Δεν έγινε ακόμη φαβορί

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα ο Σωτήρης Γεωργίου δεν πετάει στα σύννεφα και εξηγεί το γιατί.

Δεν έγινε ακόμη φαβορί
INTIME SPORTS

O Παναθηναϊκός κέρδισε λοιπόν την Μπαρτσελόνα με μια σπουδαία εμφάνιση αλλά αν πιστέψει ότι ξαφνικά έγινε ομάδα φαβορί για το Φάιναλ Φορ θα πέσει σε νέα παγίδα. Άλλωστε στις νίκες επιβάλλεται να βλέπεις πλήρως την πραγματικότητα και τα αρνητικά σημεία όπως στις ήττες τα θετικά .

Το καλό είναι ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια και καθαρά την Μπαρτσελόνα, έφτιαξε την ψυχολογία του και ζέστανε τον κόσμο του που γέμισε το ΟΑΚΑ σε μια δύσκολη εποχή και μετά από μέτριες εμφανίσεις και αυτό είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα βαθμολογικά καθαρά ακόμα δεν εξασφάλισε την πρόκριση καθώς αν χάσει από την Ζιελόνα μέσα στο ΟΑΚΑ και οι Πολωνοί κάνουν το 2/2 (αλήθεια πως εξηγείται αυτό το καθαρό περιπάτου διπλό στην Κούμπαν κανείς δεν ξέρει μιας και δεν βγαίνει όπως λέμε με τίποτα αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός και γι αυτό λέμε δεν υπάρχει εύκολο ματς αν δεν το κάνεις εσύ εύκολο) τότε μένει και εκτός.

Ο ΠΑΟ λοιπόν θέλει πλέον μια νίκη με την Ζιελόνα στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει την πρόκριση αλλά αλίμονο αν το συζητάμε αυτό. Αν χάσεις πχ από τους Πολωνούς δύο φορές αποσύρεσαι μόνος από την πρόκριση! Το καλό με την νίκη με την Μπάρτσα όμως είναι ότι πλέον ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει κάλλιστα την 3η θέση που είναι και το πιο πιθανό και να αποφύγει τον πιθανό δύσκολο νέο όμιλο όπως και το συναπάντημα με τον Ολυμπιακό.

Δίκαιη νίκη αλλά...

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί όπως είπαμε και ανήμερα της αναμέτρησης , στο ΟΑΚΑ παίζει με περισσότερη ενέργεια, βρίσκει εύκολα σκορ και, όταν έχει μεγάλους αντιπάλους και δεν έχει πίεση, αποδίδει σε υψηλό επίπεδο. Και το ματς της Παρασκευής είχε όλες αυτές τις συνθήκες που εκμεταλλεύθηκε ο ΠΑΟ και κέρδισε δίκαια ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο.

Βέβαια την κέρδισε δίκαια και καθαρά επειδή και η Μπάρτσα ήταν σβηστή και δεν... πέθανε όπως λέμε στο παρκέ. Ήταν άλλωστε ένα χαλαρό ματς χωρίς βαθμολογική πίεση και γι αυτό είχαμε και πολύ υψηλό τέμπο και σκορ ενώ το καλό είναι ότι η ελληνική ομάδα έσπασε και μια αρνητική παράδοση με 9 συνεχόμενες ήττες από τους Καταλανούς. Όλα αυτά δεν μειώνουν την νίκη του ΠΑΟ αλλά από την άλλη δεν πρέπει να τον κάνουν να πετάει και στα σύννεφα και να νομίζει ότι με μιας έλυσε όλα του τα θέματα και ανορθογραφίες.

Αλλωστε για να ξεκινήσουμε από τα μελανά σημεία δεν επιτρέπεται με μια σοφτ Μπαρτσελόνα να την έχεις δύο φορές στο +16 και να στο κάνει θρίλερ. Και δεν επιτρέπεται να τρως 21 πόντους από τον Αμπρίνες από θέση "3" που δείχνει την ανυπαρξία αμυντικά στην θέση αυτή και του Πάβλοβιτς και του Γιάνκοβιτς. Είναι σημαντικά θέματα που πρέπει να λύσει ο Παναθηναϊκός όπως και το κόλλημα στο σκορ με τις αλλαγές στην άμυνα του Πασκουάλ στα σκριν που μπέρδεψε τους "πράσινους" που κουτούλαγαν και έχασαν τη διαφορά με τον Λαβάλ στο "5" και τον Περπέρογλου στο "4" .

