Ένα... χαλαρό βραδάκι στη Βαρκελώνη!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την παρουσία του Παναθηναϊκού στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και την ήττα των "πρασίνων" από την Μπαρτσελόνα.

Ένα... χαλαρό βραδάκι στη Βαρκελώνη!

Από χτες και στην ραδιοφωνική μας εκπομπή στον Sport24Radio 103,3 είπαμε, να μην ασχολείστε με το ματς της Βαρκελώνης. Ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε σοβαρή τύχη με την Μπάρτσα και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να βρει πιθανότητες για ροζ φύλλο στην Βαρκελώνη.

Άλλωστε η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που την αναλύσαμε και χτες στα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, πιο πάνω από τον ΠΑΟ. Ας μην είχε φόρμα, είχε το "πρέπει" μετά τις κακές πρώτες εμφανίσεις κι ας έχει κατακτήσει ήδη το Σούπερ Κόπα. Αυτά που γράψαμε, είδαμε πάνω-κάτω στο παρκέ, σε ένα παιχνίδι που επ' ουδενί όμως πρέπει να το κρατήσουμε στα κιτάπια μας καθώς όταν ξαναπαίξουν οι δύο ομάδες θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα.

Έχει λογική δικαιολογία

Ο Παναθηναϊκός πήγε μισός -κυριολεκτικά- στη Βαρκελώνη και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα έβαζε 60-65 πόντους, άρα πως θα γλίτωνε; Το ματς το είχε...μυριστεί και ο ίδιος ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος δεν ενδιαφέρθηκε καν για την διαφορά που δεν αναμένεται να απασχολήσει στο μέλλον, ενώ η ήττα είναι, όπως λέμε, εντός προγράμματος.

Συνεπώς τι 5, τι 15 και τι 20 θα πει κανείς... Ο Παναθηναϊκός έχει τη λογικότατη δικαιολογία του πώς να αντέξει με ροτέισον 7 παικτών, ουσιαστικά πρώτης γραμμής, και με πολλά ματς δύσκολα στην αρχή της σεζόν και από πίσω τον Χαραλαμπόπουλο, σε μια αναμέτρηση που αναγκάστηκε να παίξει και ο 17χρονος Παπαγιάννης .... Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τους μόνιμους απόντες Παππά και Μποχωρίδη, αλλά δεν είχε και τον μπακ απ του Παύλοβιτς στο "3 ",τον Γιάνκοβιτς και δεν είχε και τον Κούζμιτς, ειδικά στα πικ εν ρολ, στην άμυνα, στο σέντερ. Με όλα αυτά ήρθε και η υπερφόρτωση στο 3-4 που είχε σαν αποτέλεσμα να είναι πολύ καλοί οι Περπέρογλου-Ντοελμάν καθώς το βάρος έπεφτε σε Φώτση-Παύλοβιτς και Χαραλαμπόπουλο

Δεν αντέχει σε κριτική

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική καθώς ήταν απλά θέμα βάθους και ενέργειας. Ο Παναθηναϊκός μετά το 8-6 στο 7' κόλλησε και με τον Γκιστ στο "5" δημιουργήθηκε πρόβλημα στην άμυνα στο "3-4" και η Μπάρτσα από το 10-9 πήγε στο 27-13 στο 13'. Οι πράσινοι από το 42-24 στο 19' αντέδρασαν με τον Φελντέιν βασικά και μείωσαν 48-41 στο 26', αλλά μέχρι εκεί έβγαζε το ντεπόζιτο. Και με τον ΠΑΟ να σκοράρει από το 26 ' μέχρι το 38 ' μόλις 7 πόντους(!) , όλα ήρθαν φυσιολογικά.... Άλλωστε με 2/14 τρίποντα δεν έχεις να περιμένεις κάτι, μιας και ο Πασκουάλ διάβασε τα προβλήματα της ελληνικής ομάδας και της έκοψε την κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να θυμάται τίποτα από το σκηνικό και το ξεχνάει αμέσως, χωρίς να προβληματιστεί όμως, καθώς όλες οι ομάδες έχουν άσχημες βραδιές, πόσο μάλλον με τόσες δικαιολογίες. Το κέρδος είναι ότι έπαιξαν οι μικροί, οι οποίοι όμως δεν φάνηκαν και ότι στο 42-24 ο ΠΑΟ δεν κατέθεσε όπλα κι έκανε μια επιστροφή...

Οι αδυναμίες...

Ο Γκιστ στο "5" δεν πήγε άσχημα αλλά με τον Φώτση σε αυτή την ηλικία και χωρίς άλλο ξένο στο "3-4", υπάρχει ένα θέμα με την διαχείριση, πόσο μάλλον αν υπάρξει τραυματισμός, ενδεχόμενο που θα ενισχύσει το σενάριο μιας μεταγραφής. Γιατί με τον Γκιστ να πηγαίνει και στο "5" θα κουραστεί και ο Φώτσης δεν είναι για 25' πλέον στη θέση, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ακόμα είναι άγουρος. Ο Φελντέιν πάλεψε όπως και ο Γκιστ, ενώ Καλάθης και Διαμαντίδης μπλοκαρίστηκαν και δεν φάνηκαν, με αποτέλεσμα να έχουν μόλις 6 ασίστ μαζί. ο Φώτσης στην επίθεση δεν βοήθησε καθόλου και δεν μπορούσε πολλές φορές να ακολουθήσει το ρυθμό, ενώ από την πλευρά του ο Ραντούλιτσα έκανε τα γνωστά. Καλός και σταθερός μπροστά, πρέπει να τον... κρύβεις πίσω.

Kαι μην ξεχνάμε ότι δεν έχει πλέον τέτοια ποιότητα ο ΠΑΟ ώστε να κρατηθεί σε τέτοια ματς με 7 παίκτες. Βαρύ το -25 αλλά δεν χάλασε ο κόσμος... Η Μπαρτσελόνα όπως την περιμέναμε, αλλά δεν εντυπωσίασε κιόλας. Όμως της βγήκαν τα σουτ με τα 10τρίποντα. Ακόμα θέλει δουλειά και αυτή όμως, όπως και αθλητικότητα εκτός από τα σέντερ της, αφού της λείπει η έκρηξη και είναι ένα θέμα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τάσος Μαγουλάς: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι οι Σανς του Ντ' Αντόνι

Ο τρίτος... χειρότερος Παναθηναϊκός

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 77-52

News 24/7

24MEDIA NETWORK