Κακή απόδοση, καλή νίκη

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με τύχη, την εμπειρία, την έδρα, αλλά πρέπει να ψάξει καλά το παιχνίδι για να τα αναλύσει όλα αυτά, καθώς έρχεται το Καζάν. Έγινε ένα παιχνίδι αλάνας χωρίς συστήματα, με αυτοσχεδιασμούς και καραμπόλες. Φάνηκε στο δεύτερο μέρος ότι θα πάει στο σουτ. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν άρεσε αλλά κέρδισε. Σε ένα τρελό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ -που ήταν περίεργη η εικόνα καθώς δεν άνοιξαν οι κάτω κερκίδες- πήρε το πολύτιμο ροζ φύλλο απέναντι στην Μπασκόνια και αν περάσει από το Καζάν την επόμενη εβδομάδα, προλαβαίνει ακόμα και την 2η θέση στο φινάλε του α' γύρου. Ο ΠΑΟ πάντως προβλημάτισε με την απόδοσή του, αλλά αυτή την φορά στα αγαπημένα του φέτος θρίλερ, ήταν ο τυχερός της βραδιάς. Σε ένα τρελό παιχνίδι πέραν κάθε λογικής, καθώς όλα τα συστήματα και όσα ξέρουμε πήγαν... περίπατο.

Έγινε ένα παιχνίδι αλάνας βασικά χωρίς συστήματα, με αυτοσχεδιασμούς και καραμπόλες. Φάνηκε με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος ότι θα πάει στο σουτ και όποιος το βάλει. Η Μπασκόνια είναι μια περίεργη,αλλοπρόσαλλη ομάδα που την μια παίζει άμυνα και την άλλη... ΝΒΑ. Με πολύ κοντή περιφέρεια που είναι από το ΝΒΑ, πράγματι με ότι καλό αλλά και κακό αυτό συνεπάγεται και με άτεχνους αλλά δυναμικούς ψηλούς. Περίεργη και δύσκολη να την διαβάσεις, καθώς είναι μπασκετική. Παίζει εξαιρετικές ομαδικές άμυνες στον χώρο και έχει τρομερές συνεργασίες στην επίθεση και... άπειρα ντράιβ με την έκρηξη των κοντών της. Αλλά η νίκη είναι αυτή που μένει.

ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Και τι δεν είδαμε. Βασικά Μπουρούσης και Τζέιμς ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στο τέλος απέναντι στην πρώην ομάδα τους. Αλλά προηγουμένως είδαμε μαγικά. Αν έλεγε κάποιος πριν το ματς ότι στο ημίχρονο ο Σίνγκλετον θα έχει 21π, ο ΠΑΟ 3 λάθη και η Μπασκόνια 0/2τρ, θα έβαζε το ...αυτοκίνητό του σε ένα +15 του ΠΑΟ. Και όμως ο Παναθηναϊκός πήγε με σκυμμένο το κεφάλι στα αποδυτήρια. Το 9-11 και 15-14 στο 7', ακολούθησαν 10π του Σίνγκλετον και ο ΠΑΟ απέκτησε διαφορά καλή με 27-16 στο 9' . Ενώ όλα έδειχναν ρόδινα έγινε το έλα να δεις.

Ο ΠΑΟ μένει άποντος στα πρώτα 3' του δεύτερου μέρους και η Μπασκόνια ισοφαρίζει 27-27 με ένα 11-0. Το παιχνίδι γίνεται ροντέο. Ο ΠΑΟ έχει κακές επιλογές στην επίθεση, είναι μονοκόμματος, αλλά με τον Σίνγκλετον και με την εμπειρία έκανε πάρτι απέναντι στον Ντιοπ πολλές φορές και να έχει 21 π στο ημίχρονο βρίσκει σκορ. Έχει μόλις 3 λάθη στο α' μέρος και η Μπασκόνια το τραγικό 0/2τρ καθώς έπαιζε συνέχεια με τα ντράιβ και τις συνεργασίες και τα σουτάκια στα 5μ. Το κλειδί ήταν ότι με εξαίρεση τα 3τρ του Σίνγκλετον οι υπόλοιποι είχαν 1/10τρ. Και η Μπασκόνια σάρωσε τα ριμπάουντς με 9-23 και τον ΠΑΟ να έχει μόλις 4 αμυντικά! Ενώ είχε 35-27 επιθέσεις με ισορροπία στις βολές(12-13), βρέθηκε πίσω με 37-41.

ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟ

Μάλιστα η Μπασκόνια πέρασε με 40-49, ο ΠΑΟ αντέδρασε με το δίδυμο Καλάθη-Τζέιμς(έδινε έκρηξη) και μείωσε 49-51. Από το 49-57 αρχίζει και ροκανίζει. Πάμε στο κρίσιμο σημείο. Ο ΠΑΟ έχει κολλήσει στην επίθεση αλλά θυμάται την άμυνα. Και το 57-61 στο 31' γίνεται 67-63 στο 37' με την Ελληνική ομάδα να κρατά τους Ισπανούς σε 2π σε 6'. Εκεί χάνει το τρίποντο ο Μπουρούσης για το +7. Αυτός με την είσοδό του αλλάζει την ροή καθώς δίνει όγκο και βάθος στην άμυνα( που σε όλο το ματς οι Μποντουά-Λάρκιν αν και σε κακή μέρα, τρύπαγαν συνεχώς έχοντας την ταχύτητα στα πόδια) και ακουμπάνε την μπάλα πάνω στην επίθεση.

Ο Τζέιμς δίνει ανάσες και με τον Πασκουάλ σωστά να βάζει τον Σίνγκλετον -που φορτώθηκε με φάουλ στο β'- στο "4". Συνεπώς ο ΠΑΟ παίρνει το ματς με Καλάθη-Τζέιμς μαζί και με Μπουρούση-Σίνγκλετον, ενώ κανονικά μοιράζονται τις θέσεις 1 και 5. Βασικά με αλχημείες που ήταν σωστές στο τρελό αυτό ματς. Στο τέλος χρειάστηκε η τύχη, καθώς έγινε ο αγώνας θρίλερ. Πολλά λάθη και κακές επιλογές της Μπασκόνια... Ο Μπουρούσης κάνει ένα αψυχολόγητο τρίποντο στα 21'' από τα 8μ και η Μπασκόνια που είχε χάσει την μπάλα μετά από επιθετικό του Ντιοπ έχει μια επίθεση. Πολύ καλή άμυνα στον Μποντουά από τον Καλάθη, ο Γάλλος είδε την μπάλα να του μένει στα χέρια, καθώς μπερδεύθηκε και τέλος... Η Μπασκόνια τελείωσε με μόλις 2/9 τρ και με τον Αλόνσο να ξεχνά τον Μπλάζιτς που έχει το σουτ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ασφαλώς, η νίκη μένει και αυτή φέρνει τους βαθμούς, αλλά ο ΠΑΟ δεν ειναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και ειδικά έχοντας πρόβλημα στο σκορ με 42π στις τρεις τελευταίες περιόδους. Οι πράσινοι είχαν το κακό 43% για εντός ματς στα δίποντα, 8/26τρ, 12 χαμένες βολές. Πολλές! Και το χειρότερο κομμάτι ήταν τα 22-40 ριμπάουντς που ειδικά για εντός έδρας παιχνίδι είναι πολύ κακός απολογισμός. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με την τύχη, την εμπειρία, την έδρα και πρέπει να ψάξει καλά το παιχνίδι για να τα αναλύσει όλα αυτά καθώς έρχεται το Καζάν... Αλλωστε μιλάμε για κακό παιχνίδι συνολικά... Καθόλου συνεργασίες στην επίθεση, κακές άμυνες, μηδέν συγκέντρωση σε επίθεση (χαμένες βολές) και άμυνα (ριμπάουντς).

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Δεν ήταν κακό το κοουτσάρισμα του Πασκουάλ που το πάλεψε και πήρε ρίσκα. Ο Σίνγκλετον τρομερός όσο είχε δυνάμεις με 23π (3/3δ,3/6τρ). Ο Τζέιμς(16π) με τσαμπουκά στην επίθεση και έκρηξη, έφτιαξε το καλό περσινό δίδυμο της... αντιπάλου με τον Μπουρούση που δεν ειχε σουτ εντός παιδιάς εύστοχο(0/5σ), αλλά είχε πάθος και όγκο... Ο Καλάθης πολύ καλός με 14π και 6 ας. Άστοχος ο Ρίβερς(1/7σ), ντεφορμέ και μπερδεμένος ο Νίκολς(3π), ο Φώτσης σε 18' πήρε μόλις ένα σουτ και είχε πρόβλημα στην άμυνα στα πόδια. Ο Παππάς μόλις 4' εκτός κλίματος. Μηδέν χρόνο Μποχωρίδης-Χαραλαμπόπουλος. Ο Φελντέιν μέτριος, ο Γκάμπριελ δεν ακούμπησε καν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επιβίωσε στο θρίλερ ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK