Η ελληνοποίηση, ο Παπαδάκης και η... μεταγραφή

Με αφορμή και την παρουσία του Κωνσταντίνου Παπαδάκη στο ματς με τον Κολοσσό ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού, τον 17χρονο γκαρντ και το ενδεχόμενο προσθήκης στο ρόστερ.

Η ελληνοποίηση, ο Παπαδάκης και η... μεταγραφή
Τζόρτζεβιτς Παναθηναϊκός

Και όμως ένα παιχνίδι 40 πόντων είχε θέμα. Ο λόγος για το Παναθηναϊκός-Κολοσσός στο ΟΑΚΑ που ήταν από τα ματς που πέρασαν και ξεχάστηκαν ακριβώς, καθώς είχε τροφή για σκέψη. Σκέψη που προέκυψε από διάφορες παραμέτρους.

Βασικά γιατί άρεσε ο Παναθηναϊκός, αν και χωρίς Παππά, Μποχωρίδη, Γκιστ και Κούζμιτς. Αυτές οι απουσίες έδωσαν τη δυνατότητα στους νεαρούς που είναι από πέρυσι στο πρόγραμμα ελληνοποίησης και σμίκρυνσης του ηλικιακού όρου να πάρουν σοβαρό χρόνο συμμετοχής. Και μάλιστα όχι όταν όλα είχαν κριθεί, αλλά από νωρίς σχετικά σαν να είναι κανονικοί παίκτες του ροτέισον.

Θα τους δίνει χρόνο ο "Σάλε"

Ο Τζόρτζεβιτς σκοπεύει στην Ελλάδα να δώσει χρόνο στους νεαρούς και να τους αναδείξει μέσα από τα παιχνίδια και αυτό φάνηκε επειδή τους εμπιστεύθηκε ακόμα και όταν η διαφορά ήταν μικρή. Συνεπώς η παρουσία για 20 λεπτά του πιο έτοιμου από τους μικρούς του Χαραλαμπόπουλου, κυρίως δε των Παπαγιάννη και Λούντζη ήταν το κλου του απογεύματος στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα είχαν μεγάλη συνεισφορά στους 60 πόντους της επιθετικής συγκομιδής στο δεύτερο μέρος και στους 41 της τελικής διαφοράς, με θετικότητα παρουσία άπαντες.

Από αυτά τα παιχνίδια άλλωστε αποκτάς εμπειρίες και γίνεσαι παίκτης, κάτι που ο Σάσα σαν Σέρβος το ξέρει καλά. Ανεξάρτητα από την τακτική, αυτό είναι το σωστό, το πρόγραμμα Ελληνοποίησης με νέα παιδιά να προχωρήσει στον Παναθηναϊκό του "Σάλε", κι ας έχει άλλα πιο σημαντικά πράγματα στο μυαλό του.

Από την προετοιμασία

Για να κλείσουμε το κομμάτι αυτό το ξεχωριστό στοιχείο ήταν ο πιτσιρικάς Κωνσταντίνος Παπαδάκης που είδε μέχρι και τον Καλάθη με τον Διαμαντίδη να τον αποθεώνουν. Λογικό ήταν να εμφανιστεί τρακαρισμένος στις κάμερες αμέσως μετά, αφού από την ακαδημία "Triple Crown", την οποία ίδρυσαν και είχαν υπό την επίβλεψή τους οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς, βρέθηκε στα βαθιά νερά.

Όχι τυχαία όμως, καθώς ο μόλις 17αρης Κωνσταντίνος των 1.90μ (γεννηθείς στις 27/9/1998) και πόιντ γκαρντ, είχε πάει στο Καρπενήσι λόγω των απουσιών στην προετοιμασία, άρεσε στο τιμ και με την λειψανδρία από τους τραυματισμούς τον έριξαν στην 12αδα. 12άδα που δύσκολα θα δει πάλι, όπως και το δίλεπτο που έπαιξε φτιάχνοντας την ψυχολογία του με το τρίποντο που πέτυχε και τον μάθαμε όλοι. Θα είναι πάντως στο πρόγραμμα για τα επόμενα 2-3 χρόνια προκειμένου να σκάσει και αυτός μύτη...

Όπως λένε μάλιστα οι πληροφορίες είναι από μπασκετικό σόι, καθώς είναι ανιψιός του παλιού παίκτη του Μίλωνα και της Δάφνης του Άρη Παπαδάκη!

Η Ζιελόνα παραμονεύει

Πάμε και στα πιο σοβαρά τώρα. Τι είχε στο μυαλό του ο Τζόρτζεβιτς; Το δύσκολο ματς με την Ζιελόνα στην Πολωνία την Παρασκευή. Και αν ακούγεται περίεργο, δεν είναι. Η Ζιελόνα είναι μια μικρή, άγνωστη και φτηνή ομάδα που όμως έχασε με ένα 0-10 στο τέλος από την Ζαλγκίρις στην πρεμιέρα και στο τελευταίο λεπτό από 71-72 στη Βαρκελώνη από την Μπάρτσα, παίζει άμυνα και δεν έχει άγχος.

Για τους "πράσινους" είναι σημαντικό ματς, καθώς είναι στα πρέπει σε ένα πονηρό ήδη όμιλο με ανατροπές και εκπλήξεις. Και αν συνυπολογίσουμε τις απουσίες, γίνεται σαφές ότι θέλει πολλή προσπάθεια η αποφυγή της γκέλας.

Το δίλημμα για τη μεταγραφή

Και εδώ ακριβώς έρχεται το επόμενο ερώτημα. Παίρνει παίκτη όπως ακούγεται (πχ Ρόμπερτς) η ομάδα και για το κενό του Γκιστ; Ο Αμερικανός θα λείψει 15 μέρες οπότε και παίκτη να πάρει ο Παναθηναϊκός δεν τον παίρνει γι' αυτό διάστημα, αφού ως νέος δεν θα προλάβει καλά καλά 1-2 ματς και θα είναι απροπόνητος!

Αν όμως κάνει κίνηση ο Παναθηναϊκός, θα είναι γιατί έχει επιλέξει -όπως έχουμε αναφέρει- ν' ανεβάζει τον Γκιστ στο "5" για κανά δεκάλεπτο ανά παιχνίδι. Αυτό σημαίνει άλλα 10 λεπτά στο "4" και μένουν στη θέση 30 που δεν μπορεί να τα πάρει όλα ο Φώτσης, άρα πάνε και 10 στον Χαραλαμπόπουλο.

Ο Τζόρτζεβιτς μάλλον θέλει κάτι καλύτερο, καθώς κανείς σέντερ δεν κατεβαίνει στο "4" και κανένα 3αρι, πλην του Χαραλαμπόπουλου, δεν ανεβαίνει στο 4. Άρα με ένα τραυματισμό θα υπάρξει τρύπα και μεγάλη μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε την απειρία του νεαρού στα μεγάλα ματς ή ένα πχ ντεφορμάρισμα του Φώτση.

Ως εκ τού τούτου ο Παναθηναϊκός κοιτάει διακριτικά ξένους και είτε περιμένει την ευκαιρία είτε να πέσουν τα κασέ συγκεκριμένων περιπτώσεων (πχ Έρτσεγκ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

VIDEO: Τρίποντο ο 17χρονος Παπαδάκης, πανηγύρι ο Καλάθης

Παναθηναϊκός - Κολοσσός 107-66

News 24/7

24MEDIA NETWORK