O σοβαρός ΠΑΟ μπορεί και την πλήρη ανατροπή!

Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να φέρει τα πάνω κάτω και να γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίνεται μετά από 2-0 ήττες στη σειρά.

O σοβαρός ΠΑΟ μπορεί και την πλήρη ανατροπή!

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Δεν έχω πολλά να πω. Τα έχουμε πει και γράψει πολλές φορές. Πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός, ο καλός Παναθηναϊκός, θα έσπαγε την έδρα της Μπασκόνια. Γιατί τον θεωρώ καλύτερο σαν ρόστερ (όχι σαν ομάδα), είναι ακριβότερη ομάδα, έχει ενισχυθεί και βρει ρυθμό. Έχει ακόμη την εμπειρία και τη βαριά φανέλα που παίζει πάντα ρόλο σε τέτοιες στιγμές.

Από την άλλη πλευρά μια ομάδα με τρομερή πορεία, αλλά μια πορεία πάνω από κάθε λογική. Μια ομάδα με το μισό μπάτζετ του ΠΑΟ, χωρίς τον ηγέτη, με παίκτες που θα ήταν ρολίστες βασικά σε άλλες ομάδες.

Τίποτα δεν αποκλείεται

Αλήθεια, όταν άρχιζε η σεζόν, υπήρχε παίκτης που θα έπαιρνε ο ΠΑΟ ακόμα και χωρίς να πληρώσει ούτε σεντς από τους Βάσκους; Οχι βέβαια. Όμως αυτή είναι η μαγεία του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. Και γι αυτό άλλωστε έχουμε και τις εκπλήξεις. Η Μπασκόνια μάλιστα, περίμενα ότι τέτοια εποχή, έχοντας και τραυματισμούς, θα έχει σκάσει.

Ο Παναθηναϊκός στην Βιτόρια ήταν πολύ κακός στο πρώτο παιχνίδι και κακός στο δεύτερο, που ο ηρωικός Διαμαντίδης πήγε να το γυρίσει μόνος του. Η εικόνα δείχνει Μπασκόνια πρόκριση. Παρόλα αυτά όμως δεν αποκλείω τίποτα. Αν μια ομάδα μπορεί να σπάσει την τρομερή παράδοση που θέλει να μην έχει γυρίσει παιχνίδι από 2-0, αυτή είναι οι "πράσινοι" και άντε και μερικές ακόμα, όπως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός.

Πιστεύω ότι, και στον ίδιο τον ΠΑΟ, που ξερουν ότι έχουν φέτος δυνατότητες και ξέρουν ότι δεν έχουν μια ΤΣΣΚΑ μπροστά τους, πιστεύουν στην πλήρη ανατροπή. Ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο να έχει εξαφανίσει ήδη τα εισιτήρια, είναι άλλη ομάδα και μεταμορφώνεται. Η Μπασκόνια θα είναι με αμφίβολους τους Χάνγκα και Κοσέρ και χωρίς άγχος κι αυτό ίσως την κάνει πιο επικίνδυνη έχοντας κερδίσει εκτός έδρας και τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μην ξεχνάμε ότι εκτός, έχει γενικά αδυναμίες. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει το 2-2 με την σοβαροτητά του, να πάει σε 5ο ματς στην Ισπανία, να παίξει ρέστα κι ας βρει πλήρη τότε την Μπασκόνια η οποία θα είναι ωστόσο και πάλι αγχωμένη.

ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει την φανέλα και το μέταλλο. Και πρέπει να πιστεύει στην πρόκριση. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Σαφώς όμως, θα πρέπει να είναι σοβαρός και διαβασμένος ο Τζόρτζεβιτς και να αφήσει αυτή την φορά τα κακώς κείμενα στα αποδυτήρια. Ο ΠΑΟ θα πρέπει με την βοήθεια και της έδρας να μπει με το μαχαίρι στο στόμα. Να είναι καμικάζι, κομάντο και να πνίξει την Μπασκόνια με την άμυνά του. Κλειδί θα είναι πάλι τα τρίποντα. Είχαμε πει ότι για να κερδίσει την επιθετική αντίπαλό του στη Βιτόρια θα έπρεπε να πετύχει ο ίδιος 5-7 τρίποντα και να μην δεχθεί πάνω από 10. Στο δεύτερο ματς που σχεδόν το έκανε, το έφερε έστω και με τύχη στο τέλος στα ίσα.

ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ

Ο ΠΑΟ θα πρέπει να παίξει άμυνα. Να έχει υπομονή και συγκέντρωση στην επίθεση για να βρει μερικά ελεύθερα σουτ. Να κυνηγά το τρίποντο της Μπασκόνια,να μην σουτάρει ελεύθερα. Από τον Μπουρούση μόνο του δεν μπορεί να χάσει. Θα πρέπει όμως να βάλει ο Σάσα τους πολλούς γκαρντ τους να κυνηγάνε από την αρχή μέχρι το τέλος, με τσαμπουκά μάλιστα, τους λίγους κοντούς της Μπασκόνια ή τους αρκετούς, αλλά με τραυματισμούς, αν παίξουν όλοι. Να τους σκάσει και να τους εκνευρίσει και να διαβάσει τα μις ματς. Να βάλουν πλάτη Καλάθης-Διαμαντίδης τους κοντούς αντιπάλους . Στην άμυνα, έχοντας πρόβλημα στο "3", πρέπει να πάει σε χαμηλά σχήματα.

Ο Πάβλοβιτς δεν μπορεί να παίξει πάνω από 5-6', ο Γιάνκοβιτς είναι μόνιμα ντεφορμέ και πρέπει να πάει σε χαμηλά σχήματα και αν είναι ο Μπερτάνς στο "3" στα ψηλά σχήματα του Περάσοβιτς αν κατεβάσει τον Γκιστ για λίγο στην θέση αυτή και να βάλει τον Φώτση στο "4". Ακόμα, ειδικά λόγω έδρας, να περάσει την μπάλα στον Ραντούλιτσα στο σέντερ που δεν έχει αντίπαλο και να τον προφυλάξει στα κενά του πίσω, όσο μπορεί. Πάντως στην άμυνα στο δεύτερο ματς ο Σέρβος προσπάθησε ,για πρώτη φορά ίσως. Και πάνω απ' όλα πρέπει να έχει συγκέντρωση και έλεγχο του ρυθμού. Να κόψει και με φάουλ τον τρελό ρυθμό και τα σερί της Μπασκόνια για να αναδείξει τον πάγκο του.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Γιαννακόπουλο η προπόνηση του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK