, ο Πασκουάλ βαράει καμπανάκια και περιμένει αντιδράσεις ατομικά και ομαδικά. Ακόμα δεν τίθεται θέμα αλλαγών αν και έχει δοθεί σήμα παρακολούθησης της αγοράς μιας και ο Γκιστ μπορεί να γίνει και Έλληνας στο μέλλον. Το πρόβλημα στο σέντερ δεν φαίνεται να λύνεται εύκολα.

Ο Όγκαστ δεν μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα καθόλου στις απαιτήσεις της μεγάλης ομάδας και τα πρέπει της. Ο Βουγιούκας δύσκολα στην ηλικία του θα διαφοροποιηθεί σημαντικά και ο Γκιστ έχει βαρύνει.

Ο Σίνγκλετον είναι μάλλον χωρίς πολύ όρεξη για τους δικούς του λόγους. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες όπως ο Ντένμον που είναι με τα φεγγάρια του ακόμα και πάει λέγοντας....

Η ομάδα θέλει δουλειά ακόμα και χρόνος δεν υπάρχει. Πίστωση δόθηκε μετά το διπλό στο ΣΕΦ, αλλά ο επόμενος μήνας θα κρίνει πολλά για πολλούς και ας είναι νωρίς μιας και οι απαιτήσεις είναι πια υψηλές και έχουν να κάνουν πλέον με επιστροφή στο Final Four.

News 24/7

24MEDIA NETWORK