Γιατί έπαιξε καλά ο Ραντούλιτσα

Επιθετικά πάντως ο Τζόρτζεβιτς διάβασε καλά το ματς με την ομάδα του να κάνει λίγα λάθη αφού η Μπάρτσα δεν πίεζε και πολύ με τα αργά πόδια του Ναβάρο και του Αρόγιο. Ο Τζόρτζεβιτς φρόντισε επίσης να χτυπήσει στη ρακέτα με τον πανέξυπνο Ραντούλιτσα που έδειξε μεγαλύτερη σαφώς διάθεση και στην άμυνα αλλά εδώ υπάρχει κάτι σημαντικό. Ο Ραντούλιτσα δεν είχε πρόβλημα στην άμυνα και γι αυτό άλλωστε δεν ανέβηκε και στο σέντερ ο Γκιστ, επειδή είχε βαρύ σέντερ (ακόμα και ο Σάμουελς είναι δυναμικός αλλά όχι αθλητικό γρήγορο 5αρι) αντίπαλο που τον βολεύει.

Και με την Εθνική Σερβίας παίζει πάντα καλά γιατί δεν έχει αντιπάλους Αμερικανούς με έκρηξη και ταχύτητα. Γι αυτό μην απορούμε τόσο με τις εμφανίσεις του εδώ και με την Σερβία αντίστοιχα. Πάντως ο ΠΑΟ διάβασε σωστά το ματς αν και είχε μόλις 1/4τρ για ένα ημίχρονο και γενικά δεν σούταρε πολύ. Στα σημεία επίσης που δεν άρεσαν πρέπει να βάλει και τα 13 επιθετικά ριμπάουντς των ψηλών της Μπάρτσα.

Πέραν του εντυπωσιακού Ραντούλιτσα και του εξαιρετικού επιθετικά Διαμαντίδη, κρατάμε τις 10 ασίστ του Καλάθη και την τρομερή ενέργεια του Γκιστ . Ο Φελντέιν χωρίς να βρεθεί σε μεγάλη μέρα είχε ένα σημαντικό με θράσος τρίποντο αλλά βοήθησε και στην άμυνα . Ο Πάβλοβιτς παραφωνία. Ο Γιάνκοβιτς αόρατος. Ο Φώτσης ανέβηκε , ο Παππάς μπαίνει σταδιακά στον ρυθμό. Στον Κούζμιτς δεν πήγε το ματς.

Και το θέμα είναι αν θα πάρει παίκτη πλέον ο Παναθηναϊκός καθώς το ρεπορτάζ λέει ότι ο Τζόρτζεβιτς επιμένει για περιφερειακό. Οι Κυπελλούχοι πάντως κάνουν τις σκέψεις τους με άνεση σχετικά στις επόμενες μέρες και χωρίς βιασύνες ενώ για την Μπαρτσελόνα έχουμε να πούμε ότι κάτι της λείπει. Και για την ακρίβεια της λείπει η έκρηξη στην περιφέρεια και η αθλητικότητα στο 3-4 που δεν έχει έγχρωμο παίκτη και ο Βεζένκοφ για τέτοιο επίπεδο είναι εντελώς άπειρος.

Εχει επίσης τρύπα η Μπάρτσα όταν δεν είναι καλά ο μονοδιάστατος Ντοελμάν. Και επίσης στο "3" πάει αναγκαστικά σε χαμηλά σχήματα. Γενικά είναι ομάδα με πολλές λύσεις αλλά έχει θέμα στο μπακ απ ειδικά στο 3-4 και στην αθλητικότητα στις θέσεις αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 93-86

ΑΠΙΘΑΝΟ τρίποντο: το έβαλε... από το σπίτι του ο Διαμαντίδης!

Πώς θα ήταν τώρα το Top16: Η εικόνα των δύο ομίλων, πιθανός ο ελληνικός "εμφύλιος"!

Τζόρτζεβιτς: "Δεν σταματάμε εδώ, όριό μας ο ουρανός"

Τ. Μαγουλάς: Αν αυτό είναι το αντίο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK